Pagina's

zondag 23 september 2018

Restaurant: Potbelly Sandwich Shop - New York City, New York

Restaurant: Potbelly Sandwich Shop
Adres: 333 7th Ave, New York, NY 10001, Verenigde Staten

Op mijn blog heb ik al een aantal keer geschreven over mijn ervaringen bij Potbelly Sandwich Shop.  Ik bezocht restaurants van de keten in Seattle en op het vliegveld van Houston, tevens ben ik naar Potbelly in New York geweest. Het bericht van vandaag gaat over mijn ervaring met het restaurant in Manhattan, New York. Ik heb een behoorlijk aantal foto’s gemaakt van de zaak, welke ik aan jullie wil laten zien. Deze foto’s zullen een goed beeld geven van het ontbijt dat we er hebben gehad en daarom zal ik ook niet al teveel gaan schrijven. Ik bezocht de vestiging van Potbelly in New York op de dag dat we verder ook nog een Madison Square Garden All Access Tour, een Radio City Music Hall Tour en een Lion King Musical op het programma hadden staan. Het moest dus een goed stevig ontbijt gaan worden en daarom had ik het restaurant dan ook uitgekozen.

Potbelly Sandwich Shop is een keten van restaurants waar allerlei verschillende soorten sandwiches warm worden geserveerd, tevens staan er salades, soepen, koekjes, smoothies, thee en koffie op het menu. De eerste vestiging van de keten werd in 1977 in Chicago geopend. 20 jaar later, in 1997 dus, werd het restaurant verkocht en de koper breidde het restaurant daarna uit tot een keten. Al snel nam het aantal vestigingen van Potbelly toe, met tot op dit moment meer dan 400 restaurants in een flink aantal verschillende staten van Amerika. Er zijn inmiddels tevens internationale vestigingen van Potbelly Sandwich Shop geopend in Canada, India, Dubai en Londen. Het hoofdkantoor is echter nog steeds in Chicago, Illinois gevestigd. Veel van de restaurants staan erom bekend dat zij in de middag, tijdens lunchtijd, livemuziek aanbieden. 

Ontdek Amerika per camper, nog nooit zo voordelig!



Vanuit het Tryp Hotel NYC - Times Square South by Wyndham was het een klein kwartiertje lopen naar Potbelly Sandwich Shop. We hadden de Madison Square Garden All Access Tour van 10:00 uur gereserveerd, dus iets voor 9:00 uur kwamen we bij Potbelly aan. Vanuit het restaurant was het slechts 3 minuten lopen naar Madison Square Garden, dus aan één uur voor het ontbijt zouden we wel genoeg gaan hebben. Toen we de zaak binnenkwamen bleek direct dat het er ontzettend rustig was, slechts een enkeling was in het restaurant aanwezig en dus zouden we gelijk aan de beurt zijn om te bestellen. Ik maakte wat foto’s van de ruimte en keek op het grote bord wat boven me hing naar de verschillende gerechten welke werden aangeboden. Ik had een coupon bij me voor een gratis sandwich en dus haalde ik die gelijk ook tevoorschijn.

Na even getwijfeld te hebben koos ik uiteindelijk toch weer voor mijn favoriete sandwich, namelijk de Signature Italian Sandwich. Deze sandwich bestond uit een warm gebakken meergranen-broodje belegd met een viertal Italiaanse vleeswaren, te weten mortadella, pepperoni, salami en capicola samen met provolone kaas, verse sla, tomaat, mayonaise en Italiaanse kruiden. Ik vind de gesmolten kaas over de vleeswaren altijd heel erg lekker en daarom koos ik ook nu weer voor dezelfde sandwich. Naast mijn sandwich bestelde ik voor de rest ook nog een Breakfast Sandwich (met ei en bacon), een “A Wreck” sandwich (met salami, roast beef, kalkoen, ham en Zwitserse kaas), een aantal bekers koffie, 2 lekkere chocolade brownies en een grote ronde suikerkoek. Met die bestelling moesten we de ochtend wel door gaan komen dacht ik zo.




Ik vond het vreemd dat het zo rustig was in de zaak. Het was een doordeweekse ochtend en normaal gesproken zijn alle ontbijtgelegenheden in New York dan helemaal volgeladen met zakenlui. Misschien waren we net iets later dan normaal, omdat we natuurlijk ook pas om 10:00 uur voor de tour bij Madison Square Garden moesten zijn. Nadat we de bestelling hadden doorgegeven en betaald moesten we even wachten totdat alle broodjes klaar en warm waren gemaakt. De koekjes en een aantal cups met koffiemelk namen we vast mee naar de tafel en de broodjes en koffie werden vervolgens enkele minuten later naar onze tafel gebracht.  De broodjes waren verpakt in papieren zakken en omwikkeld met een soort van bakpapier om het vet in te laten trekken en warm te houden. Ik kon niet wachten om het broodje uit te gaan pakken en op te eten.

De sandwich was alvast doormidden gesneden, dan maakte het voor mij wat makkelijker om op te eten. Ik kon zo ook direct goed zien dat het broodje zeer rijkelijk belegd was, eigenlijk precies zo zoals ik van Potbelly gewend was. Toen ik de eerste hap van mijn Italian sandwich nam was ik gelijk weer tevreden. De ochtend begon goed met dit heerlijke broodje. De anderen waren ook erg te spreken over de sandwiches welke zij hadden besteld. We braken de chocolade brownies en de koek in een aantal stukken en namen daar ook allemaal wat van. De combinatie van de brownie met de beker koffie welke ik had was erg lekker. Zoet en bitter pasten erg goed bij elkaar, en het was een fijne afwisseling met de sandwich welke ik had gekocht. Ik baalde ervan toen alles op was, want had echt weer genoten van de sandwich en de zoetigheden. Ik had die ochtend in New York dus weer erg lekker gegeten bij Potbelly Sandwich Shop en kon er toen weer voor even tegenaan.