Pagina's

vrijdag 15 mei 2020

Activiteit: Tanger Outlets San Marcos - San Marcos, Texas

Activiteit: Tanger Outlets San Marcos
Adres: 4015 I-35 South, San Marcos, TX 78666, Verenigde Staten


Wanneer ik op vakantie ben in de Verenigde Staten van Amerika vind ik het altijd leuk om een dagdeel te gaan shoppen bij een outlet-winkelcentrum. In Nederland winkel ik vrijwel nooit, wanneer ik wat nodig heb dan koop ik het online en ik heb meestal weinig zin om de binnenstad in te gaan om daar naar kleren te kijken en ze te passen. Het tegenovergestelde heb ik dus in Amerika. Dat komt eigenlijk vooral door de voordelige prijzen welke veelal worden gehanteerd bij de outletcenters en ik vind ook dat er vaak een fijne en gezellige sfeer hangt in de winkelgebieden. In het merendeel van de outletcenters zijn mijn favoriete winkels te vinden, namelijk Lids (voor petten), Nike (voor schoenen) en Tommy Hilfiger (voor nette blouses voor mijn werk, maar ook voor spijkerbroeken en jassen). Voorafgaande aan mijn reis naar San Antonio ging ik dan ook op zoek naar een outlet-winkelcentrum in de buurt en ik kwam er achter dat er op 45 minuten rijden vanaf ons hotel een shopping-gebied met de naam Tanger Outlets San Marcos was gevestigd. Het leek me leuk om daar naartoe te gaan.

De Tanger Outlets San Marcos is een onderdeel van Tanger Factory Outlet Centers. Dit is een onderneming met het hoofdkantoor in Greensboro, North Carolina, welke investeert in winkelcentra met outlet stores. Het bedrijf bezit meer dan 35 winkelcentra, waarin zo’n 2.600 winkels zijn te vinden. De eerste vestiging van Tanger werd in het jaar 1983 opgericht door Stanley Tanger, dit was het outletcentrum van Burlington in North Carolina. 12 jaar later werd het bedrijf een vastgoedbeleggingstrust en veranderde het in een openbare onderneming via een beursintroductie. Op dit moment is de zoon van Stanley Tanger, Steven B. Tanger genaamd, de directeur van het bedrijf. De Tanger Outlets San Marcos liggen naast de San Marcos Premium Outlets, deze twee aangrenzende winkelcentra hebben samen meer dan 350 winkels in een oppervlakte van 93.000 m2. De outlet-winkelcentra in San Marcos zijn een van de belangrijkste toeristische attracties in het gebied en bovendien ook een van de top-werkgevers (voor vast personeel en studenten) van de stad.




Vanuit het Hyatt Regency San Antonio Riverwalk, waarin we verbleven, reden we via het San Antonio Missions National Historical Park, naar San Marcos. Vanaf de snelweg zagen we het winkelcentrum al in de verte liggen. We parkeerden onze auto gratis en gingen vervolgens op koopjesjacht. Na enkele winkels voorbij te hebben gelopen zag ik een ontzettend grote vestiging van Lids Locker Room. We gingen daar naar binnen en ik keek mijn ogen uit. Normaal gesproken worden er vrijwel alleen maar petten bij Lids verkocht, maar nu werden er ook allerlei soorten kleding van de bekende Amerikaanse sportteams aangeboden. Ik vond het prachtig om de honkbalshirts, American Football-helmen en ijshockeysticks te zien. Duizenden attributen bedrukt met een logo van een Amerikaans team zag ik om me heen en ik heb een lange tijd in de winkel rondgelopen. Uiteindelijk kwam ik de zaak uit met een pet van de San Antonio Spurs (NBA) en een minder bekend College-team. Ik wilde nog meer kopen, maar eigenlijk had ik verder niks anders meer uit de winkel nodig.

Vervolgens gingen we verder, we kwamen langs bekende (Amerikaanse) ketens als Forever 21, Samsonite, Eddie Bauer, Hurley X en Timberland. We hadden ook nog 2 rugzakken nodig voor het thuisfront en daar gingen we vervolgens naar op zoek. We kwamen terecht bij een vestiging van Journeys Kidz, dit is een winkel met veel kleurrijke kleding en spullen voor jongeren, en we slaagden erin om daar een leuke rugzak van Deadpool (de Marvel-actieheld) te kopen. We hadden er nog een nodig, maar helaas zagen we geen andere leuke meer. Er waren nog flink wat winkels te gaan, dus we gingen ergens anders voor de tweede rugzak kijken. We wandelden langs Old Navy en kwamen uit bij Hot Topic. Ik had daar nog nooit eerder wat gekocht, terwijl ik er wel al vaker bij andere outlets was geweest. Dit keer kochten we er wel wat, namelijk de andere rugtas. Dit was een grijze tas, ook van Marvel, bedrukt met allerlei logo’s en attributen van de superhelden. We hadden dus al een paar mooie aankopen gedaan en om niet met alle tassen te blijven lopen borgen we ze in de auto op.




Omdat ik een nieuwe zomerjas nodig had gingen we naar Tommy Hilfiger. Mijn ledenpas uit Nederland had ik meegenomen en ik hoopte daarmee nog wat extra korting te gaan krijgen. Ik liep eerst naar de ruimte met alle "Clearance" spullen, dat zijn kledingstukken met 70% korting. Ik zag daar een paar leuke blouses in mijn maat, welke bovendien zeer voordelig geprijsd waren, en die haalde ik snel van de rekken af. De zomerjassen waren wat minder gunstig van prijs, maar ik vond er wel een paar erg mooi. Uiteindelijk koos ik voor een donkerblauw jack en samen met de blouses rekende ik het af. Dit keer had ik geluk, ik kreeg bovenop de korting nog eens 5% extra vanwege mijn Tommy Hilfiger pasje, dus dat was mooi meegenomen. We wilden ook nog voor schoenen gaan kijken. De Nike Factory Store bevond zich echter niet in de Tanger Outlets, maar een aantal meter verderop in de San Marcos Premium Outlets. De beide winkelcentra bevonden zich naast elkaar en we hoefden slechts enkele tientallen meters te lopen om bij de winkel van Nike uit te komen.

Ik draag (buiten mijn werk om) altijd sportschoenen van Nike, en ik zou ze graag in Amerika kopen, maar helaas heb ik een andere smaak dan de meeste Amerikanen. Alleen tijdens mijn eerste reizen in Amerika in 2006 en 2010 heb ik iets bij de Nike-winkels gekocht, maar daarna nooit meer, omdat de modellen van schoenen die ik mooi vind vrijwel nooit in de outletcenters worden verkocht. Mijn vriendin had wel mooie schoenen gevonden, wit met blauwe Nike Air Max. Ze waren een stuk goedkoper dan in Nederland en dus namen we ze mee. Ik zag dat er een andere vestiging van Tommy Hilfiger in dit gedeelte van het winkelcentrum was gevestigd en daar liepen we nog even naartoe. Uiteindelijk heb ik daar ook nog een nieuwe spijkerbroek gekocht. Nadat we al onze aankopen hadden gedaan en veel van de winkels hadden bekeken zijn we gaan lunchen bij Cracker Barrel en daarna hebben we nog een klein rondje gelopen, maar niks meer gekocht. Ik vond de Tanger Outlets San Marcos, met de daarnaast gevestigde San Marcos Premium Outlets een overzichtelijk en rustig winkelcentrum. We hebben er mooie spullen gekocht en het was leuk om in het gebied rond te lopen.