Pagina's

woensdag 6 maart 2019

Activiteit: Wrentham Village Premium Outlets - Wrentham, Massachusetts

Activiteit: Wrentham Village Premium Outlets
Adres: 1 Premium, Outlet Blvd, Wrentham, MA 02093, Verenigde Staten


Tijdens al mijn reizen naar Amerika wil ik graag een dagdeel naar een outletcentrum gaan. Ik hou normaal gesproken helemaal niet van winkelen, maar in de outlets in de Verenigde Staten vind ik het wel leuk. Het gaat me dan vooral om het feit dat de prijzen daar een stuk lager liggen dan in Nederland en meestal slaag ik er wel in om enkele leuke items te kopen. Er moet dan natuurlijk wel een outletcentrum in de buurt van mijn verblijfsplaats aanwezig zijn. Meestal bevinden deze zich iets buiten de grote stad en moet er met een auto of het openbaar vervoer naartoe worden gereisd. Voorafgaande aan de reis naar Boston ging ik ook weer op zoek naar mogelijke outletcentra en ik kwam erachter dat er in Wrentham, op iets langer dan een uur vanaf Boston, een Premium Outlet-winkelcentrum was gevestigd. Op de dag dat we een auto hadden gehuurd om richting Cape Cod te rijden was onze eerste stop dan ook het bezoeken van deze Wrentham Village Premium Outlets.

In Amerika zijn er tientallen verschillende Premium Outletcenters gevestigd, een aantal heb ik reeds eerder bezocht (onder andere die in Orlando, Las Vegas en de Woodbury Common Premium Outlets, waar jullie eerder over hebben kunnen lezen) en ik ben nog nooit met lege handen thuis gekomen. De Wrentham Village Premium Outlets is een outletcenter in de buitenlucht welke in eigendom is van de Simon Property Group. De faciliteit werd geopend in 1997 en werd uitgebreid in de jaren 1998, 1999 en 2000. De totale oppervlakte van het outletcentrum bedraagt 57.200 vierkante meter en er zijn zo'n 170 verschillende detailhandelaren te vinden. De grootste van de winkels en merken welke aanwezig zijn in het winkelcentrum zijn die van Nike, Ralph Lauren, Banana Republic, Tommy Hilfiger, GAP en Saks Fifth Avenue. De grote oppervlakte en aanbod van winkels heeft er voor gezorgd dat de nabijgelegen, kleinere, Worcester Common Outlets, ten onder is gegaan, evenals de Cape Cod Factory Outlet Mall, die in 2011 werd gesloten.

FOX, verre reizen van ANWB | FOX.nl




Ik had in de ochtend voorafgaande aan ons vertrek nog zin om bij de winkels rond te lopen, maar toen het weer onderweg steeds slechter werd en het hard begon te regenen, nam deze zin steeds verder af. Op het moment dat we over de I-495 en Route 1A in Wrentham reden en vervolgens het outletcenter naderden was het gelukkig opgehouden met de harde regen. Er hing echter nog steeds een erg donkere lucht vol met grijze bewolking en het miezerde wat. Op het moment dat we er arriveerden was het winkelcentrum nog niet geopend, maar er stonden wel al veel auto’s op het parkeerterrein. Ik denk dat die wagens voornamelijk van het winkelpersoneel waren, want er liepen verder nog maar weinig andere shoppers rond. Onze auto parkeerden we gratis aan de voorzijde van de outlet en omdat het een groot parkeerterrein was moesten we even goed in de gaten houden bij welke letter we hem hadden staan. Hierna besloten we om alvast een rondje te lopen in het winkelcentrum en te zien of er misschien al wel wat geopend was.

Ik had voorafgaande aan de reis al gekeken welke winkels er in het onoverdekte outletcentrum aanwezig waren, want het zou natuurlijk zonde zijn geweest wanneer er geen enkele favoriete zaak van mij was gesitueerd. We liepen langs een aantal winkels waar ik sowieso naar binnen wilde, zoals Lids en Nike, maar we moesten dus nog even wachten totdat ze geopend waren. Op een gegeven moment was het 10:00 uur en op dat ogenblik gingen de deuren van de Disney Outlet, waar we net langs liepen, open. We besloten om er naar binnen toe te gaan om te zien of we wat leuks konden kopen. Wanneer ik in Disneywinkels loop moet ik echt de hand op mijn portemonnee houden, want meestal wil ik veel te veel aanschaffen. Deze keer kwam ik naar buiten met een tweetal kerstballen, een van Jack Skellington (van The Nightmare Before Christmas) en de ander van Mickey en Minnie Mouse. Omdat deze nogal breekbaar waren besloten we om ze eerst even in de auto te leggen, voordat we verder gingen met de andere winkels. 





