Pagina's

woensdag 25 juli 2018

Hotel: Hyatt Regency San Antonio Riverwalk - San Antonio, Texas

Hotel: Hyatt Regency San Antonio Riverwalk
Adres: 123 Losoya St, San Antonio, TX 78205, Verenigde Staten


Na meerdere keren naar Las Vegas, Orlando, New York en nog een aantal andere steden in Amerika te zijn geweest (waar jullie hier op mijn blog allemaal al veel over hebben kunnen lezen), wilde ik weer een keer een Amerikaanse stad bezoeken waar ik nog niet eerder was geweest. De stad San Antonio stond al geruime tijd hoog op mijn verlanglijstje en op een gegeven moment besloot ik om de knoop door te hakken en een reis te boeken naar deze mooie stad in Texas. Ik wilde graag in een hotel verblijven in de buurt van de San Antonio Riverwalk, omdat daar het meeste te doen zou zijn en het werd bovendien, in alle verhalen die ik op internet over San Antonio las, door iedereen aanbevolen om in dat gebied te overnachten. Via de website van Expedia ging ik op zoek naar een pakketreis voor 2 personen, waarbij de retourvluchten vanuit Amsterdam, een huurauto en 8 nachten in een hotel bij inbegrepen was.

Op een gegeven moment stuitte ik op het hotel met de naam Hyatt Regency San Antonio Riverwalk. Voor al datgene wat ik zojuist noemde zou er in het totaal € 2.354,71 (€ 1.177,36 per persoon) moeten worden betaald. Ik had een bedrag van zo’n € 1.250 in mijn hoofd, dus vond het een goede deal en besloot om de reis te boeken. Drieënhalve maand nadat ik de reis geboekt had vertrokken we naar San Antonio. De vliegreis, met overstap in Houston, duurde erg lang en ik was blij op het moment dat we eindelijk in San Antonio aan waren gekomen en de huurauto tot onze beschikking hadden gekregen. Ik voerde het adres van het hotel in de navigatie in en het zou een kwartiertje gaan duren voordat we bij onze verblijfsplaats aan zouden gaan komen. Niets was echter minder waar, want in de binnenstad van San Antonio waren festiviteiten aan de gang, waardoor we het hotel niet konden bereiken. Wegen waren afgesloten en we moesten een flink stuk omrijden.  


Na een behoorlijk aantal keer met het hotel te hebben gebeld, waarbij er uitleg werd gegeven over hoe we moesten rijden, bereikten we uiteindelijk na meer dan 2,5 uur gereden te hebben onze plaats van bestemming. We waren allebei doodop en besloten om de auto middels valet-parking te laten parkeren. We wilden zo snel mogelijk de auto uit, inchecken en naar bed. Ik vond het heel vreemd dat ik voor ons vertrek geen e-mail of een ander bericht van het hotel had ontvangen waarin de festiviteiten en afsluitingen van de binnenstad werden aangegeven en informatie betreffende een alternatieve route die we vanaf het vliegveld hadden moeten nemen was ook zeer welkom geweest. Op het moment van inchecken had ik geen zin en energie meer om het aan te geven bij het personeel, maar ik wilde er later wel nog op terugkomen, want de reis begon op deze manier natuurlijk niet echt goed en daar was het hotel mede verantwoordelijk voor. 


We kregen kamer 934 toegewezen, op de 9e etage. Ondanks dat het hotel er vanbinnen heel mooi uitzag kon ik er nog niet van genieten. Dat zou later tijdens de reis pas gaan komen. De liften waarmee we naar onze etage gingen waren van glas en je keek er zo doorheen naar beneden. Het uitzicht dat geboden werd vond ik mooi, maar voor mensen met hoogtevrees waren deze liften niet ideaal. Eenmaal bij onze kamer aangekomen maakte ik snel een paar filmpjes van de hotelkamer en badkamer en na ons heel even opgefrist te hebben ploften we samen neer op bed. Het was de volgende ochtend dat ik echt goed rond ging kijken in de ruimte. Ik besefte me toen pas dat de kamer vrij ruimtelijk was opgezet, maar dat het niet echt handig was ingedeeld. De televisie stond namelijk op een kast welke aan de zijkant, schuin voor het bed stond opgesteld en dus moesten we het beeldscherm draaien om het ochtendnieuws en het weer te kunnen bekijken.

