Pagina's

zondag 27 augustus 2017

Restaurant: Jimmy John's - Seattle, Washington

Restaurant: Jimmy John's 
Adres:        102 1st Avenue South, Seattle, WA 98104, Verenigde Staten


Gedurende een van de dagen, tijdens mijn tweede trip naar Seattle, hadden we in de middag eigenlijk een lunch op de planning staan bij Chipotle Mexican Grill, een restaurant waar ik tot op heden nog steeds niet ben geweest. Toen we op de plaats van bestemming aan waren gekomen bleek namelijk dat de vestiging van de Mexicaanse keten was verdwenen, en we dus op zoek moesten naar een ander restaurant om daar iets te gaan eten. De tweede optie welke ik had opgeschreven was Jimmy John's Gourmet Sandwiches, een broodjesketen waar ik tot dan toe nog niet veel eerder van had gehoord. Ik vond het jammer dat ik Chipotle dus nog steeds niet kon gaan proberen, maar was ook wel weer benieuwd naar hoe de sandwiches van Jimmy John's zouden gaan smaken.

Jimmy John's Gourmet Sandwiches is een franchise sandwich-restaurantketen, welke eigenlijk voornamelijk gespecialiseerd is in bezorging. De keten is opgericht in 1983 door Jimmy John Liautaud, het hoofdkantoor is gevestigd in Champaign, Illinois. In de afgelopen 34 jaar is het bedrijf ontzettend hard gegroeid en inmiddels heeft het al meer dan 2.600 locaties in vrijwel alle Verenigde Staten van Amerika. Elk jaar worden er weer veel nieuwe vestigingen van de keten geopend en ze zijn dus nog steeds hard groeiende, ongeveer 98% van de restaurants zijn franchise-eigendom. Zelf had ik voor mijn bezoek aan Seattle dus nog nooit van Jimmy John's gehoord en na het zien van het grote aantal restaurants van de keten vond ik dat eigenlijk wel vreemd.





Na een korte wandeling, vanaf de oorspronkelijke locatie van Chipotle, kwamen we aan bij de vestiging van Jimmy John's op de 1st Avenue South, in de buurt van Pioneer Square. Toen we het bord van Jimmy John's aan de buitenzijde van het gebouw zagen hangen kwamen we ook al gelijk een bezorger van het restaurant tegen. Met een papieren zak broodjes in zijn hand en een fietshelm op zijn hoofd nam hij de fiets om de bestelling te gaan bezorgen. We betraden het restaurant en zagen dat het er best druk was. Een flink aantal medewerkers waren in de keuken bezig met het beleggen van een groot aantal sandwiches en verschillende mensen stonden in de rij om hun bestelling door te geven. Ik keek even op de verschillende borden waarop het menu stond beschreven, maar wist nog niet wat ik zou gaan bestellen.

Op het menu stonden 16 verschillende soorten sandwiches, maar er konden ook bijgerechten en salades worden besteld. Er kon gekozen worden voor 8 inch sub sandwiches en grote club sandwiches. We namen achteraan de rij plaats en ik bleef naar het menu kijken. Ik koos er voor om een 8 inch sandwich te bestellen, namelijk de Big John. Dit was een sandwich met medium rare Roast Beef, mayonaise, sla en tomaat. De andere sandwich welke besteld zou gaan worden was de Turkey Tom, dit was ook een 8 inch sandwich, welke belegd was met plakken kalkoenborst, sla, tomaat, mayonaise en gesneden komkommer. Het duurde echter nog wel even voordat we daadwerkelijk onze bestelling konden doorgeven, omdat de rij niet echt snel kleiner werd. Op een gegeven moment waren we toch aan de beurt en na het doorgeven van de bestelling moest ik iets meer dan $13,00 Dollar afrekenen.





Na het doorgeven van onze bestelling duurde het nog best wel even voordat de sandwiches klaar waren. Alles werd vers en ter plekke met de hand gemaakt en ik snapte wel waarom het lang duurde in de rij. De broodjes werden netjes in een papiertje gewikkeld en gingen vervolgens ook nog eens in een papieren zak. We namen deze papieren zak mee omdat we de broodjes onderweg op zouden gaan eten. We hadden namelijk nog de Bill Speidel's Underground Tour op het programma staan en we wilden niet te laat bij de tour arriveren. Toen we het restaurant verlieten haalde ik de sandwiches gelijk uit het papier en begon mijn Big John op te eten. Het broodje was inderdaad lekker vers en flink belegd. De Roast Beef was heerlijk en de combinatie met de mayonaise en de verschillende soorten groente was lekker! Ik heb ook nog een hapje geproefd van de Turkey Tom, die sandwich smaakte ook goed, de kalkoen was gelukkig niet droog, maar gewoon goed te eten.

Met onze sandwiches nog in de hand arriveerden we bij de entree van Bill Speidel's Underground Tour. Gelukkig mochten we de tour wel betreden en hoefden we de broodjes niet weg te gooien, dat zou ik erg zonde hebben gevonden, want ze waren echt goed van smaak. Ik was blij dat we ervoor hadden gekozen om, toen bleek dat de vestiging van Chipotle Mexican Grill er niet meer was, te kiezen voor Jimmy John's. We hebben helaas wel een tijdje voor de sandwiches in de rij moeten staan, maar uiteindelijk was het wachten het meer dan waard. De smaak van de broodjes en het beleg was heerlijk en bovendien viel de prijs ook nog wel enigszins mee. Ik heb ervan genoten en denk dat ik in de toekomst best nog wel weer een keer voor de belegde broodjes van Jimmy John's Gourmet Sandwiches zal gaan kiezen.