Pagina's

donderdag 5 juli 2018

Restaurant: Choke Canyon Bar-B-Q - Whitsett, Texas

Restaurant: Choke Canyon Bar-B-Q
Adres: 868 FM 99, Whitsett, TX 78075, Verenigde Staten


Een paar weken geleden schreef ik over mijn verblijf in het hotel Comfort Suites Near Texas A&M in Corpus Christi, Texas. Op de terugweg vanuit Corpus Christi naar ons hoofdverblijf van de reis in San Antonio wilden we onderweg bij een echt Texaans barbecuerestaurant wat gaan eten. Op een kleine 1,5 uur rijden vanuit Corpus Christi zag ik een paar borden langs de snelweg staan met daarop de tekst Barbecue en dat we afrit 83 op de Interstate Hwy 37 N moesten gaan nemen. We waren ongeveer halverwege op de route naar San Antonio en daarom leek het ons prima om van de snelweg af te gaan en te gaan lunchen bij het barbecuerestaurant. Eenmaal van de snelweg afgekomen bleek het dat we in het dorpje Whitsett waren beland en we kwamen terecht bij een groot tankstation en het barbecuerestaurant met de naam Choke Canyon Bar-B-Q. De zaak zag er van de buitenkant exact zo uit als ik van een barbecuerestaurant in Texas verwachtte en we gingen er snel naar binnen.

Het logo van het restaurant bestond uit een alligator met een cowboyhoed op en dat vond ik al gelijk prachtig. Ik voelde me echt in Texas en genoot op dat moment al van alles om me heen. Naast het restaurant bevond zich een groot terras, waar we eventueel buiten konden eten, maar we vonden het vreemd dat daar verder niemand zat. De zaal van het restaurant vond ik er super uit zien, een aantal lange vierhoekige tafels met ouderwetse stoelen stonden voor en naast elkaar opgesteld en verschillende partijen konden aan één tafel plaatsnemen. Aan de muren hingen de geweien van allerlei dieren, zoals elanden en herten, en tevens zag ik een aantal opgezette alligators. Het was een selfservice restaurant, waarbij het dus niet de bedoeling was dat we plaats zouden gaan nemen en wachten totdat onze bestelling werd opgenomen, maar we moesten lopen naar een counter bij de keuken om daar te zien wat er allemaal werd aangeboden en te kiezen wat we wilden bestellen. 





In de eetzaal van het restaurant zat voornamelijk lokale bevolking en dat vond ik erg leuk. De knauwende Texaanse taal vond ik prachtig om te horen en ik voelde me thuis in de zaak. We liepen naar de counter bij de keuken en ik keek eens even goed op de borden naar alle gerechten die op het menu stonden. Verschillende soorten barbecuesaus voor thuis werden verkocht, maar na even getwijfeld te hebben besloot ik om die toch maar te laten staan, omdat ik niet wist of ik alles wel in mijn koffer terug naar Nederland mee zou kunnen nemen. Het menu van Choke Canyon Bar-B-Q bestond uit verschillende barbecueplaten met allerlei soorten vlees, vlees per pond, gefrituurde alligator, sandwiches met vlees en een aantal bijgerechten. Het water liep me in m’n mond toen ik al het vlees in de vitrines zag liggen en ik vond het ontzettend lastig om een keuze te maken, omdat ik eigenlijk alles wel wilde gaan proeven.

Naast de hartige vlees- en bijproducten kon er ook gekozen worden voor een aantal  desserts en allerlei verschillende dranken. We haalden een grote fles Coca-Cola uit het ijs en voor mezelf keek ik naar de koelkast waarin de flesjes bier stonden opgesteld. Het bier met de naam Estrella Jalisco kende ik nog niet en dus besloot ik om, naast een barbecueplaat, dat Mexicaanse bier te bestellen. Ik was er namelijk wel al over uit dat ik een barbecueplaat wilde gaan eten, maar wist nog niet precies welke vlees- en bijgerechten ik erbij zou gaan kiezen. Uiteindelijk besloot ik om te gaan voor de brisket en ribs, samen met een halve maïskolf, een bakje barbecuesaus en aardappelsalade. Verder werd er ook nog een sandwich besteld, belegd met plakjes brisket, en cole slaw. Voor dit alles bij elkaar, dus inclusief de drankjes, hoefden we slechts $ 25,46 te betalen. Dat vond ik vrij weinig, in Amerika betaal ik normaal gesproken zo’n bedrag alleen al voor mijn eigen barbecueplaat en fles bier.





We wilden onze lunch buiten op het terras op gaan eten, maar toen we daar alle vliegen zagen die er rondvlogen snapten we dat iedereen lekker binnen bleef eten. We liepen daarom dan ook terug het restaurant binnen en gingen zitten aan een van de vrije tafels. Aan de voorzijde van het restaurant, dicht in de buurt van de keuken, stond nog een toonbank met vitrine opgesteld van waaruit we zelf en gratis een soort van salade konden gaan opmaken. Ik pakte een paar kartonnen bakjes met uien, augurk, pico de gallo en jalapeno pepers en nam deze mee naar de tafel, waaraan we zojuist plaats hadden genomen. Ik begon eerst met het helemaal leeg te eten van mijn maiskolf, het kolfje was een beetje geroosterd en er was boter overheen gedaan, waardoor de mais erg zoet en lekker smaakte. Ik nam een paar happen van de brisket en genoot. Het vlees was ontzettend mals en goed gebakken en ik snapte zeker waarom mensen zo enthousiast zijn over de barbecuerestaurants in Texas.

De plakken brisket wisselde ik af met de stukken rib, welke zeer eenvoudig van het bot afvielen, en ik at alles samen met de aardappelsalade en barbecuesaus op. Het was heerlijk en ik voelde me voor even een echte Texaan. De sandwich met de brisket zag er ook ontzettend lekker uit, de bovenkant van het broodje glom en ik kon het me niet voorstellen dat het niet lekker zou smaken. Gelukkig was dat ook niet het geval, want de sandwich werd, net als de cole slaw, helemaal opgegeten. De flesjes met frisdrank en bier, welke we erbij hadden gekocht, smaakten er ook goed bij en het was echt een hele leuke, gezellige, voordelige, Texaanse lunch. Nadat we alles op hadden gegeten verlieten we het restaurant om vervolgens nog even buiten in de zon te zitten, voordat we de rit naar San Antonio vervolgden. Ik vond het een geweldige ervaring en ben heel blij dat we ervoor gekozen hadden om de afrit 83 af te gaan en te lunchen bij Choke Canyon Bar-B-Q  in Whitsett.