Pagina's

donderdag 14 maart 2019

Hotel: Night Theater District - New York City, New York

Hotel: Night Theater District
Adres: 132 W 45th St, New York, NY 10036, Verenigde Staten


Eens in de paar jaar neem ik mijn ouders mee op vakantie, dat is vaak wanneer een van hen een speciale leeftijd bereikt of wanneer zij zoveel jaar getrouwd zijn. In maart 2019 waren zij 37,5 jaar getrouwd, normaal gesproken is dat geen speciaal getal, maar zelf vond ik het wel weer tijd worden voor een mooie reis met z’n allen en dus besloot ik om een vakantie te boeken voor ons vieren naar New York. Via de website van Expedia ging ik op zoek naar een combinatiereis van een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Newark en een hotel in de buurt van Times Square, omdat daar in de avond veel te beleven is. Ik zocht op accommodaties met een score van tenminste 4,0 en 4 sterren. Het was de bedoeling om vrijdag 1 maart te vertrekken vanuit Nederland en vervolgens op 6 maart weer huiswaarts te keren. Ik had een gouden status bij Expedia, waardoor ik bij een aantal Vip Access Hotels korting kreeg. Een van de hotels welke me direct opviel was het Night Hotel Theater district, Times Square, het zag er mooi uit, had moderne kamers, en de prijs was erg aantrekkelijk. 

Ik boek mijn reizen echter nooit meteen wanneer ik een aantrekkelijke aanbieding zie, ik overweeg eerst een tijdje en kijk naar andere mogelijke hotels en prijzen. Dat deed ik voorafgaande aan de reis naar New York ook en dat had ik in eerste instantie beter niet kunnen doen. De prijs van de reis welke ik in gedachten had nam namelijk op dezelfde dag met een hoog bedrag toe en ik baalde ervan dat ik de knoop niet meteen doorgehakt had. Gelukkig was de prijs de daaropvolgende dag weer precies hetzelfde als de dag er voor, ik twijfelde niet meer en besloot het Night Theater District te boeken. In het totaal moest ik voor 4 retourtickets met United Airlines en 5 nachten in een tweetal tweepersoons-kamers in het hotel € 2.646,40 betalen. Die prijs van nog geen eens € 650 per persoon vond ik heel erg meevallen en bovendien zouden we in een mooi hotel op een perfecte locatie gaan verblijven. Daar ging ik tenminste wel van uit. Nadat ik de reis geboekt had liet ik het weten aan mijn ouders en vriendin en zij waren natuurlijk helemaal blij dat we met z’n vieren naar New York zouden gaan.



De vlucht vanuit Amsterdam naar Newark ging voorspoedig. Echter duurde het ontzettend lang voordat we door de douane heen waren, de rij bij customs was enorm en er zat weinig beweging in. Toen we eenmaal alle controles hadden gehad duurde het bovendien ook nog eens erg lang voordat onze Super Shuttle geregeld was, en uiteindelijk arriveerden we daardoor een aantal uur later dan verwacht bij onze verblijfsplaats. De locatie bleek inderdaad ideaal te zijn, het hotel was gesitueerd op 2 minuten lopen vanaf het hart van Times Square. De voorzijde van het gebouw zag er exact hetzelfde uit als op de foto’s welke ik op internet had gezien, met een grote lange rechthoekige vlag met daarop het logo van het hotel, en daar was ik wel blij mee. Het was natuurlijk een Night Hotel en om dit thema te verwerken was er voornamelijk zwart in en rondom het gebouw gebruikt. De lobby was donker en chique. Witte stoelen, boeken en het logo in het tapijt braken de zwarte kleur en samen vormden ze een mooi geheel. We werden vanachter een kleine incheckbalie verwelkomt in het hotel.

We kregen kamernummer 62 en 72, op de 6e en 7e etage, toegewezen. Mijn ouders namen 62 en wij zelf dus 72. De gangen waren ook donker, maar wel op een gave manier, precies in het thema van het hotel. Onze kamer bevond zich aan de achterzijde van de gang. Toen ik de deur opende zag ik op het eerste gezicht een mooie kamer, welke echter wel heel erg klein was. Het was de kleinste kamer welke ik ooit in Amerika heb gehad, maar het zag er verder wel netjes uit. Ik maakte de filmpjes van de kamer en zag meteen dat er toch wel enkele zaken ontbraken. Zo hadden we geen kluis, geen strijkplank, geen koffiezetapparaat en geen haardroger. Bovendien stond het raam open en kreeg ik deze niet op slot. De badkamer was ook klein, daar moesten we niet met zijn tweeën in gaan staan. Het bed was ook een stuk kleiner dan dat ik gewend was van Amerikaanse hotels, maar dat maakte me niet uit, want dat zou juist lekker knus gaan zijn. De kleuren welke waren gebruikt waren ook voornamelijk zwart met grijs en witte accenten. Dat vond ik netjes en echt van deze tijd.



