Pagina's

vrijdag 11 augustus 2017

Restaurant: Cabo Wabo Cantina - Las Vegas, Nevada

Restaurant: Cabo Wabo Cantina
Adres:        3663 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten

Op een van de avonden tijdens mijn vierde reis naar Las Vegas waren mijn vrienden en ik op zoek naar een leuk restaurant om er te gaan dineren. We waren het er wel al over eens dat we iets Mexicaans wilden eten en dus stelde ik voor om naar Chili's Grill & Bar te gaan. Overdag hadden we een bezoek gebracht aan verschillende hotels, casino's en cafés en we waren op de weg terug van het Paris Las Vegas Hotel & Casino naar het Excalibur Hotel & Casino, waarin we verbleven. Op een gegeven moment zag ik aan de linkerkant de rood met witte neonreclame van Cabo Wabo Cantina, een Mexicaans restaurant waar ikzelf ook nog nooit was geweest. Ik stelde aan de jongens voor om daar dan te gaan eten en na even op de menukaart, welke buiten stond, te hebben gekeken besloten we om er inderdaad naar binnen toe te gaan.

Cabo Wabo Cantina is de naam van een keten van nachtclubs en restaurants in Cabo San Lucas, Mexico, Harvey's Lake Tahoe in Stateline, Nevada en dus ook op de Las Vegas Strip in Las Vegas (Paradise). Cabo Wabo is tevens een bekend tequila-merk, welke samen met de nachtclubs en restaurants is opgericht door de rockmuzikant Sammy Hagar. De eerste vestiging van Cabo Wabo Cantina werd in 1985 in Mexico geopend, na een aantal financiële tegenslagen kwam er op een gegeven moment (2004) toch een vestiging in Amerika (in de buurt van Lake Tahoe) bij. Het heeft tot november 2009 geduurd voordat Cabo Wabo Cantina in Las Vegas in The Miracle Mile winkelcentrum nabij het Planet Hollywood Resort werd geopend.

Reizen Amerika



Nadat we dus een blik hadden geworpen op de menukaart van het restaurant besloten we om er te gaan eten. Een vriendelijke hostess vroeg aan ons of dat we binnen of buiten op het terras wilden gaan zitten, en na even kort overleg gevoerd te hebben besloten we eigenlijk unaniem dat we binnen in het restaurant plaats zouden gaan nemen. We moesten even een klein stukje omlopen en via de entree van The Miracle Mile shops kwamen we direct aan de linkerkant bij de entree van Cabo Wabo Cantina terecht. We werden direct te woord gestaan door een van de medewerkers van het restaurant en nadat we aan hadden gegeven met z'n vijven te zijn moesten we haar volgen naar een van de beschikbare tafeltjes.

Het was vrij druk in het restaurant, veel van de tafels waren bezet, maar gelukkig waren er ook nog wel wat tafels voor ons vrij. We werden aan een van de beschikbare tafels gezet, maar nadat we daar even hadden gezeten besloten we dat het eigenlijk helemaal geen fijne plek was. Mensen liepen er steeds langs, een aantal jongens werden daardoor steeds aangestoten en dat was niet fijn. We besloten daarom om aan een tafel ernaast te gaan zitten, we hadden daar immers de meeste ruimte. Toen onze serveerster het in de gaten had dat we waren verplaatst was ze even in de war. We zaten nu niet aan een tafel welke zij bediende, maar nadat ze even overleg voerde met haar collega was alles gelukkig toch in orde en konden we ook blijven zitten.




Het restaurant was ingericht met allerlei verschillende soorten felle neonverlichting, de ruimte zelf was vrij donker, maar door de neonverlichting werd er een feestelijke sfeer gecreëerd. Een aantal mensen waren van hun frozen daiquiri cocktails aan het genieten en het was er gezellig. De menukaarten werden uitgereikt en er werd gevraagd wat we wilden gaan drinken. Zelf had ik zin in een Mexicaans biertje en ik zag dat er een aantal verschillenden door het restaurant werden aangeboden. Ik koos voor een fles met de naam Indio, dat Mexicaanse bier had ik nog nooit gedronken en het was een keer iets anders dan Corona. Een tweetal vrienden van mij bestelden wel een flesje Corona en de andere twee kozen voor wat fris, zij hadden denk ik al genoeg bier gedronken gedurende de dag.

