Pagina's

zaterdag 2 maart 2019

Themepark attractie: Hong Kong Disneyland Park - Lantau Island, Hongkong

Themepark attractie: Hong Kong Disneyland Park
Adres: Lantau Island, Hongkong


Vandaag staat mijn blog in het teken van het derde deel van de Amerikaans georiĆ«nteerde pretparken in AziĆ« welke ik heb bezocht. Ik ga het hebben over het Hong Kong Disneyland Park, waar ik een tijdje geleden een tweetal dagen naartoe ben geweest. Jullie hebben aan het begin van deze maand kunnen lezen over het Disney’s Hollywood Hotel waarin ik destijds op het Hong Kong Disneyland Resort verbleef en in die post beloofde ik ook dat ik zou gaan schrijven over het pretpark op het resort. Net zoals tijdens mijn voorgaande Aziatische pretparkposten zal ook dit bericht voornamelijk in het teken staan van een fotoverslag. Ik heb meer dan 120 foto’s, welke ik heb gemaakt, geplaatst van het Hong Kong Disneyland Park en ik denk dat jullie door het bekijken van deze afbeeldingen een goed beeld zullen gaan krijgen van het park.

Het Hong Kong Disneyland Park werd op 12 september 2005 geopend in Penny’s Bay op het Lantau-eiland van Hong Kong. Het park is een onderdeel van Hong Kong Interrnational Theme Parks, welke eigendom is van zowel The Walt Disney Company als de regering van Hong Kong. Het park werd in minder dan 3 jaar gebouwd en heeft daarmee de kortste bouwperiode uit de geschiedenis van alle Disney-pretparken welke wereldwijd te vinden zijn. Na de opening van het park zijn er snel wat uitbreidingen doorgevoerd, het park was in eerste instantie namelijk aan de erg kleine kant en daardoor waren uitbreidingen ook meer dan noodzakelijk. Om de paar jaar worden er nieuwe attracties geopend en het resort heeft zelfs ruimte om nog een tweede Disneypark erbij te bouwen. Qua bezoekersaantallen staat het park op de 18e plaats ter wereld en om hoger op deze ranglijst terecht te komen zal het park verder moeten gaan groeien.

Tenzing Travel



Op de dagen dat ik Hong Kong Disneyland bezocht was het vrij rustig in het park. De week ervoor had ik de Disneyparken in Japan bezocht en destijds was het daar echt een gekkenhuis met lange wachtrijen en een flinke drukte. Ik vond het een verademing om in het Disneypark van Hong Kong rond te lopen. We hebben nergens lang hoeven te wachten en sommige attracties konden we meerdere keren achter elkaar in. Het park was vergelijkbaar met alle andere hoofdparken van Disney, maar had ook een aantal eigen attracties en de omgeving waarin het park lag was schitterend. Het Sleeping Beauty Castle van Hong Kong Disneyland was vrij klein, het zag er hetzelfde uit als het kasteel in Disneyland Anaheim en dat vond ik eigenlijk wel jammer. Een groot kasteel in het midden van het park spreekt bij mij toch altijd wat meer tot de verbeelding.

Hong Kong Disneyland bestaat uit een zevental verschillende gebieden. Een aantal van deze gebieden hebben dezelfde namen als in andere Disneyland (en Magic Kingdom) parken in de wereld, maar er zijn ook een paar unieke eigen landen in het park te vinden. Bij binnenkomst in het park bevindt je je in Main Street, U.S.A, een straat vol met allerlei winkeltjes en restaurants, echte grote attracties zijn hier niet te vinden. We liepen zelf het rondje waarbij we eerst uitkwamen in Adventureland, de leukste attractie in dit gebied was de Jungle River Cruise, maar ook Tarzan’s Treehouse vond ik leuk om doorheen te lopen. Ik vond het apart dat niet alle gebieden direct na opening van het park toegankelijk waren. Toy Story Land was namelijk aan het begin van de dag nog gesloten en ook Grizzly Gulch en Mystic Point konden we niet meteen naartoe.



