Pagina's

dinsdag 15 augustus 2017

Activiteit: NYC TV & Movie Tour - New York City, New York

Actviteit: NYC TV & Movie Tour
Adres: 555 8th Ave #2003, New York, NY 10018, Verenigde Staten

Voorafgaande aan een van mijn reizen naar New York had ik via de website van Smartdestinations.com een tweetal New York City Explorer Passes gekocht. In het verleden had ik al vele goede ervaringen gehad met de kaarten van Smartdestinations en omdat ik in New York een aantal nieuwe activiteiten wilden gaan doen, welke bij de kaart waren inbegrepen, vond ik het een goed idee om weer gebruik te maken van de diensten van het bedrijf. Ik koos voor de kaarten waarbij we 10 verschillende attracties en activiteiten konden gaan bezoeken, in het totaal moest ik $ 356,98 betalen, een behoorlijk bedrag, maar ik had uitgerekend wat de totaalprijs zou zijn geweest wanneer we alle 10 de activiteiten los hadden geboekt en uiteindelijk hebben we door de kaarten honderden Dollars weten te besparen.

Een van de activiteiten welke bij de New York City Explorer Pass was inbegrepen was de NYC TV & Movie Tour van On Location Tours. Dit was een tour in een bus, waarbij we langs verschillende locaties in New York zouden gaan rijden en stoppen waar in het verleden films en televisieseries zijn opgenomen. Deze tour kostte normaal gesproken $ 43,00 per persoon, dus met die ene activiteit hebben we al bijna 25% van de New York City Explorer Pass eruit weten te halen. Ik nam via e-mail contact op met On Location Tours, gaf daarbij aan dat ik de tour wilde reserveren en gaf tevens een aantal details door van mijn creditcard en de New York City Explorer Passes. Op dezelfde dag ontving ik een mail retour waarin mijn reservering bevestigd werd, dus dat ging allemaal heel erg eenvoudig. We moesten alleen wel nog even naar het kantoor van On Location Tours komen om ons te registeren. Tijdens de eerste dag van onze vakantie zijn we naar het kantoor gegaan van On Location Tours en hebben daar onze New York City Explorer Passes laten zien en kregen vervolgens de tickets voor de tour uitgereikt.
Reizen Amerika




De tour zou gaan vertrekken vanaf de voorzijde van McGees Pub (240 West 55th Street tussen Broadway en 8th Avenue). Vanuit het Affinia Manhattan hotel, waarin we verbleven, was het een klein half uurtje lopen naar dat café. De tour begon om 10:00 uur dus we hadden 's ochtends genoeg tijd om op tijd bij het vertrekpunt aan te komen. Onderweg kwamen we langs Stardust Diner, het logo was hetzelfde als van het gelijknamige casino in Las Vegas, dus daar moest ik natuurlijk wel even een foto van maken. We waren als een van de eersten bij het vertrekpunt aangekomen. Er stond nog geen bus en we vroegen ons af of dat we wel op de juiste plaats stonden te wachten. Gelukkig werd het na een tijdje een stuk drukker met wachtende mensen en op een gegeven moment kwam ook nog eens de tourbus aangereden.

Nadat onze namen werden omgeroepen namen we plaats in de bus en toen iedereen erin zat kon de tour gaan vertrekken. De chauffeur en tevens gids van de tour begon gelijk met enthousiast te vertellen over verschillende series en films welke in New York waren opgenomen. We reden naar Times Square en zagen scenes van de films Friends with Benefits,  Unbreakable Kimmy Schmidt en de serie Glee. Ik vond het heel erg leuk dat op de verschillende televisieschermen welke in de bus hingen de scenes van de films werden afgespeeld op het moment dat we daadwerkelijk ook langs die locaties reden. Zo was alles extra goed te herkennen, ik had zelf niet alle films en series zelf gezien, maar op die manier werd toch het een en ander duidelijk gemaakt over de locaties en de films.





Vanuit Times Square reden we verder naar Columbus Circle en het zuidelijke gedeelte van Central Park. Onderweg kwamen we langs bekende gebouwen zoals Trump International (het gebouw van de huidige president van de Verenigde Staten, een van de duurste onroerend goed locaties van Amerika) en The Time Warner Center, bekend van Warner Bros, CNN en HBO. Bij en rondom Columbus Circle zagen we filmlocaties van onder andere Tower Heist, Ghostbusters en Enchanted. We kwamen langs het Plaza Hotel, dit is een van de meest gefilmde locaties van Amerika, bij mij vooral bekend vanwege de film Home Alone 2: Lost in New York, maar er zijn ook scenes van vele andere films, zoals American Hustle, Bride Wars, Crocodile Dundee en The Great Gatsby, opgenomen. Tevens zagen we de Pulitzer fontein, bekend van de openingstune van de serie Friends.