Op de menukaart stonden erg veel lekkere gerechten, waaronder verschillende soorten burrito's, fajita's, steaks, taco's, enchilada's, sandwiches, hamburgers en andere specialiteiten. Ik heb best lang naar de kaart gestaard om te bepalen wat ik zou gaan bestellen, alles zag er zo lekker uit en ik kon maar moeilijk kiezen. Een hamburger of steak wilde ik niet, dat had ik al vaker gegeten die week en ik wilde ook iets Mexicaans bestellen. Jullie weten misschien ook wel dat ik hou van garnalen, het liefst gefrituurde, maar gekookte en gebakken garnalen met een lekker sausje erbij vind ik ook erg lekker. Op een gegeven moment zag ik bij het onderdeel taco's en enchilada's de Shrimp Taco's staan en na daar even over nagedacht te hebben besloot ik om dat gerecht te bestellen. De Shrimp Taco's waren een tweetal tortilla's gevuld met kruidige gegrilde garnalen, kool, chipotle peper crème, verse tomaat, koriander, uien en limoen. Het gerecht zou geserveerd gaan worden met rijst en bruine bonen.

 



De andere jongens aan tafel bestelden de Jack & Coke BBQ Ribs (varkens-spareribs met Jack Daniels en Coca-Cola barbecuesaus, frietjes en een maiskolf), de Fried Chicken Sandwich (gefrituurde stukken kip met een pittige saus, cheddar-kaas, sla en tomaat geserveerd op een hamburgerbroodje met friet), de Burrito Short Rib (een burrito gevuld met rundvlees op de traditionele stijl geserveerd met mais, bonen en rijst) en de Grilled Chicken Sandwich (dezelfde sandwich als die met de gefrituurde stukken kip, echter was de kip op dat broodje gegrild in plaats van gefrituurd).  We bestelden er ook een bakje guacamole en zure room bij, waar iedereen gebruik van kon maken.

De drankjes waren inmiddels geserveerd en we proostten op de avond die nog komen ging en op de rest van de vakantie. Het Indio-biertje wat ik besteld had smaakte toch wel anders dan Corona, het was een stuk minder fris en smaakte echt naar pils. Ik had er een glas bij geserveerd gekregen, maar de serveerster vertelde me dat ik het eigenlijk uit de fles moest drinken, zo hoorde het bier volgens haar gedronken te worden. Het glas liet ik staan en volgde de raad van de serveerster op. Ik vond het wel een lekker biertje om te drinken en was tevreden met de keuze die ik gemaakt had. Vooral ook omdat het een bier was welke ik nog helemaal niet kende en in Nederland dus ook nog nooit had gezien.




Het duurde niet heel lang voordat de door ons bestelde gerechten werden geserveerd, in het totaal hebben we maar een klein kwartiertje moeten wachten. De gerechten zagen er stuk voor stuk goed uit, de porties waren echter niet allemaal even groot. Bij de sandwiches met kip zaten bijvoorbeeld maar een paar frietjes, dat vond ik er zelf maar een beetje karig uitzien. Volgens mij had ikzelf de grootste portie gekregen, mijn gerecht werd namelijk op een heel dienblad geserveerd. De 2 tortilla's met daarbovenop de garnalen en andere ingrediënten waren flink belegd en daarnaast stond een skillet met de bruine bonen en de rode rijst. De pepertjes en het limoen waren apart geserveerd en ik had zin om alles samen met elkaar op te eten. Ik rolde de tortilla's op en begon met eten. Er verscheen een lach op mijn gezicht, het gerecht was heerlijk en de combinatie met de bruine bonen en de rijst was verrukkelijk. Het was een erg lekker Mexicaans gerecht waar ik van heb genoten.

Met moeite heb ik mijn plateau helemaal leeggegeten, niet omdat het niet lekker was, want dat hebben jullie hierboven gelezen, maar het was echt een grote portie. Ik was als laatste klaar met eten, de rest had het toen allemaal al een tijdje op. Toen we uitgegeten waren kregen we de rekening uitgereikt. In het totaal moesten we $ 152,47 betalen, daar zat de fooi nog niet bij inbegrepen. Op de bon stonden een drietal suggestieve fooien berekend, van 18%, 20% en 22%, deze percentages worden echt alsmaar hoger en hoger. We rekenden een bedrag van $ 180,00 af ($ 36,00 per persoon), en verlieten het restaurant. We hadden met z'n allen lekker gegeten bij Cabo Wabo Cantina, maar vonden het wel een duur restaurant, hou dus rekening met de prijzen wanneer je een bezoek gaat brengen aan dit Mexicaanse restaurant in Las Vegas.