Pagina's

maandag 7 augustus 2017

Themepark attractie: Disney California Adventure Park - Anaheim, Californië

Themepark attractie: Disney California Adventure Park
Adres:                       1313 Disneyland Dr, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten

In Amerika zijn er 8 verschillende pretparken van Disney te vinden, een zestal (4 pretparken en 2 waterparken) staan in het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida en de andere 2 parken zijn gevestigd in Anaheim, Californië. Inmiddels heb ik aan al deze parken een bezoek gebracht en in de toekomst hoop ik er een aantal nogmaals te bezoeken. Het originele eerste pretpark van Disney staat in Anaheim, dit is het Disneyland Park in het Disneyland Resort. Dat park werd destijds in 1955 geopend, het heeft tot 2001 geduurd voordat het tweede pretpark op het resort werd geopend, Dit tweede park heeft de naam Disney California Adventure Park meegekregen en tijdens mijn pretparkreis naar Californië heb ik dat pretpark bezocht.

Het thema van het Disney California Adventure Park was oorspronkelijk volledig toegewijd aan de Amerikaanse staat Californië, waarin het pretpark zich ook bevindt. In 1998 werd er begonnen aan de bouw van het park en in 2001 werd het dus geopend. De bezoekersaantallen bleken in de beginjaren van het park nogal tegen te vallen, daardoor voelde Disney zich genoodzaakt tot het openen van allerlei nieuwe attracties en shows welke minder met Californië te maken hadden, maar meer met de figuren en films van Disney en Pixar. Inmiddels is het park uitgegroeid tot een volwaardig attractiepark met bezoekersaantallen van rond de 10 miljoen per jaar, dit aantal maakt het park tot het 11e drukst bezochte pretpark van de wereld. 


Tijdens mijn vakantie in Anaheim verbleef ik in het Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground, dit hotel bevond zich op enkele minuten loopafstand van het Disneyland Resort. Vroeg in de ochtend gingen we op weg naar het park. Tickets had ik vooraf geregeld, doordat ik een tweetal Official Southern California CityPASSes (voor elke persoon één) had gekocht. Deze kaarten gaven recht op onder andere een 3 daags parkhopper-ticket van de parken op het Disneyland Resort en verder ook nog eenmalig toegang tot SeaWorld San Diego en Universal Studis Hollywood. Ik vond deze tickets erg handig, vooral omdat we al deze pretparken tijdens de reis op het programma hadden staan.

We liepen door het Downtown Disney District en kwamen vervolgens bij de entree van het Disney California Adventure Park terecht. Helaas was de originele entree van het park niet meer intact, de grote letters welke het woord California vormden waren ingeruild voor een wat modernere soort toegang, welke veel leek op de entree van het Disney's Hollywood Studios-park in Orlando, Florida. Het park was helaas nog niet geopend en dus moesten we even wachten. Nadat de poorten geopend waren en we onze tickets lieten scannen konden we eindelijk het park binnengaan. We wilden eerst de attracties in Cars Land gaan doen, maar omdat de rij voor de entree tot de Radiator Springs Racers en ook de rij voor de fastpass daarvan al ontzettend lang was besloten we om eerst de minder populaire attracties te gaan bezoeken.


We besloten om via Buena Vista Street, de begin-straat van het park met onder andere een mooi beeld van Walt Disney en Mickey Mouse, rechtsaf te slaan en vervolgens alle attracties welke op ons pad kwamen te gaan bezoeken. De eerste attractie welke we tegenkwamen was Soarin' over California, deze ride waarbij het net leek alsof we over Californië vlogen hadden we eerder ook in Orlando gedaan en hij was eigenlijk exact hetzelfde. Ik vond de attractie echter wel beter in het park in Anaheim passen, omdat dat park natuurlijk ook daadwerkelijk in Californië staat. Inmiddels is de attractie aangepast naar Soarin' Around the World, waarbij er over de hele wereld wordt gevlogen. Die attractie hoop ik ooit ook eens te gaan bezoeken in een van de Disneyparken.

Na een korte wandeling vanuit Condor Flats kwamen we bij Grizzly Peak terecht. De hoofdattractie van dat gedeelte in het park was de Grizzly River Run, een geweldige wildwaterbaan-attractie met ronde boten waarin we allebei ontzettend nat zijn geworden. Gelukkig was het mooi zonnig weer, waardoor het ook niet lang duurde voordat we helemaal op waren gedroogd. De volgende attractie welke we deden was The Little Mermaid - Ariel's Undersea Adventure, over deze attractie heb ik in het verleden al een heel blog gewijd. Het is een mooie darkride en een van de attracties waarom ik zo van de pretparken van Disney hou. Vervolgens kwamen we langs de zweefmolen, Golden Zephyr, en besloten om iets kleins te gaan eten bij Boardwalk Pizza & Pasta. Het was immers rond het middaguur en de tijd voor de lunch was aangebroken.




Nadat we een pastagerecht en een salade (één keer raden welk gerecht van die twee ik besteld had) hadden gegeten gingen we op weg naar de achtbaan van Goofy, Goofy's Sky School, een spinning mouse attractie, waarbij het soms net leek alsof we van de baan af schoten. Nadat we een aantal spellen op de Boardwalk hadden gespeeld gingen we in het Mickey's Fun Wheel, een reuzenrad, waarbij we kozen voor de rustige rit, waarbij we alleen ronddraaiden en niet naar beneden schoten. Het uitzicht vanuit het reuzenrad was geweldig, ik genoot ervan om de gehele omgeving en de beide Disneyparken in zijn geheel te zien en was blij dat we in het Disney California Adventure Park aanwezig waren. Het was een schitterende dag en ik vond het geweldig om eindelijk in Anaheim te zijn.

