Pagina's

vrijdag 13 juli 2018

Restaurant: Denny's - San Antonio, Texas

Restaurant: Denny's
Adres: 903 E Commerce St, San Antonio, TX 78205, Verenigde Staten


Door de jaren heen heb ik tijdens mijn reizen in Amerika een voorkeur voor een tweetal ontbijtketens ontwikkeld. Deze ketens zijn IHOP en Denny’s en jullie hebben al meerdere keren op mijn blog over deze restaurants kunnen lezen. Bij het plannen van mijn reis naar San Antonio, Texas, ging ik dan ook direct op zoek of dat deze ketens in de buurt van het hotel aanwezig waren. Gelukkig was dat inderdaad het geval en kon ik dus al een aantal zekerheden voor het ontbijt noteren. De vestiging van Denny’s schreef ik op voor de eerste maaltijd van de dag tijdens ons laatste volledige 24 uur in de stad, dat was tevens de dag waarop we ook naar SeaWorld San Antonio zouden gaan. Ik wist met mijn keuze voor Denny’s voorafgaande aan de reis al wat ik van het restaurant kon gaan verwachten en dat we er een lekker en voordelig geprijsd (vooral vanwege de coupons welke zij altijd uitreiken) authentiek Amerikaans ontbijt in een diner zouden gaan eten.

Denny’s Diner is een tafelservice restaurantketen met meer dan 1.700 vestigingen, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in landen als Canada, het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Curaçao, Costa Rica, Guatemala, Venezuela, Honduras, Japan, Nieuw Zeeland, Qatar, Filippijnen en de Verenigde Arabische Emiraten. Het hoofdkantoor van de keten staat op dit moment in Spartanburg, South Carolina. De eerste vestiging werd als Denny’s Donuts in 1953 in Lakewood, Californië geopend. Het aantal restaurants groeide gestaag en in 1963 begon het bedrijf met franchising, dat heeft uiteindelijk geleidt tot het grote aantal restaurants van de keten op dit moment. Denny’s staat bekend om het feit dat zij vrijwel nooit sluiten (alleen op wettelijk verplichte dagen) en dat er op alle momenten van de dag ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd.  De meeste vestigingen bevinden zich nabij de snelwegen en bars en zijn daardoor makkelijk te bereiken.

TravelWorld USA 300x250




Vanuit het Hyatt Regency San Antonio Riverwalk reden we met onze gehuurde auto naar Denny’s, het was een korte rit van slechts enkele minuten. Het was een dag met slecht weer, in de ochtend had ik al naar de weerberichten gekeken en het zag er echt niet goed uit. Het zou hard gaan regenen met storm, bliksem en onweer en we hadden dus zeker geen goeie dag uitgekozen om naar SeaWorld San Antonio te gaan. Toen we bij de vestiging van Denny’s aankwamen regende het al, de lucht was donker en we keken elkaar wat bedroefd aan. We hadden weinig zin om in de regen te gaan lopen en hadden voorafgaande aan de reis ook echt niet verwacht dat het zo’n slecht weer zou gaan worden. We parkeerden de auto (gratis gelukkig) bij het restaurant en liepen vervolgens snel naar binnen. Ondanks dat we maar enkele meters moesten lopen lukte het ons toch niet om droog te blijven, het regende hard en we werden nat.

We kwamen het restaurant binnen en er werd gezegd dat we geluk hadden, want de grootste buien kwamen er nog aan. Ik baalde van het weer, maar we konden er niks aan doen. We werden door de hostess naar een van de vrije booths gebracht en ik merkte dat de vloer ontzettend glas was. We moesten echt voorzichtig lopen om niet uit te glijden. De hostess vertelde dat er voorheen een Mexicaans restaurant in het gebouw gevestigd was en dat die gladde vloer nog vanuit die tijd stamde. Ik vond het vreemd dat er niks aan werd gedaan, want het kon tot onveilige situaties leiden. We namen plaats aan de tafel en de menukaarten werden uitgereikt, ik bestelde direct een beker koffie en verder werd er ook nog een ice tea besteld. Voordat ik verderging met het bekijken van het menu haalde ik eerst een tweetal coupons, welke ik had meegenomen, tevoorschijn. Ik had deze kortingsbonnen gekregen door via internet gratis lid te worden van de Denny’s Rewards Family.




