Pagina's

zondag 29 juli 2018

Restaurant: TGI Fridays - New York City, New York

Restaurant: TGI Fridays
Adres: 211 W 34th St, New York, NY 10001, Verenigde Staten


Op de laatste avond van mijn afgelopen reis naar New York City was het de bedoeling dat we zouden gaan dineren bij de vestiging van Outback Steakhouse op 23th street in Manhattan. Enkele onvoorziene omstandigheden zorgden er echter voor dat we een ander restaurant moesten gaan kiezen. Het leek me leuk om dan wel bij een soortgelijk restaurant als Outback Steakhouse te gaan eten, want ik had trek in spareribs en zou het leuk vinden om tijdens  het laatste diner samen echt lekker Amerikaans te eten. Na even kort nagedacht te hebben kwam ik met het idee om te gaan naar TGI Fridays. Oké daar stond geen Bloomin’Onion op het menu, maar wel genoeg andere heerlijke Amerikaanse gerechten. Iedereen stemde met mijn idee in en dus gingen we op weg naar de vestiging van TGI Fridays op 211 West van 34th street.

TGI Fridays is een Amerikaanse restaurantketen welke zich richt op het casual dineren. De naam is een afkorting voor "Thank God It's Friday", maar er wordt ook wel "Thank Goodness It's Friday" gezegd, omdat niet iedereen gelovig is. Restaurants van de keten staan bekend om hun rood-wit-gestreepte luifels, Tiffany-lampen en het veelvuldig gebruik van antiek als decor. De eerste vestiging van het restaurant werd geopend op 15 maart 1965 in New York door Alan Stillman. Hij probeerde een comfortabele cocktailpartysfeer te creëren om zo mensen tussen de drieëntwintig en zevenendertig jaar tot zijn bar en restaurant aan te trekken. Het bleek een succes en door de jaren heen heeft het restaurant zich uit weten te breiden tot een keten met internationaal meer dan 900 restaurants in 60 verschillende landen Een van de vestigingen, welke ik dus heb bezocht, is te vinden in New York.

 



Ik heb hier op mijn blog al vrij vaak geschreven over de restaurants van TGI Fridays, meestal over zaken van de keten in andere landen dan Amerika, maar nu pas voor het eerst over een restaurant in de Verenigde Staten. Ik ben al regelmatig naar TGI Fridays in Amerika geweest, maar vanwege een gebrek aan voldoende fotomateriaal had ik er nog niet eerder over geschreven. Het restaurant welke ik in New York bezocht bevond zich dus op de 34th street, de voorzijde van de zaak was verlicht met rode neonverlichting en dus was het voor ons vrij eenvoudig om bij de vestiging terecht te komen. Het restaurant was nog niet zo oud, ik vond het er heel erg netjes uitzien en kreeg gelijk een goed gevoel bij de zaak. We werden door een hostess naar een vrije tafel in de buurt van de bar gebracht en ik nam een aantal foto’s.

Het was niet druk in het restaurant, aan de bar zaten wel een paar mensen, maar verder waren er slechts enkele andere tafeltjes bezet. Het was inmiddels ook al bijna 20:30 uur geweest en dat was eigenlijk ook wel een vrij laat tijdstip om nog te gaan eten, misschien dat het daardoor rustig was in de zaak. We kregen van een vriendelijke host de menukaarten uitgereikt en ik keek eerst even naar wat ik wilde gaan drinken. Ik zag een aantal verschillende flessen bier op de bar staan, waarvan ik er enkele nog niet kende en daar wilde ik er een van gaan proberen. Ik koos voor een glas Samuel Adams Rebel IPA, en verder werden er nog een tweetal glazen gewone Samuel Adams bier en een glas Tropical Raspberry ijsthee besteld. De meesten hadden nog even nodig om te beslissen welke gerechten ze zouden gaan bestellen, maar zelf wist ik het al.