Het was nog steeds erg rustig in het outletcentrum en dat vond ik wel fijn, op die manier konden we overal op ons gemak even kijken. Ik heb iets met petten, buiten mijn werk om draag ik ze vrijwel altijd, en het komt zelfs wel eens voor dat ik met een pet op in slaap val. We liepen wederom langs de vestiging van Lids en dit keer ging ik er wel naar binnen. Ik draag vaak blauwe of zwarte kleding en daar had ik nog wat bijbehorende petten bij nodig. Na enige tijd in de zaak rondgelopen en gekeken te hebben koos ik uiteindelijk voor een donkerblauwe pet van de New England Patriots en een geheel zwarte van de Boston Red Sox. Ik vind het altijd leuk om voor de lokale teams te kiezen, zodat ik de rest van de reis de petten ook met trots kan dragen. Tevens kocht ik er nog een andere pet van de Patriots bij, voor een vriend van mij in Nederland, die er naar op zoek was. Ondanks dat ik eigenlijk al meer dan genoeg petten heb sla ik de winkel van Lids nooit over en koop er vrijwel iedere keer iets.

Vervolgens liepen we wat verder langs de overige winkels en gingen op weg naar een van de andere zaken waar ik tijdens elk outletbezoek naartoe ga, namelijk Tommy Hilfiger. Het was nog wel even zoeken naar deze grote winkel, het bevond zich achterin de outlet en toen we het eenmaal gevonden hadden duurde het nog wel even voordat we er naar buiten kwamen. Niet alleen omdat het buiten inmiddels weer hard regende en we geen zin hadden om nat te worden, maar ook door alle kleding welke we er hebben gepast. Ik had een aantal spijkerbroeken en een winterjas nodig en liep direct naar het rek met de 70% “clearance” artikelen. Helaas hing er deze keer niks naar mijn gading bij en ging ik op weg naar de andere rekken met kleding. Na een tijdje gezocht te hebben vond ik inderdaad een tweetal spijkerbroeken en ook een leuke winterjas, waarmee ik het pashokje in ging. De broeken zaten goed, maar de jas vond ik iets te groot. Helaas was de kleinere maat mij te klein, dus ben ik voor die winterjas niet geslaagd.




De kortingen in de Wrentham Village Premium Outlets vielen me een beetje tegen, normaal gesproken lukt het me altijd om met spullen tegen vele lagere bedragen thuis te komen. Dat was nu helaas niet het geval. Zo werd bijvoorbeeld mijn Nederlandse Tommy Hilfiger clubkaart niet geaccepteerd, meestal krijg ik daar nog wel wat extra korting mee, maar niet in Wrentham. De rekken met “clearance”, ofwel opruiming, waren karig, waardoor ik toch nog vrij hoge prijzen moest betalen. Maar goed, het was uiteindelijk natuurlijk nog wel goedkoper dan bij mezelf in Nederland. Buiten regende het nog steeds en na wederom een stukje rondgelopen te hebben besloten we om te gaan lunchen. Er bevonden zich verschillende restaurants op het terrein van het outletcenter, waaronder een Friendly’s, een Uno Pizzeria & Grill en een Ruby Tuesday. We kozen er voor om naar de laatstgenoemde keten te gaan, daar zal ik een andere keer voor jullie over schrijven.

Na de lunch zijn we nog een paar andere winkels binnengegaan, zo hebben we een tijdje bij Under Armour naar sportkleding gekeken en zijn we ook nog bij de grote winkel van Nike geweest. Ik had eigenlijk nieuwe slippers nodig, maar dan wilde ik wel slippers van Nike met Air erin. Die slippers kocht ik in 2010 in een winkel in Orlando en na die vakantie heb ik ze nergens anders meer kunnen krijgen. Helaas had de outlet in Wrentham ze ook niet. Vervolgens keek ik nog even bij de schoenen. Zelf draag ik (buiten het werk) altijd Nike Air Max, maar die zijn in de outlets van Nike in Amerika vrijwel nooit te vinden helaas. Zelf liep ik met lege handen de winkel uit, maar er werd nog wel een vest gekocht, waardoor we dus toch niet voor niks nog een keer door de outlet waren gelopen. Na deze laatste aankoop vonden we het tijd om de Wrentham Village Premium Outlets te verlaten. Er stonden nog een lange rit en enkele activiteiten op het programma en we hadden genoeg gekocht.