Een van de beide coupons gaf recht op 20% korting over de gehele rekening en met de andere coupon kon ik een gratis “Build Your own Grand Slam” bestellen, die laatste coupon had ik ontvangen omdat het mijn verjaardag was. Ik ben namelijk altijd jarig op het moment dat ik naar een Denny’s ga, of dat nu in mei, april of juni is… Ik vroeg of dat de laatste coupon geldig was in het restaurant en nadat onze serveerster even met haar manager overleg had gepleegd bevestigde zij mijn vraag. Ik kon dus op zoek gaan in het menu naar de pagina met de Grand Slam-gerechten. Op het moment dat we nog aan het twijfelen waren wat we zouden gaan bestellen stonden de drankjes al op tafel. Ik nam een slok van mijn koffie en keek naar buiten, naar het ontzettend slechte weer. Onze dag SeaWorld San Antonio zou letterlijk en figuurlijk in het water gaan vallen en dat vond ik verschrikkelijk, omdat ik juist voor dat park naar San Antonio toe was gekomen.

Op een gegeven moment waren we er over uit wat we zouden gaan eten. De serveerster kwam weer langs met haar pen en papier en noteerde de “Moons Over My Hammy”, dit was een gerecht bestaande uit een sandwich belegd met ham, roerei, Zwitserse en Amerikaanse kaas op een tweetal geroosterde boterhammen, geserveerd met hash browns (dit zijn geraspte gebakken aardappelen). Zelf bestelde ik dus de “Build Your Own Grand Slam”, waarbij ik koos voor een tweetal worstjes, plakjes bacon, roerei en 2 Amerikaanse pannenkoeken. Ik had hier misschien ook nog wel wat toast bij gewild, maar dat was er helaas niet bij inbegrepen en ik wilde er ook niet naar vragen, omdat het gerecht al gratis zou zijn. Bovendien zou het ook wel meer dan genoeg gaan zijn voor het ontbijt en ik had ook geen zin om met een al te vol gevoel de rest van de dag in gaan. Buiten werd het steeds donkerder en de regen bleef met bakken uit de lucht komen.




Het werd steeds drukker in het restaurant, mensen kwamen helemaal doorweekt binnen en zochten echt een schuilplaats tegen de regen. Vanwege deze drukte duurde het ook langer dan normaal voordat onze gerechten werden geserveerd. Mij maakte dat op dat moment ook niet veel uit, omdat ik toch geen zin had om naar buiten toe te gaan. Op een gegeven ogenblik kwam onze serveerster dan toch met de door ons bestelde ontbijtgerechten aangelopen. De borden zagen er precies zo uit als dat ik van Denny’s gewend was en dus wist ik dat ik van een lekker ontbijt kon gaan genieten. De “Moons Over My Hammy” sandwich viel in de smaak, het bleek erg lekker te zijn en de combinatie met de hash brows was goed. Mijn eigen Grand Slam was geserveerd op een tweetal verschillende borden, op het ene bord lagen de hartige ingrediënten (ei, worst en bacon) en op het andere bord de pannenkoeken. Ik begon met het eten van de ei, worst en bacon en vond het heerlijk smaken.

Bij mijn pannenkoeken had ik ook een paar bakjes aardbeien- en bosbessenjam gekregen. De bakjes maakte ik open en smeerde alles over de pannenkoeken. De smaak was lekker en ik genoot van mijn ontbijt. Op een bepaald moment had ik mijn beker koffie leeg en wilde eigenlijk wel een refill, normaal gesproken hoef je er bij Denny’s niet om te vragen, maar dat was nu wel het geval. Naast de refill kregen we ook de rekening uitgereikt. De korting was er nog niet van af getrokken, maar dat moest bij de kassa gaan gebeuren. We moesten nu een bedrag van $ 22,36 betalen, maar dat zou dus minder gaan worden. Na een tijdje gegeten te hebben was alles op, we hadden heerlijk ontbeten, maar wilden nog niet naar buiten vanwege het weer. Na nog even binnen te hebben gezeten besloten we om toch maar af te gaan rekenen, ik moest uiteindelijk een bedrag van $ 14,58 betalen, een heel laag bedrag voor een lekker ontbijt. Eenmaal buiten begon de ellende weer, het regende hard en dat bleef de rest van de dag zo, waardoor het uiteindelijk een rotdag bleek te worden.