De leukste attracties in Toy Story Land vond ik de Toy Soldier Parachute Drop (deze staat ook in Parijs, maar ik was er nog nooit eerder in geweest), verder waren ook de Slinky Dog Spin en RC Racer de moeite waard. De achtbaan Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars in Grizzly Gulch vond ik ook super om te doen. In het begin dacht ik dat het een vrij tamme achtbaan zou zijn, maar naarmate de rit vorderde gingen we toch wel behoorlijk hard. De beste en mooiste attractie van het park stond in Mystic Point, de darkride Mystic Manor was een van de hoofdredenen waarom ik naar Hong Kong Disneyland wilde en deze ride vond ik geweldig. In het totaal ben ik er 4 keer in geweest en kreeg er maar geen genoeg van. Het is een trackless darkride welke qua rit te vergelijken is met Symbolica in de Efteling bij ons in Nederland, en echt heel erg de moeite waard.

De attracties in Fantasyland kende ik allemaal al. Helaas werd The Many Adventures of Winnie the Pooh gerenoveerd en heb ik die niet kunnen doen. De enige andere darkride in dit gebied was "it's a small world" en net zoals in alle andere parken waarin hij staat was ook deze attractie weer leuk om tussendoor in te gaan. Helaas dus geen Peter Pan’s Flight, Pinocchio's Daring Journey en Snow White's Scary Adventures, maar gelukkig waren de leuke 4-D film Mickey’s Philarmagic en Dumbo the Flying Elephant wel aanwezig in dit gedeelte van het park. Het laatste gebied van Hong Kong Disneyland was Tomorrowland, een hele leuke attractie in dit gedeelte van het park was de simulator Iron Man Experience, waarbij het net leek alsof we over Hong Kong vlogen. Helaas was Buzz Lightyear Astro Blasters gesloten om te worden vervangen door een nieuwe Marvel Universe-attractie. Gelukkig was Space Mountain wel geopend en heb ik kunnen genieten van een heerlijke rollercoaster-ride.




Hong Kong Disneyland zal zich in de komende tijd meer op Marvel gaan richten, er komt (naast een Frozen Land) een Marvel Land en in de periode dat ik het park bezocht was er ook een Marvel walkthrough attractie gevestigd in het park. De attractie met de naam Marvel's Mission: Dimensions of Danger vond ik erg leuk om met een grote groep mensen doorheen te lopen. Een aantal acteurs speelden de rol van echte Marvel-helden en zelf heb ik Peter Quill van de Guardians of the Galaxy nog bij de missie moeten helpen. Ik vond deze walkthrough een erg leuke aanvulling van het park en ben ik ook blij dat ik die attractie niet over heb geslagen. Op de tweede dag dat ik in het park was waren de voorbereidingen voor Halloween in volle gang. Op veel plekken was Halloween-thematisering gezet, waardoor de 2e dag toch voor een hele andere sfeer zorgde in het park en dat vond ik mooi om te zien.

Ik heb 2 hele fijne dagen gehad in Hong Kong Disneyland, het was heerlijk dat het helemaal niet druk was en we alle attracties meerdere keren hebben kunnen doen. Ik vond het jammer dat het park lang niet zo groot was als Magic Kingdom, Disneyland Parijs, Disneyland Anaheim en Tokio Disneyland en ook baalde ik ervan dat een aantal attracties gesloten of zelfs helemaal niet aanwezig waren in het park. Een attractie zoals bijvoorbeeld Pirates of the Caribbean hoort toch eigenlijk wel in een Disneyland park thuis en dat heb ik gemist. Wat ik wel heel erg leuk vond van het park waren alle Marvel-attracties en invloeden, ik hou van die comics en films en de attracties zorgen voor een leuke afwisseling. Mystic Manor was geweldig en ik hoop dat er nog veel meer van zulk soort darkrides in de toekomst worden gebouwd. Hong Kong Disneyland is een leuk park om te bezoeken en ik ben erg blij dat ik het heb kunnen doen.