De televisie was gelukkig wel ontzettend groot, de grootste welke ik ooit op een hotelkamer heb gehad, en dat vond ik dan wel weer grappig. De kamer was naast de kast met televisie ingericht met een groot wit kingsize bed (waarin ik heerlijk geslapen heb), wanneer je uit bed stapte ging er vanzelf een lichtje branden, zodat je ook ’s nachts kon zien waar je liep. Dat vond ik een mooie techniek. Naast het bed stonden een tweetal nachtkastjes met lampjes en een station met elektriciteit om de elektrische spullen op te kunnen laden. Er stond een bureau met schrijfwaar, een telefoon, een lamp, een emmer voor ijsblokjes en flesjes water in de kamer en daarnaast een grote fauteuil met een staande lamp, welke gericht was op het kastje waarop de televisie stond. In dat kastje was een koelkast en koffiezetapparaat te vinden, dus uiteindelijk was de kamer eigenlijk wel van alle gemakken voorzien. 




De badkamer was van een redelijk klein formaat, er was slechts één wasbak aanwezig en dat vind ik altijd jammer, omdat je dan bijna niet samen in de badkamer kunt zijn, vanwege het feit dat je elkaar dan in de weg loopt. Boven de wastafel hing een grote rechthoekige spiegel met licht eromheen. Er stonden allerlei verschillende soorten zeepjes en opgerolde handdoekjes en tevens was er gedacht aan een haardroger. Verder was er in de badkamer een bad- douchecombinatie te vinden (helaas dus geen aparte douche) en een net wit toilet. De ruimte zag er schoon en fris uit en dat gold ook voor het douchegordijn, dat vind ikzelf altijd wel belangrijk in een hotel. Er lagen voldoende handdoeken en bovendien was de ruimte ook nog eens ingericht met wat schilderijtjes om wat sfeer te creëren. Ondanks dat ik de badkamer wat aan de kleine kant vond zagen zowel deze kamer als de hotelkamer er dus gewoon goed uit en was het prettig om erin te verblijven.

Uiteindelijk hebben we 7 van de 8 nachten in het hotel geslapen, omdat we ook een nachtje naar Corpus Christi zijn geweest, waar jullie eerder over hebben kunnen lezen. Het verblijf vond ik heel prettig. De enige problemen die we gedurende de tijd nog hebben gehad was het niet goed werken van de hefboom van de parkeergarage (ons pasje werd telkens niet geaccepteerd, waardoor we steeds hulp moesten inroepen, waarna de hefboom vervolgens wel omhoog ging) en het gebrek aan personeel onderin de bar toen we daar in de ochtend wat wilden gaan drinken, maar daar geen personeel voor aanwezig was. We zijn ook een keer in de avonduren naar de bar geweest, toen was het er heel gezellig en druk, we hebben er heerlijk van wat drankjes genoten en de rekening op onze kamer laten zetten. We zijn maar één keer in deze bar geweest omdat rondom het hotel heel veel andere bars, cafés en restaurants waren te vinden, waarbij we elke keer naar iets anders toe zijn gegaan.




De dagen vlogen voorbij en uiteindelijk vond ik de reis eigenlijk wat te kort. Ik had graag nog een aantal dagen langer in San Antonio verbleven, omdat er nog genoeg te doen was wat we niet hebben kunnen doen. Op het moment van uitchecken in het hotel heb ik wel nog aangegeven dat we het jammer vonden geen informatie te hebben gekregen over de festiviteiten bij aankomst in de stad en tevens stonden er een tweetal extra dagen aan parkeerkosten op onze rekening, welke de receptioniste ervan af moest halen. Dit gaf toch weer wat negativiteit rondom ons verblijf. Bij thuiskomst heb ik ook een mail gestuurd naar Hyatt dat ik tevreden was over het verblijf, maar dat er toch wat problemen waren ontstaan. Een aantal dagen later kreeg ik een vriendelijke reactie van een van de medewerkers van het hotel retour met de verontschuldigingen en bovendien kregen we een vergoeding van al onze  parkeerkosten. Dat vond ik een zeer goede oplossing en nette afhandeling.

Mijn verblijf bij Hyatt Regency San Antonio Riverwalk was dus goed, maar helaas niet uitstekend. De problemen die waren ontstaan zorgden toch voor een kleine smet op de reis. We hebben misschien net pech gehad en komen deze problemen bij andere gasten van het hotel niet voor, maar het was dus wel onze ervaring. Het hotel is verder wel heel mooi, ligt ontzettend centraal en er is heel veel in de buurt te doen. De kamer was netjes en schoon en gaf door de hoge etage een mooi uitzicht over de stad. Ik kan het de mensen die San Antonio willen bezoeken toch wel aanraden om het Hyatt Regency San Antonio Riverwalk te bezoeken, zorg er alleen voor dat je voor vertrek weet of dat de binnenstad is afgesloten, welke alternatieve route je eventueel moet nemen en controleer je rekening. Het is een mooie uitvalsbasis voor de stad San Antonio, een stad welke ik in de toekomst zeker nog eens wil gaan bezoeken.