Pagina's

zaterdag 15 september 2018

Restaurant: Saltgrass Steak House - San Antonio, Texas

Restaurant: Saltgrass Steak House
Adres: 502 River Walk, San Antonio, TX 78205, Verenigde Staten


Voorafgaande aan de reis naar San Antonio, Texas, ben ik op zoek gegaan naar een aantal restaurantketens, waar ik nog niet eerder had gegeten, in de buurt van het hotel waarin we verbleven. Een groot aantal restaurants rondom het hotel kende ik al van eerdere bezoeken, maar gelukkig ontdekte ik toch nog enkele nieuwe namen. Deze namen schreef ik op en probeerde om een schema te maken, waarbij we alle voor mij onbekende restaurants, waar ik wel graag wilde gaan eten, in zou gaan plannen. Een van de restaurantketens waar ik nog niet eerder naartoe was geweest, maar welke me wel interessant leek was Saltgrass Steak House. Ik vind dat wanneer je in Texas bent je sowieso enkele keren bij een barbecuerestaurant of steak house moet gaan eten en dus leek het restaurant met “steak house” in de naam mij een erg goede optie. Ik plande het restaurant in voor het diner op de dag dat we eerst naar de outlets in San Marcos waren geweest.

Saltgrass Steak House is een Amerikaanse restaurantketen met meer dan 50 verschillende locaties, welke voornamelijk verspreid zijn over de staat Texas, maar er zijn ook restaurants van de keten te vinden in Arkansas, Colorado, Florida, Missouri, Nevada, Oklahoma en Louisiana. De eerste vestiging van Saltgrass Steak House werd in de maand maart van het jaar 1991 geopend in Houston, langs de Katy Freeway en het historische pad waar herders met hun vee naar het zuiden reisden om ze op het zoute gras van de Texas Gulf Coast te laten grazen. Dit zoute gras heeft gediend als de naamgever van het restaurant. Het hoofdkantoor van de keten is gevestigd in Houston, Texas en het bedrijf is sinds september 2002 een volledig onderdeel van Landry’s Inc. Op het moment dat Landry’s Inc. het bedrijf overnam bestond de Saltgrass Steak House-restaurantketen  nog maar uit 24 vestigingen, dat aantal is sinds die tijd dus meer dan verdubbeld.  

New York




Nadat we terugkwamen van onze dag winkelen in San Marcos hebben we eerst even onze gekochte spullen op de kamer gezet en zijn, na ons even opgefrist te hebben, op weg gegaan naar het restaurant. De vestiging van Saltgrass Steak House bevond zich op 3 minuten loopafstand van het Hyatt Regency San Antonio Riverwalk, waarin we verbleven, en dus duurde het ook niet lang voordat we bij de zaak aankwamen. We hoefden eigenlijk alleen maar een bruggetje over te steken en toen waren we er al. Het was gezellig druk op de Riverwalk en we hoopten maar dat er een tafel voor ons beschikbaar zou zijn. Toen we het restaurant binnenkwamen werd er gevraagd waar we wilden gaan zitten, binnen of buiten op het terras. We kozen er voor om buiten te gaan zitten, zodat we konden zien wat er zich allemaal op de Riverwalk afspeelde. Ik maakte wel nog wat foto’s van het restaurant, waar het eigenlijk heel rustig was, en liep vervolgens mee naar buiten, naar het terras.

Eenmaal buiten bleek het toch wat frisser te zijn dan we vooraf hadden gedacht, maar we besloten om toch maar te blijven zitten. Er stonden ook een paar uitgeschakelde terrasverwarmers en vroegen aan de jongen welke de menukaarten uitreikte om deze aan te zetten. Gelukkig was dat geen probleem en werd het terras al snel lekker verwarmd.  De menukaarten werden uitgereikt en ik had zin om een lekker stuk vlees te bestellen. Als eerst bestelden we een paar drankjes, namelijk de Texas Tea, dit was een cocktail bestaande uit Long Island thee met een shot tequila, en voor mezelf een groot glas Silver Star Bock-bier. De drankjes werden al snel geserveerd, samen met een paar glazen water en een plankje brood en boter. Omdat ik al behoorlijk veel trek had gekregen sneed ik het broodje in een aantal stukken en at er alvast een met een lekkere laag boter van op. Het broodje smaakte goed en we genoten ook van de eerste slokken van onze drankjes.