Ik koos namelijk, alweer (bijna altijd bij TGI Fridays in Amerika), voor de Jack Daniels Glazed Ribs.  Deze met Jack Daniels-saus ingesmeerde spareribs zouden geserveerd gaan worden met friet (geen coleslaw in dit restaurant) en een extra bakje Jack Daniels-saus. Tevens werd er aan tafel eenmaal een halve rack van dezelfde Jack Daniels Glazed Ribs besteld, met daarnaast ook nog een volledige rack van de Sweet Memphis Big Ribs (een minder lange rack, maar wel met meer vlees tussen de botten en een andere saus) en een medium rare Jack Daniels hamburger. Alle gerechten werden geserveerd met friet zonder groenten. Nu moet ik zelf eerlijk zeggen dat ik niet echt een groentefanaat ben, maar een klein bakje met een salade hoort eigenlijk wel bij een groot bord met friet en vlees geserveerd te worden. Daar dachten ze bij TGI Fridays in New York alleen anders over.

Na een kleine 20 minuten gewacht te hebben stonden alle gerechten op tafel. De borden met spareribs zagen er erg goed uit en ook de hamburger leek mij erg lekker. Het ontbreken van de salade werd gecompenseerd door extra veel friet op de borden. Het vlees was heerlijk mals gebakken en viel zo van de botten af. Daar hou ik van, dus ik genoot echt van de door mij bestelde spareribs. De marinade en de Jack Daniels-saus, waarin ik  de frietjes doopte, waren erg lekker en de combinatie met het vlees maakte mijn Amerikaanse maaltijd compleet. De Jack Daniels glazed spareribs at ik een voor een achter elkaar op en al snel kwam het einde van de maaltijd in zicht. Ik had vrij veel trek en dat was ook wel te zien, binnen een mum van tijd had ik het hoofdgerecht op en eigenlijk had mijn maag nog wel genoeg ruimte voor een dessert.




De anderen aan tafel waren ook lekker aan het genieten van hun spareribs, friet en hamburger en ook zij aten alles netjes op. Er bleef niks over en dat was een goed teken. Het eten had lekker gesmaakt en de buikjes waren bijna vol. Ik zeg bijna, omdat we toch samen besloten om één dessert te bestellen en die te delen met zijn vieren. Ik had er een kortingscoupon voor bij me en het zou zonde zijn om daar geen gebruik van te maken. Na even op de menukaart, waarop de desserts beschreven stonden, te hebben gekeken besloten we om te kiezen voor de Oreo Madness. Dit nagerecht bestond uit “cookies and cream”-ijs tussen 2 grote Oreo koeken met daaroverheen Ghirardelli-chocoladesaus. Toen ik het woord Ghirardelli op de kaart zag staan hoefde ik niet meer verder te kijken en dat had de rest van de tafel gelukkig ook. Een kleine 10 minuten nadat we het dessert hadden besteld stond het nagerecht op tafel en konden we gaan genieten van de Oreo Madness.

De smaak van het dessert was heerlijk! Naast de grote Oreo koeken lagen er ook wat kleinere stukken Oreo-koek op het bord. Het ijs was lekker en de chocoladesaus verrukkelijk. Het duurde dan ook maar even voordat we het dessert helemaal op hadden. Met een voldaan gevoel vroegen we om de rekening en toen deze uitgereikt werd bleek het dat we $ 138,97 moesten betalen, daar was de korting al van af gehaald, alleen zou er nog wel fooi bij moeten gaan komen. Best een groot bedrag voor een diner zonder voorgerecht met een gratis nagerecht voor 4 personen, maar we waren in Manhattan, dus wisten ook wel dat het niet goedkoop zou gaan zijn. We hadden daarnaast ook heerlijk gegeten en dus lieten we het te betalen bedrag inclusief een nette fooi achter in het restaurant. Ik vond het weer leuk en lekker om bij TGI Fridays te hebben gegeten en keek al uit naar mijn volgende ervaring met het restaurant.