We gingen verder op weg naar het Upper East Side-gedeelte van de stad en zagen locaties waar scenes van de series Friends en Seinfeld zijn opgenomen. Op 5th Avenue kwamen we langs locaties van de films Breakfast at Tiffany’s, Big, Glee en New Years Eve. Ik was onder de indruk van de Trump Tower, het gebouw van Wayne Enterprises in The Dark Knight. Vanuit het St. Regis Hotel reden we verder naar Rockefeller Center. In het Rockefeller Center zijn de NBC Studios gevestigd, in die studio's worden onder andere The Tonight Show, The Today Show en Saturday Night Live opgenomen. Ook reden we langs het Empire State Building, bij mij voornamelijk bekend van de film King Kong, maar er zijn onder andere ook scenes van de films An Affair to Remember en Sleepless in Seattle opgenomen.





Weer een stukje verder kwamen we langs het Flatiron Building (ooit het hoogste gebouw van de wereld). Bij dat gebouw zijn scenes van 2 favoriete films van mij opgenomen, namelijk Spider-Man en Teenage Mutant Ninja Turtles (jeugdsentiment). We reden langs het Madison Square Park, bekend van de films I am Legend, The Adjustment Bureau, Anchorman 2 en Something Borrowed. We waren nog steeds niet gestopt, alles zagen we vanuit de bus. Ik zat bij het raam en had op zich een goed beeld, maar bij sommige locaties waar we inmiddels langs waren gereden had ik best even willen stoppen. Gelukkig kwamen we wel steeds dichter in de buurt van de eerste stop welke we gingen maken.

De eerste stop van de tour maakten we namelijk bij het Washington Square Park. Dit park in Greenwich Village in Lower Manhattan is een locatie geweest in vele bekende en minder bekende films en series waaronder Glee, Don Jon, Blue Bloods en The Mindy Project. Ik vond het fijn om even uit te stappen en keek mijn ogen uit bij de triomfboog aan de noordzijde van het park. Het weer zat mee en het was gezellig druk in het park. Het was prettig om de benen even te kunnen strekken en ik genoot van de omgeving. Nadat het een en ander was verteld over de films en series welke er waren opgenomen namen we met zijn allen weer plaats in de bus en gingen vervolgens op weg naar de buurt Tribeca.





Tribeca is onder ander bekend vanwege het filmfestival welke daar jaarlijks plaatsvindt. We stopten er bij de brandweerkazerne van FDNY Hook & Ladder 8, bekend van de film Ghostbusters. Ik vond het mooi om te zien dat het logo van de film nog steeds voor de kazerne was afgebeeld. Nadat we een aantal foto's van de kazerne en het logo van Ghostbusters hadden gemaakt vervolgden we onze tour en reden door naar het gebouw welke gebruikt was als appartement van Monica, Chandler, Joey en Rachel voor de serie Friends. Hier stopten we wederom om er een paar foto's te maken. Ik vond het wel grappig om te zien, een jaartje ervoor was ik nog op de set van Central Perk van Friends geweest tijdens de Warner Bros. Studios  Tour in Burbank, Californië, en nu zag ik dus ook de locatie waarin de vrienden zogenaamd woonden, aan de hele andere kant van het land.

We vervolgden de tour en kwamen uit bij het Meatpacking District, hier zagen we het Standard Hotel, bekend van Gossip Girl en The High Line, het park welke als locatie fungeert in onder ander Hitch, The Mysteries of Laura en GIRLS. De wijk die volgde was Chelsea, we zagen locaties van scenes van de films Men In Black II en Home Alone 2. De laatste wijk welke we aandeden was Midtown, hier zagen we het warenhuis Macy's (bekend van onder andere Miracle on 34th Street). We eindigden de tour bij McGee’s Pub, deze pub is bekend van de serie How I Met Your Mother, de vrienden Barney, Ted, Marshall, Robin en Lily zijn daar vaak aan het drinken.

Na iets meer dan 2,5 uur zat de tour erop. Ik vond het een hele leuke activiteit, waarin ik veel te weten ben gekomen over de films en series welke allemaal in New York zijn opgenomen. Ik vind het geweldig dat de stad in zoveel verschillende films voorkomt, het is natuurlijk ook echt een wereldstad welke perfect is voor het opnemen van een film of serie. Ik vond het wel jammer dat het best lang duurde voordat we de eerste keer stopten, maar de stops daarna maakten een hoop goed. Veel locaties en gebouwen van de stad kende ik al wel, maar toch vond ik het leuk om al de extra informatie over de locaties te horen. Het was een erg interessante tour om te doen, vooral omdat ik al vaker in New York ben geweest. Ik kan de tour wel aanraden, vooral ook omdat hij bij de New York City Explorer Pass is inbegrepen.