Pagina's

zaterdag 21 juli 2018

Restaurant: IHOP - Las Vegas, Nevada

Restaurant: IHOP - International House of Pancakes
Adres: 2210 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89104, Verenigde Staten


In het verleden schreef ik al een paar keer over mijn favoriete pannenkoekenrestaurant in Amerika, namelijk IHOP (oftewel International House of Pancakes). Ik bezocht dit restaurant voor het eerst in Anaheim en sindsdien ben ik er een groot fan van geworden. In Las Vegas ben ik tweemaal naar hetzelfde restaurant van IHOP geweest, namelijk de vestiging in de buurt van de Stratosphere Tower. Vandaag schrijf ik dan ook over dat restaurant. Ik heb besloten om te schrijven over die keer dat ik het restaurant samen met 6 vrienden bezocht (in het totaal waren we dus met 7 man). We kozen er voor om naar IHOP te gaan op de ochtend dat we ook de attracties in de Stratosphere Tower zouden gaan doen en het Adventuredome van Circus Circus zouden gaan bezoeken. Dat was wel zo makkelijk omdat IHOP dicht in de buurt van deze attracties gevestigd was.   

IHOP is een Amerikaanse restaurantketen van pannenkoekenhuizen welke op 7 juli 1958 is opgericht in Burbank, Californië. Het restaurant is gespecialiseerd in ontbijtgerechten en dan met name natuurlijk in pannenkoeken. IHOP is eigendom van Dine Brands Global, maar 99% van de restaurants worden gerund door onafhankelijke franchisenemers. Naast de ontbijtgerechten staan er ook lunch- en dineritems op de menukaart van het restaurant. Er zijn op dit moment in het totaal zo’n 1.650 verschillende restaurants van IHOP te vinden in Noord-Amerika, Latijns Amerika, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Oceanië, helaas dus nog geen vestiging in Europa en al helemaal niet in Nederland. Hopelijk gaat dat er wel ooit van komen, de kans wordt, met alle Amerikaanse ketens welke tegenwoordig in Nederland te vinden zijn, wel steeds groter. Veel vestigingen van IHOP zijn 24 uur per dag geopend, zo ook de vestiging in Las Vegas welke ik heb bezocht.

Tenzing Travel - Florida




Vanuit het MGM Grand, waarin we destijds verbleven, namen we de Deuce bus om bij het restaurant terecht te komen. De afstand was te ver om te lopen en dus was de bus een goede oplossing. Toen we bij het restaurant aankwamen bleek het al snel dat we niet de enigen waren. Een aantal mensen kwamen naar buiten en een groot aantal anderen stonden nog in de wachtruimte van het restaurant te wachten. Toen we bij binnenkomst aangaven met 7 personen te zijn werd er verteld dat we vrij lang zouden moeten wachten op een gezamenlijke tafel, maar dat het wel mogelijk was om ons te splitsen in een groep van 4 en 3. Dat splitsen vonden we niet erg, we hadden namelijk allemaal al vrij veel trek gekregen en we hoefden niet per se me z’n allen samen te zitten. Toch duurde het nog wel iets langer dan een kwartier voordat er een tweetal tafeltjes voor ons vrij waren gekomen.

De beide booths, waaraan we waren gezet, stonden zo dicht bij elkaar dat we toch nog samen met elkaar konden praten, waardoor we toch nog soort van samen zaten. Er werd gevraagd wat we wilden drinken en de menukaarten werden uitgereikt. We bestelden een aantal bakken koffie en glazen cola en ik haalde mijn coupon voor een gratis Rooty Tooty Fresh ’N Fruity vast uit mijn zak. Die coupon had ik gekregen door een week voorafgaande aan de reis lid te worden van de IHOP e-club. Ik wist al dat we bij IHOP zouden gaan ontbijten gedurende de reis, dus die kortingsbon zou me goed van pas gaan komen. Ik hoefde niet per se de Rooty Tooty Fresh ’N Fruity pannenkoeken te bestellen, maar kon ook kiezen voor een ander gerecht van hetzelfde bedrag. Daar was ik wel blij mee, want naast pannenkoeken had ik ook zin in roerei en bacon.

Na een tijdje getwijfeld te hebben koos ik uiteindelijk voor een combogerecht. Dit gerecht bestond uit roerei, 2 plakken gebakken bacon, 2 worstjes en ook 2 pannenkoeken, dat moest toch wel genoeg gaan zijn voor het ontbijt dacht ik. Verder aan tafel werd er tweemaal voor de breakfast sampler gekozen en tevens werd de country omelette (een omelet gevuld met ham, kaas, uien en hash browns) besteld. De breakfast sampler leek mij ook erg lekker, maar ik dacht dat het wat teveel voor me zou zijn op de vroege ochtend. Het gerecht bestond namelijk uit ei, bacon, ham, worstjes, hash browns en ook nog 2 pannenkoeken. Wat er aan de andere tafel werd besteld heb ik eerlijk gezegd niet meegekregen, maar toen de gerechten eenmaal waren geserveerd zag ik dat ook die tafel behoorlijk vol stond met pannenkoeken en gerechten met bacon, worstjes, hash browns en ei. 




In eerste instantie vond ik het bord met het door mij bestelde gerecht er wat karig uitzien, toen had ik echter nog niet in de gaten dat er een extra bord met een tweetal pannenkoeken bij was geserveerd. Ik besloot om te beginnen met het opeten van de roerei met de worstjes en bacon. De combinatie van het vlees met het ei was heerlijk. De bacon en worstjes waren lekker vet en doordat ik over de roerei behoorlijk veel zout had gestrooid kreeg ik er ontzettend veel dorst van. Gelukkig stond er net een nieuwe kan koffie op tafel, waardoor ik mijn beker ook weer snel kon gaan vullen. Ik vind dat altijd geweldig bij IHOP, wanneer je één beker koffie besteld krijg je gelijk een hele kan en wanneer die kan leeg is wordt er gewoon een nieuwe volle op tafel gezet. Dat allemaal voor de prijs van één beker koffie, daar mogen ze in Nederland wel eens een voorbeeld aan gaan nemen.

Toen ik het ene bord leeg had begon ik aan mijn pannenkoeken. Op tafel stonden een aantal verschillende siropen welke ik over de pannenkoeken schonk en maakte er op die manier een lekker zoet gerecht van. Ik genoot van de heerlijke luchtig gebakken pannenkoeken en baalde ervan toen ik ze allebei op had. Echter zat mijn maag op dat moment ook zo vol, dat er verder toch niks meer bij had gekund. Ik keek om me heen en zag dat ik niet de enige was die genoeg gegeten had. Mijn vrienden zaten allemaal voldaan aan de tafel en we wisten dat het ontbijt bij IHOP ons goed had gedaan en we genoeg gegeten hadden om met de rest van de activiteiten van die dag te gaan beginnen. IHOP stelde me wederom niet teleur en bewees die ochtend weer eens waarom het mijn favoriete keten van ontbijtrestaurants is.