Pagina's

dinsdag 24 maart 2020

Restaurant: Jimmy John's - San Antonio, Texas

Restaurant: Jimmy John's
Adres: 518 E Houston St, San Antonio, TX 78205, Verenigde Staten


Het was nogal lastig om in San Antonio ontbijtrestaurants te vinden. Veel van de zaken op en rondom de San Antonio Riverwalk openden pas om 11:00 uur of later en we wilden ook niet elke dag bij hetzelfde restaurant gaan eten. Ik had ketens als Blimpie en Which Which Superior Sandwiches op de planning staan, maar het bleek dat zij ook niet voor het ontbijt geopend waren. Op de dag van het bezoeken van bezienswaardigheden in de buurt van ons hotel was het dan ook een hele zoektocht waar we de eerste maaltijd van de dag zouden gaan nuttigen. Ik wilde graag naar iets nieuws en onbekends toe gaan, maar helaas kwamen we geen enkele zaak tegen welke aan die vereisten voldeed. Op een gegeven moment hadden we allebei zoveel trek gekregen om dan maar bij het eerste de beste restaurant welke geopend was naar binnen toe te gaan en daar wat te bestellen. Ik hoopte maar dat het geen McDonald’s of Burger King zou gaan zijn, want wilde toch wel wat anders eten.

In de buurt van het wereldberoemde The Alamo zag ik dat er een vestiging van Jimmy John’s gesitueerd was. In het verleden had ik slechts eenmaal bij een andere zaak van die keten gegeten, dat was in Seattle, Washington, en toen waren de sandwiches die ik toen gegeten had me erg goed bevallen. We hoopten maar dat het restaurant geopend was en toen we er naartoe liepen zagen we dat dat gelukkig wel het geval was. We waren opgelucht en gingen er naar binnen. De inrichting van de zaak was vrijwel hetzelfde als dat van het restaurant destijds in Seattle en ik herkende het meteen. De rood-zwarte kleuren, borden met veel teksten en de vele zakjes chips vond ik leuk om weer te zien. Volgens mij waren we een van de eerste klanten die dag, want de medewerkers waren nog met wat voorbereidingen bezig, terwijl het toch echt al bijna 10:00 uur was. Er waren verder ook geen andere klanten aanwezig in het restaurant en daarom werden we dan ook meteen geholpen.

FOX Rondreizen Verenigde Staten




Jimmy John's Gourmet Sandwiches is een franchise-restaurantketen welke gespecialiseerd is in belegde sandwiches. De keten staat daarnaast bekend om het bezorgen van de bestellingen. Het hoofdkantoor van Jimmy John’s is op dit moment gevestigd in Champaign, Illinois. Het eerste restaurant van de onderneming werd op 13 januari 1983 geopend door Jimmy John Liautaud in een garage in Charleston, Illinois. In de 35 jaar welke daar op volgden is het bedrijf ontzettend hard gegroeid en inmiddels heeft het al meer dan 2.650 locaties in 43 van de 50 Verenigde Staten van Amerika (Alaska, Connecticut, Hawaii, Maine, New Hampshire, Rhode Island en Vermont ontbreken nog op de lijst met staten waar restaurants van Jimmy John’s te vinden zijn). Ieder jaar worden er weer veel nieuwe vestigingen van de keten geopend en Jimmy John’s is dus nog steeds hard groeiende. Ongeveer 98% van de restaurants zijn in franchise-eigendom.

Ik vond het wel lastig dat we gelijk geholpen werden, want ik wilde eigenlijk eerst even rustig kijken op alle borden waarop de aangeboden sandwiches beschreven stonden en dat liet ik dan ook weten aan de jongen welke ons hielp. Dat was gelukkig geen probleem en dus keek ik even naar het menu. Er werden originele (halve) en Giant (hele) sandwiches verkocht, en ik ging er zelf van uit dat we samen aan 2 Originals wel genoeg zouden gaan hebben. Ik vroeg dat nog even na en het werd bevestigd. De sandwiches waren verdeeld in een viertal verschillende categorieën, namelijk Favorites, Classics, Gargantuan en Plain Slims (iets kleiner, voor kinderen). Ik had trek in een sandwich met lekkere plakken pastrami of roast beef (rosbief) en daar ging ik dan ook naar op zoek. Helaas zag ik dat er geen pastrami op het menu stond, maar gelukkig zag ik wel een sandwich met de naam Hunter’s Club bij de Favorites sandwiches staan en dit leek mij een erg lekker broodje.

De Hunter’s Club was een clubsandwich met een dubbele portie rosbief, Provolone-kaas, sla, tomaat en mayonaise. Hier had ik trek in en dus besloot ik om een Original-size ($ 6,79 exclusief belasting) van dat broodje te bestellen. De andere sandwich welke werd besteld was een broodje welke behoorde tot de Classics, namelijk een Original-size Tuna Salad. Deze sandwich was belegd met tonijnsalade, komkommer, sla en tomaat ($ 4,99 exclusief belasting). Ik had geen trek in koffie, want had op de hotelkamer al een paar bakken gedronken, maar lustte wel wat fris te drinken en daarom bestelde ik er ook een medium-beker bij, welke we zelf met frisdrank konden gaan vullen. Deze lege beker kostte $ 1,75. De beide sandwiches met de beker drinken en belasting kwam in het totaal op $ 14,65. Dit vond ik een erg laag bedrag en we waren zeker veel meer kwijt geweest wanneer we in een restaurant met tafelservice waren gaan zitten.







De sandwiches werden voor ons klaargemaakt en we moesten dus even een paar minuten wachten. In de tussentijd vulde ik de lege beker met Sprite en we deelden het drinken met elkaar. Ik zag onze broodjes in papier ingepakt worden en was blij dat we voor de Original-size hadden gekozen, want ze waren aan de behoorlijk grote kant. We kregen de sandwiches uitgereikt en ik vond het een feestje om die van mij uit te pakken. Het leek net een cadeautje. De geur welke van het broodje af kwam was heerlijk en naarmate ik meer papier er van af haalde werd die geur alleen maar lekkerder. Het water liep me in de mond en ik had ook echt trek gekregen. Dikke plakken rosbief en Provolone-kaas waren op een lang, zacht, wit brood belegd en ik deelde mijn sandwich in 2 stukken. De eerste hap die ik nam was heerlijk, daar was ik echt even aan toe. Wat een verrukkelijke combinatie van vlees met kaas. Ik wist direct weer waarom ik het broodje van Jimmy John’s de vorige keer ook zo lekker vond.

Normaal gesproken schrijf ik vaak dat ik het broodje snel op had, maar dat was met de Hunter’s club-sandwich niet het geval, daar was het broodje simpelweg te groot voor. Ik genoot ervan en vond elke hap lekker. Ik was er echt van aan het genieten, en was benieuwd wat de rest van de dag ons zou gaan brengen, maar wist in ieder geval dat ik door de sandwich van Jimmy John’s een goede bodem had gelegd. Ik at beide helften op en dronk van de Sprite. De sandwich met tonijnsalade werd niet helemaal opgegeten, ondanks dat het broodje wel heel lekker bleek te zijn. Het was gewoon te groot. Zelf hou ik niet van tonijn en dus ook niet van tonijnsalade en daarom heb ik ook niet meegeholpen om het op te krijgen. Nadat we uitgegeten waren bedankten we de jongens die de broodjes voor ons hadden gemaakt en gingen het centrum van San Antonio verder ontdekken. De ervaring bij Jimmy John’s was erg goed en inmiddels behoren de sandwiches tot mijn favorieten.