Pagina's

maandag 11 mei 2020

Restaurant: Flynn's Irish Pub - Plymouth, Massachusetts

Restaurant: Flynn's Irish Pub
Adres: 2240 State Rd, Plymouth, MA 02360, Verenigde Staten



Enige tijd geleden hebben jullie hier op mijn blog kunnen lezen over de Plimoth Plantation en de Plimoth Grist Mill, welke ik heb bezocht. Nadat we hier naartoe waren geweest, en ook nog even het plaatsje Plymouth zelf in waren gegaan, hadden we eigenlijk wel wat trek gekregen en hadden zin om ergens te gaan lunchen. Bekende ketens waren er in de omgeving eigenlijk niet veel te vinden en daarom besloten we om onderweg te stoppen op een bedrijventerrein waar naast een Subway een Ierse pub was gevestigd. De pub heette Flynn's Irish Pub, een aantal Ierse vlaggen naast elkaar waren afgebeeld boven de ingang van het gebouw, en we besloten om daar wat te gaan eten en een drankje te drinken. We parkeerden onze auto op de gratis parkeerplaats voor de locatie en ik keek eerst even of dat de pub wel geopend was. Vanwege de donkere ruiten bij de deur en de wat sombere uitstraling leek het namelijk net of de zaak gesloten was. Tot mijn verbazing gingen de deuren toch open toen ik aan de hendels trok en we konden er dus naar binnen toe gaan.

Flynn’s Irish Pub wilt zich voordoen als een traditionele Ierse pub die gespecialiseerd is in ambachtelijke bieren en comfort food. Er zijn een tweetal vestigingen van de pub te vinden, namelijk in Plymouth (Cedarville) en Mansfield. De buitenkant van de locatie in Plymouth zag er echter allesbehalve als een traditionele Ierse pub uit en ik was benieuwd naar hoe het binnen in het café zou gaan zijn. We moesten nog door een andere deur en opeens kwamen we terecht in een grote donkere ruimte vol met houten tafels en stoelen, een hele lange bar, sportwedstrijden op televisie en we roken de geur van bier en gefrituurd eten. Ik had niet verwacht dat de pub er zo uit zou zien en was verrast. Het interieur leek inderdaad op een Ierse pub en ik was blij dat we de moeite hadden genomen om er toch naar binnen toe te gaan. Keltische teksten waren boven de bar geschreven en ik zag dat er ontzettend veel taps naast elkaar waren opgesteld. Op een van die taps moest vast wel een biertje aangesloten zijn welke ik lekker zou gaan vinden.

Ontdek Amerika per camper, nog nooit zo voordelig! 



Een vriendelijke medewerkster van de pub vroeg of dat we er kwamen om te eten of te drinken en nadat we zeiden dat we er voor de lunch waren liep ze met ons mee naar een van de vrije houten booths. Het was nog ontzettend rustig in de zaak, dat vond ik wel jammer, daardoor ontbrak er toch nog wel wat sfeer. Het was inmiddels al 14:30 uur geweest op vrijdagmiddag, een tijdstip waarop veel pubs in Nederland en eigenlijk ook wel in Amerika al redelijk vol zitten met mensen die klaar zijn om hun weekend in te gaan. We kregen de menukaarten uitgereikt en ik ging eerst eens op zoek naar een lekker drankje, ik had namelijk erg dorst gekregen van de rit en de activiteiten welke we al hadden gedaan en een biertje zou er zeker wel in gaan. Na de lijst met biersoorten nauwkeurig door te hebben genomen besloot ik uiteindelijk om te kiezen voor een Born Yesterday Pale Ale van de brouwerij Lagunitas uit Californië. Het leek me een lekker fris drankje en bovendien kreeg ik er ook nog eens een paar badges bij op de app Untappd. Er werd verder ook nog een Coca-Cola besteld. 

Nadat we de bestelling voor de drankjes hadden doorgegeven keken we op de menukaart naar de gerechten welke allemaal werden aangeboden. We hadden geen zin in een sandwich, maar lustten wel wat lekkere stukken kip. Gelukkig stonden er bij de voorgerechten een aantal items met kip en we besloten er een tweetal van te bestellen. We gingen voor de Michael Collings Wings, dit waren 10 gebakken jumbo kippenvleugels, met daaroverheen een honing barbecuesaus. Verder bestelden we ook nog een kleine portie Flynn’s Fingers, dit gerecht bestond uit een vijftal kipvingers, welke gekruid en 12 uur gemarineerd waren in de eigen saus van Flynn’s, en werden vervolgens gepaneerd en gebakken. We kozen hierbij voor de knoflook met Parmezaansaus. Aan 15 stukken kip moesten we wel genoeg gaan hebben dachten we. Nadat we de bestelling door hadden gegeven werden de drankjes achter de bar ingeschonken en getapt en al snel stonden ze voor onze neus op tafel. De serveerster vroeg of dat ze nog wat voor ons kon doen, maar we hadden wel even genoeg besteld.




Er arriveerden nog enkele andere gasten in de zaak, maar druk werd het niet en daar bleef ik me over verbazen. Misschien lag de pub iets te ver afgelegen en deed de buitenkant van het gebouw ook niet goed recht aan de binnenkant en het interieur van het restaurant. Ik nam de eerste paar slokken van het biertje en het smaakte me ontzettend goed. Ik was er echt even aan toe, het was een fris drankje welke lekker weg dronk. Vervolgens wachtte ik even met drinken totdat de borden met kip op tafel stonden. Daar hoefde ik gelukkig niet zo lang op te wachten, een klein kwartiertje nadat we onze bestelling hadden doorgegeven stonden de kippetjes namelijk al op tafel. De kippenvleugels waren in een zwart pannetje gebakken en ze werden ook in datzelfde pannetje geserveerd. De steel was erg heet, dus we moesten goed uitkijken dat we ons niet verbrandden. De kipvingers waren wel gewoon op een bord geserveerd, er kwam een heerlijke pittige geur af en ik begon te watertanden bij het zien van wat er op tafel stond. We kregen kleine bordjes uitgereikt waarop we de kippetjes konden leggen.

Ik begon met de kippenvleugels en kloof er een paar tot aan het laatste restje vlees helemaal op, zo lekker waren ze. Vooral de saus zorgde er voor dat het een heerlijk gerecht was. Ik was benieuwd of dat de kipvingers net zo lekker zouden smaken en daar kwam ik al snel achter. In de kipvingers zaten natuurlijk geen botten en daarom waren ze een stuk eenvoudiger te eten dan de kippenvleugels. De combinatie van de pittige marinade in samenhang met de knoflook Parmezaansaus welke we hadden gekozen was misschien nog wel lekkerder dan de saus op de kippenvleugels. We aten alle stukken kip in een recordtempo op en genoten van de smaak. De combinatie van de kip met het bier kon haast niet beter en ik voelde me weer echt in Amerika. Het was een heerlijke lunch en ik baalde ervan dat we een kleine portie kipvingers hadden genomen in plaats van een grote. Toen we alles op hadden kregen we de rekening uitgereikt, we moesten $ 32,94 betalen, een redelijk bedrag voor de lunch. Flynn's Irish Pub mag er aan de voorzijde dan een beetje vreemd uitzien, binnenin lijkt het wel echt op een Ierse pub. Ik heb er heerlijk gegeten en gedronken, en kon er daarna weer even tegenaan.