Pagina's

zondag 3 juni 2018

Amerikaans restaurant in het buitenland: Red Lobster - Universal Citywalk Osaka, Japan

Amerikaans restaurant in het buitenland: Red Lobster
Adres: Universal Citywalk Osaka, Konohana Ward, Shimaya, 6−2−61


Afgelopen zomer ben ik naar Japan geweest en heb daar onder andere de beide Disneyparken en Universal Studios Japan bezocht. Ik verbleef in Tokio en Osaka en over die laatstgenoemde plaats ga ik het vandaag hebben. Universal Studios Japan bevond zich namelijk in Osaka en naast het pretpark was er ook weer een Universal Citywalk te vinden. Behalve een aantal verschillende Aziatische restaurants, hotels en winkels vol met merchandise waren er ook een aantal Amerikaanse restaurants in Universal Citywalk Osaka te vinden, waaronder een Hard Rock Cafe en een Red Lobster. Op de avond voorafgaande aan ons bezoek aan Universal Studios Japan bezochten we Citywalk en zijn bij Red Lobster wezen eten. Dat restaurant kende ik natuurlijk al van mijn reizen in Amerika en het leek me erg leuk om aan de keten in Japan ook een bezoek te brengen.

Red Lobster is een Amerikaanse restaurantketen met het hoofdkantoor in Orlando, Florida. Naast vestigingen in Amerika heeft de keten ook restaurants in Canada, Maleisië, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië, Qatar, Mexico en dus ook Japan. Wereldwijd zijn er meer dan 700 restaurants van Red Lobster te vinden. Red Lobster werd op 22 maart 1968 opgericht door de ondernemers Bill Darden en Charley Woodsby. Oorspronkelijk werd het restaurant aangekondigd als een 'Haven voor Seafood Lovers’. Het eerste restaurant werd gevestigd in Lakeland, Florida, en vervolgens werden er nog een aantal andere restaurants geopend in het zuidoosten van het land. In 1970 werd Red Lobster verkocht aan General Mills, waarna het aantal vestigingen van het restaurant vervolgens snel groeide. In 1995 werd Red Lobster onderdeel van Darden Restaurants. Red Lobster is gespecialiseerd in schaal-en schelpdieren, zoals kreeft, garnalen, vis, krab, en weekdieren.





De vestiging van Red Lobster bevond zich op Floor 2 van het Universal Citywalk Osaka-gebied. Het restaurant bereikten we door aan het einde van het gebouw, bij het Hard Rock Cafe, een roltrap omhoog te nemen en vervolgens rechtsaf te slaan. We werden welkom geheten en mochten vervolgens met een hostess meelopen. Net zoals bij de Amerikaanse vestigingen zag ik nu ook weer verschillende aquaria in het restaurant opgesteld staan waarin de kreeften en krabben lagen. Deze schaaldieren konden gekozen worden waarna ze vervolgens voor de gasten werden klaargemaakt. Ik had echter geen zin in een hele krab of kreeft, maar wel in een paar kleine schaaldieren zoals mosselen of garnalen. Ik ging er vanuit dat er wel een gerecht naar mijn gading op het menu zou staan en dus wachtte ik even rustig af totdat de menukaarten werden uitgereikt.

Het duurde wel even voordat de menukaarten op tafel lagen, ik had namelijk een Engelstalige kaart nodig en die was niet gelijk voorhanden. Het viel me op dat er in het menu veel minder vis- en schaaldier-gerechten stonden beschreven dan bij de vestigingen van Red Lobster in Amerika. Het menu was sowieso niet zo uitgebreid, maar dat maakte voor mij ook niet veel uit, omdat ik al snel een gerecht gevonden had waar ik wel trek in had. Bij het zien van de Chef’s Paella was mijn keuze namelijk snel gemaakt. Ondanks dat ik in Japan en niet in Spanje was had ik, toen ik het plaatje van de paella zag, direct zin in dat gerecht gekregen. De paella was gevuld met garnalen, mosselen, paprika, broccoli, olijven, citroen en gele rijst en leek me erg lekker. Ik bestelde dat gerecht samen met een Yebisu (een Japans biertje) en was erg benieuwd naar hoe het zou gaan smaken.





Het andere gerecht dat aan tafel werd besteld was de Seafood Curry, dit was een gerecht van rijst en currysaus gevuld met dezelfde schaaldieren als in mijn Chef’s Paella, calamari en  groenten . Er werd daarnaast voor een cocktail gekozen. Het viel me op dat we, nadat we onze bestelling hadden doorgegeven, helemaal niet lang op onze gerechten hoefden te wachten. Het was op het moment dat wij in het restaurant aanwezig waren ook nog helemaal niet druk in de zaak en ik denk dus ook dat de koks direct aan onze gerechten waren begonnen. Mijn Chef’s Paella  werd op een gloeiend heet bord geserveerd. Ik denk dat dit bord in de oven was geweest om het gerecht zijn temperatuur te laten behouden. De Seafood Curry werd in een diep bord geserveerd, welke helemaal niet heet was. Waarom dat daar een verschil in zat weet ik eigenlijk ook niet.

Nadat mijn gloeiend hete bord was geserveerd begon ik eerst even met het pellen van de garnalen en het ontdoen van de mosselen van hun schelpen.  Toen ik daarmee klaar was begon ik met het opeten van mijn Chef’s Paella en was direct blij met mijn keuze. Over de rijst was een soort vloeibare boter gedaan welke het geheel lekker smeuïg maakte. De combinatie van de garnalen, mosselen, verschillende groenten en gele smeuïge rijst was erg lekker en ik genoot van het gerecht. Ik kan niet zeggen dat ik me in Spanje of in Amerika waande, want om me heen werd er alleen maar Japans gesproken en door alle neonverlichting en Japanse tekens wist ik heel goed waar ik me bevond. Het Japanse biertje smaakte goed bij mijn paella en het duurde dan ook niet lang voordat ik alles helemaal opgegeten had. De Seafood Curry werd ook volledig opgegeten en schijnt ook erg lekker te hebben gesmaakt.

Nadat we alles op hadden gegeten kregen we de rekening uitgereikt. In het totaal moesten we ¥ 4.680 betalen, dat is omgerekend een bedrag van zo’n € 35,00. Fooi was hier niet bij inbegrepen, maar dat werd ook niet verwacht en werd zelfs niet eens aangenomen. Fooi hoort niet bij de Japanse cultuur en eerlijk gezegd kon ik daar wel aan wennen. Ook werd er geen extra bedrag aan belasting in rekening gebracht en wisten we vooraf dus precies waar we aan toe waren, dit in tegenstelling tot elke ervaring bij een restaurant in Amerika. We betaalden de rekening door het bedrag aan de voorzijde van de zaak af te rekenen (dat is ook de Japanse cultuur, bedragen worden niet aan de serveerster betaald, maar aan het begin van het restaurant). We hadden lekker gegeten en ik was weer een leuke ervaring met een Amerikaans restaurant in het buitenland rijker.