We wisten inmiddels ook al wat we zouden gaan bestellen en gingen onder andere voor de Chicken Laredo, dit was een stuk kip met kaas, avocado, gegrilde uien, tomaten, pepers, koriander en fetakaas. Dit gerecht zou geserveerd gaan worden met gebakken aardappeltjes en een bakje rode saus. Zelf koos ik voor de Western Chopped Steak, dit was een gehakte biefstuk in de vorm van een hamburger, belegd met gesmolten kaas, gegrilde uien, pepers en tomaten. Ik koos er voor om zoete aardappelfrietjes bij het gerecht te nemen. Tevens werd er gevraagd welke salades we wilden bestellen, de Caesar Salad of de Garden Greens, dit was gratis bij onze hoofdgerechten inbegrepen. We kozen allebei voor de Garden Greens en nadat we onze bestelling door hadden gegeven kwam onze serveerder al snel met de salades aangelopen. Het was dus een soort van voorgerecht, terwijl ik dacht dat het tegelijk met het vlees geserveerd zou gaan worden.

We aten de salades rustig op en ondanks dat ikzelf vrijwel nooit een salade bestel vond ik het toch wel lekker en fris smaken. Enige tijd nadat we de salades op hadden werden de hoofdgerechten geserveerd. Het bord met de Chicken Laredo zag er erg goed uit, het volledige bord was gevuld met de kip, de aardappeltjes, de avocado en een bakje saus. Het bord met de door mij bestelde Western Chopped Steak was een stuk kariger opgemaakt. Het lag lang niet vol en van mij had er best nog wel iets van groenten of wat extra zoete aardappelfriet bij gemogen. Op dat moment baalde ik wel dat de salade niet tegelijk met het vlees was geserveerd. Maar goed, ik hoopte dan maar dat het vlees lekker zou gaan smaken en dat de zoete aardappelfrietjes er een goede aanvulling op zouden zijn. Gelukkig was dat wel het geval, het vlees vond ik ontzettend lekker en de ingrediënten die erbovenop lagen vond ik er erg goed bij passen, vooral de lekkere zoete gebakken uien met het gesmolten kaas.




We waren lekker van onze gerechten aan het genieten en zagen dat het steeds rustiger werd op het terras en in het restaurant. Het was ook al wat later op de avond en bovendien was het maandag, en dat was sowieso niet zo’n drukke dag in San Antonio. De medewerkers van het restaurant kregen het steeds rustiger en op een gegeven moment kwam de serveerder zelfs een tijdje bij ons staan om te vragen waar we vandaan kwamen en wat we allemaal in San Antonio kwamen doen. Ik vond het wel grappig dat hij zich verbaasde over het feit dat we helemaal vanuit Nederland naar Texas waren gekomen. Ik vond het zelf de normaalste zaak van de wereld, inmiddels ben ik dat lange en verre reizen wel gewend, maar ik besefte me toen toch wel dat het niet allemaal zo vanzelfsprekend is voor iedereen. Op een gegeven moment zaten wij met nog maar één andere familie op het terras en verder was er eigenlijk niet veel meer te beleven in en rondom het restaurant.

Vanwege dat feit hadden we ook niet zoveel zin om nog wat langer na te tafelen. We wilden liever naar iets toegaan waar wel nog wat te doen was en daarom besloten we ook om niet nog een drankje te bestellen. We kregen de rekening uitgereikt en moesten in totaal een bedrag van $ 55,19 betalen, daar kwam dan nog de fooi bij voor onze serveerder. Ik had bij het kiezen van mijn Texas Chopped Steak al rekening gehouden met deze prijs, het restaurant was zeker niet goedkoop, maar vanwege de door ons bestelde gerechten viel de uiteindelijke rekening toch nog wel mee. Ik rekende het te betalen bedrag inclusief tip af en vervolgens liepen we via een trap naar beneden zo de San Antonio Riverwalk weer op. Ik had lekker gegeten, het vlees was heerlijk en de zoete aardappelfrietjes waren top. De volgende keer vraag ik echter wel of dat de salade samen met het hoofdgerecht geserveerd kan worden, dat vind ik fijner. Verder was het eten bij Saltgrass Steak House een goede ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!