Vanuit het Mickey's Fun Wheel gingen we in een van mijn favoriete attracties van het park, namelijk Toy Story Midway Mania, deze attractie was bijna gelijk aan die in Orlando, maar ik bleef het fantastisch vinden en zou de attractie graag nog veel vaker willen bezoeken. Het was rustig bij King Triton's Carousel en dus gingen we ook nog even in de draaimolen. Na de draaimolen stond er een stuk heftigere attractie op het programma, namelijk de achtbaan met de naam California Screamin', deze achtbaan leek qua uiterlijk op een houten achtbaan, maar vergis je niet het was een stalen coaster met één inversie waarbij we hard af werden geschoten. Een leuke, snelle baan, welke tevens prachtige uitzichten bood over het hele park.




Na de rit in California Screamin' verlieten we Paradise Pier en kwamen terecht in het gedeelte van het park met de naam Pacific Wharf, een gebied met vooral veel restaurants en eettentjes. Daar heb ik een heerlijk ijsje gegeten bij een van mijn favoriete ijssalons, namelijk Ghirardelli Soda Fountain and Chocolate Shop. Ik vind het jammer dat deze keten uit San Francisco op zo weinig plekken in Amerika is te vinden, maar gelukkig breiden ze wel steeds verder uit. Nadat we de ijsjes op hadden gegeten kwamen we uit bij Cars Land, bij de Radiator Springs Racers was het nog steeds veel te druk en daarom besloten we om in de Mater's Junkyard Jamboree te gaan, dit was een attractie met draaiende tractors, te vergelijken met de theekopjes van Mad Tea Party in het Disneyland Park.

Het volgende gedeelte van het park wat we bezochten was A Bug's Land, gebaseerd op de gelijknamige film, en gingen in de Heimlich's Chew Chew Train (een rustige rit in een groene worm) en bekeken vervolgens de 3D film It's Tough to be a Bug! welke hetzelfde was als de attractie in Disney's Animal Kingdom in Florida. Ondanks dat ik de film al kende vond ik het toch wel weer heel erg leuk. Er waren ook nog een paar andere attracties aanwezig in A Bug's Land, deze waren eigenlijk vooral op kinderen gericht, dus die hebben we niet gedaan. Wel ben ik nog met een paar figuren van de film A Bug's Land op de foto geweest, ik vind het altijd leuk om te doen, vooral als er nog geen andere mensen bij staan en gelukkig was dat nu eens het geval.




We moesten tijdens onze eerste bezoekdag aan het Disney California Adventure Park nog een laatste gedeelte van het park gaan bezichtigen, Hollywood Land. In Hollywood Land stonden een aantal leuke attracties, de attractie welke het meeste indruk op me heeft gemaakt was Monsters, Inc. Mike & Sulley to the Rescue! een leuke darkride met de figuren van de film Monsters Inc. Andere attracties in dit gedeelte van het park waar ik van genoot waren Muppet Vision 3D (een 3D film van The Muppers, welke ik ook al in Disney's Hollywood Studios in Orlando had gezien) en Disney's Aladdin, a Musical Spectacular, deze show werd volledig gemaakt door de Genie waar ik de hele tijd heel erg hard om moest lachen. In Hollywood Land stond verder ook nog de bekende vrije-val-attractie The Twilight Zone Tower of Terror en de show Disney Junior - Live on Stage.

Het was inmiddels al donker geworden en de show World of Color zou binnen een half uurtje gaan beginnen. We besloten om nog snel even iets kleins te eten te halen, ik koos voor een Clam Chowder (een dikke vissoep in een broodje), en gingen vervolgens op zoek naar een mooi plekje waar we de show konden gaan bekijken. Nadat we een plek hadden gevonden, waarbij we een goed zicht op de show hadden, begon de show al snel. Helaas gingen er wat dingen verkeerd, waardoor de show bij Wall-E vastliep en moest daardoor worden geannuleerd. We hadden na de show niks meer op het programma staan en dus gingen we terug naar het hotel, want de volgende dag zouden we toch nog terug gaan keren om de attracties welke we nog niet gedaan hadden te doen en dan konden we hopelijk ook de volledige versie van World of Color gaan zien.




De volgende dag keerden we dus weer terug in het Disney California Adventure Park, in de ochtend waren we eerst naar het Disneyland Park gegaan en hadden daar de attracties gedaan welke we nog moesten doen en later was het Disney California Adventure Park dus aan de beurt. De eerste attractie welke ik deed was Radiator Springs Racers in Cars Land, een geweldige attractie waar ik in het verleden ook het nodige over heb geschreven. Nadat ik uit de attractie kwam zijn we samen in de Luigi's Flying Tires geweest, een attractie waarin we in banden moesten zitten welke via lucht werden voortbewogen, het was een leuke attractie welke nu helaas niet meer in het park aanwezig is. Er is inmiddels een nieuwe attractie voor in de plaats gekomen met de naam Luigi's Rollickin' Roadsters.

Na het doen van de attracties in Cars Land hebben we het park tijdelijk verlaten om in het Downtown Disney District wat te gaan eten bij het Rainforest Cafe. In de avond keerden we nog eenmaal terug in het Disney California Adventure Park omdat we de volledige show van World of Color wilden gaan zien. We namen plaats op vrijwel dezelfde plek als de dag er voor en hoopten maar dat de show nu wel volledig af zou spelen. Gelukkig was dat ook inderdaad het geval, de scene met Wall-E werd helemaal netjes gespeeld en de rest ging ook helemaal soepel. World of Color was een prachtige show met projecties in het water, veel vuurwerk en een groot aantal Disneyfiguren op een boot. Ik vond het prachtig en het was een geweldige afsluiter van onze dagen in het Disney California Adventure Park en het Disneyland Resort in Anaheim.