Pagina's

zondag 8 maart 2020

Restaurant: Outback Steakhouse (South Premium Outlets) - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Outback Steakhouse - South Premium Outlets
Adres: 7380 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89123, Verenigde Staten


Las Vegas staat naast de grote hotels en casino’s ook bekend om haar vele winkelcentra en outletcenters. Er zijn een tweetal Premium Outlets in Las Vegas te vinden, waarvan er een in het noorden en de ander in het zuiden van de stad gevestigd is. De Las Vegas South Premium Outlets bezocht ik inmiddels al vier keer en vandaag schrijf ik over een restaurant waar ik, samen met 6 vrienden, in de buurt van die outlet naartoe ben geweest. Ik ga het hebben over de vestiging van Outback Steakhouse, waar ik op een middag na het shoppen, lekker en gezellig heb geluncht. Ik heb al een aantal keer over Outback Steakhouse geschreven en ik moet toegeven dat ik nog niet klaar ben met het restaurant. De verschillende gerechten welke worden aangeboden zijn heerlijk en daarom behoort het restaurant ook tot mijn favoriete ketens in Amerika.  

Outback Steakhouse is een Amerikaans ketenrestaurant dat volledig is gethematiseerd naar het land Australië. Het eerste restaurant werd in het jaar 1988 in Tampa, Florida geopend door Bob Basham, Chris T. Sullivan, Trudy Cooper en Tim Gannon en het hoofdkantoor van de keten is tot op heden nog steeds gevestigd in die stad. Op dit moment zijn er meer dan 1.200 vestigingen van Outback Steakhouse in de wereld te vinden. Al deze restaurants verspreiden zich over maarliefst 23 verschillende landen in een vijftal verschillende werelddelen. Inmiddels is de keten in Amerika in eigendom van OSI Restaurant Partners en internationaal zijn er franchiseovereenkomsten met andere partners. Helaas is het restaurant nog niet in Nederland aanwezig, maar het zal me niks verbazen wanneer de keten zich over een tijdje weer in dit land komt vestigen. Ik hoop er in ieder geval wel op.






Voorafgaande aan onze reis naar Las Vegas had ik op Internet en in mijn e-mail een aantal advertenties voorbij zien komen van de 3-Point Bloomin’ Onion. Dit was de Bloomin’Onion (een heerlijke gepaneerde en gefrituurde ui met een lekker sausje in het midden) met friet en gesneden stukken steak eroverheen. Ik was erg benieuwd naar dat gerecht en daarom besloten we ook om naar Outback Steakhouse toe te gaan. Toen we bij het restaurant arriveerden bleek het gelukkig rustig te zijn, dus we hoefden niet op een tafel te wachten. We werden direct naar een tafel voor 7 personen begeleid en kregen de menukaarten uitgereikt. De zaak was hetzelfde ingericht als vrijwel alle andere vestigingen van Outback Steakhouse waar ik tot dan toe was geweest. Houten stoelen en tafels stonden opgesteld en ook al het andere interieur was van hout gemaakt.

Er werd direct gevraagd wat we wilden drinken en nadat er werd verteld waar we allemaal uit konden kiezen koos ik, samen met 2 anderen, voor een glas Samuel Adams Hopscape bier. Verder aan tafel werd er tweemaal een Stella Artois, één Corona en één Heineken besteld. Even daarna stonden de biertjes op tafel en werd er tevens een lekker warm gebakken broodje met een bakje boter geserveerd. Dit broodje sneed ik in stukken, zodat we er allemaal wat van konden nemen. We besloten om naast de 3-Point Bloomin’Onion ook nog een schaaltje met gemarineerde kippenvleugels met selderij erbij te bestellen. Een van de jongens dacht dat hij de Bloomin’ Onion niet zou lusten (ja echt waar!) en hij bestelde voor zichzelf een bord spareribs met friet. Dat was geen probleem natuurlijk, want zo zou er des te meer van de gefrituurde ui met friet en steak overblijven voor de rest van de tafel.

Het duurde even voordat onze lunchgerechten op tafel stonden. Tussendoor kregen we wel nog een aantal glazen met ijswater uitgereikt. Zelf had ik aangegeven dat ik niet hoefde, want ik vind het Amerikaanse water wat uit de kraan komt niet lekker en meestal krijg ik er ook nog eens hoofdpijn van. Normaal drink ik altijd water tegen de hoofdpijn, vooral na een paar biertjes, maar in Amerika gaat die vlieger dus niet op. Na een kleine 20 minuten gewacht te hebben werden de chicken wings, de 3-Point Bloomin’Onion en de spareribs geserveerd. De Bloomin’ Onion zag er wederom heerlijk uit en de combinatie met de friet en steak leek mij erg lekker. Gelukkig bleek dat ook het geval te zijn, samen met de verschillende sausjes welke erbij waren gezet,  stond er een verrukkelijk Amerikaans gerecht op tafel. Gelukkig lette ik niet op de calorieën, erg gezond was de lunch natuurlijk niet, maar dat maakte me weinig uit. Ik genoot van de 3-Point Bloomin’ Onion en baalde ervan toen het bord bijna leeg was.





Tussen het eten van de gefrituurde ui met steak, friet en saus door had ik ook nog 2 kippenvleugels op. Deze chicken wings waren ook erg lekker van smaak, ze waren vrij pittig maar de frisheid van de stronkjes selderij en de saus welke ik erbij at zorgden samen voor een goede balans van heerlijkheid. Het duurde niet lang voordat we alles op hadden. Het bord met de spareribs en friet was inmiddels ook vakkundig weggewerkt en bleek goed gesmaakt te hebben. Nadat er werd gevraagd of dat we nog iets meer wilden bestellen en we deze vraag ontkennend beantwoorden kregen we de rekening uitgereikt. We moesten in het totaal $ 104,17 betalen en daar kwam dan nog de fooi bij welke we natuurlijk zelf mochten bepalen. In het totaal was het, inclusief fooi, dus een bedrag van zo’n $ 17,50 per persoon. Een redelijk bedrag voor wat we gegeten en gedronken hadden.


Helaas had ik geen coupon van het restaurant bij me, normaal lukt het me altijd wel om ergens een korting vandaan te scoren, maar dat was nu niet het geval en dus moesten we het totale bedrag voldoen. We betaalden de rekening vanuit onze pot, welke we elke ochtend samen maakten en ik gelukkig niet bij hoefde te houden, en gingen vervolgens op weg naar Town Square Las Vegas (een centrum met winkels, restaurants en entertainment), waar ik tot dan toe nog niet eerder was geweest. De lunch bij Outback Steakhouse was heerlijk, het was een keer wat anders dan een belegd broodje tussen de middag, en daar genoot ik van. Samen met mijn vrienden heb ik er erg gezellig gezeten en ik hoop in de toekomst weer eens bij een van de vestigingen van OutbackSteakhouse te gaan eten, alleen al om nog eens van de Bloomin’ Onion te kunnen genieten.