Ik belde naar de kamer van mijn ouders en helaas was mijn vader niet enthousiast over de ruimte. Omdat de kamer zich op de hoek van het gebouw bevond en direct aan de straatkant lag (net zoals onze eigen kamer) kwam er volgens hem nogal wat geluid de ruimte binnen. Verder vond hij het veel te klein en had hij liever een andere kamer. Ik besloot vervolgens om naar de receptie te bellen, dat moest ik toch al doen om naar de ontbrekende items te vragen, en een verzoek om een andere kamer in te dienen. Zelf hoefde ik niet weg, maar voor mijn ouders wilde ik wel wat anders regelen. Er werd me aan de andere kant van de lijn verteld dat het hotel tot aan zondag volgeboekt was, maar dat we vanaf zondagmiddag wel een andere kamer konden krijgen. Tevens werd er medegedeeld dat de ontbrekende spullen zouden worden gebracht en dat ons raam op slot werd gedaan. Enkele minuten na mijn telefoontje stond de conciërge al aan de deur om het probleem met het raam op te lossen en nadat we in de avond terug waren van onze activiteiten stond ook de kluis in de kamer.

Het was de hele tijd vrij warm in de ruimte, daarom snapte ik ook wel dat het raam in eerste instantie open stond. Ondanks dat het ons zelf niet lukte om het raam op slot te doen hebben we het vaak open laten staan, op het moment dat we in de kamer waren. De hitte in de kamer werd bovendien ook verder aangewakkerd op het moment dat we aan het douchen waren of daar net mee klaar waren. De warmte vanuit de kleine badkamer moest toch ergens naartoe en kwam daardoor de kamer binnen. De airconditioning blees voornamelijk warme lucht, dus daar hadden we ook niet veel aan. Ik had geen zin om de conciërge opnieuw te moeten bellen, dus dan maar het raam zoveel mogelijk open houden en omdat we toch in de hoek van de gang zaten hebben we de hoteldeur ook veel open gehad op de momenten dat we overdag in de kamer waren. Het hotel werd gerenoveerd, op de etage waar mijn ouders sliepen werden verschillende kamers onder handen genomen, maar daar hadden we gelukkig geen last van. Wij hebben sowieso het gehele verblijf zelf geen geluidsoverlast gehad.






De dagen vorderden en ondanks de wat mindere start met de ontbrekende spullen en de hitte in de kamer vermaakten we ons toch goed in het boetiek hotel. Mijn vader was echter wel erg blij toen het zondagochtend was en ik naar de receptie liep om een grotere kamer voor hem te regelen. Hij had de eerste nachten slecht geslapen en hoopte op meer rust. De jongen bij de receptie keek in zijn computer en zag onze gemaakte afspraak staan en besloot ons een gratis upgrade te geven van een “Standard Full Bed” naar een “Superior Queen Bed” kamer. Ik gaf aan dat het alleen de kamer van mijn ouders betrof, want wij vonden onze eigen ruimte, ondanks dat het klein en heet was, wel oké en hadden ook geen zin om alle spullen weer in te pakken. Mijn ouders moesten vervolgens hun spullen wel gaan pakken en die zette ik op onze kamer neer. We vertrokken vervolgens de stad in en later in de middag zouden we de keycards voor de nieuwe kamer gaan krijgen. Op het moment dat we weer in het hotel arriveerden kregen de sleutel van kamer 36 mee, dit was dus een ruimte op de 3e etage. 

Ik liep even mee naar de nieuwe kamer om er een filmpje van te maken en was benieuwd naar wat ik aan zou gaan treffen. Ondanks dat de ruimte vrijwel hetzelfde ingedeeld was als de kamer waarin we zelf sliepen, zag nummer 36 er wel meer uit als een echte volwaardige hotelkamer. De ruimte was wat groter, had een bureau met bureaustoel, een ronde tafel met lampje, en een stuk meer bewegingsvrijheid. Helaas stond er ook in deze kamer geen koffiezetapparaat en was de badkamer nog steeds even groot als onze eigen kamer, maar dat was geen ramp. De gebruikte kleuren kwamen exact overeen met de overige kamers welke we hadden gezien. Bovendien bevond de kamer zich niet aan de straatkant, had geen raam en daardoor was er ook vrijwel geen geluid van buiten te horen. Mijn vader was tevreden met de nieuwe kamer en dus was ik ook blij. Voor mijn moeder had het allemaal niet zo nodig gehoeven, maar ook zij vond de nieuwe kamer toch wel prettiger. Gelukkig was iedereen weer tevreden en kon mijn vader de volgende nachten rustig doorslapen. 






Ik vond het een goede service van het hotel dat ze de upgrade gratis weggaven. Er werd verteld dat de eerste kamers die we toegewezen hadden gekregen de kamers waren waarvoor we hadden betaald. Het door mij betaalde bedrag was natuurlijk ook niet zo hoog, en misschien was het dan ook wel te verwachten dat de kamer niet zo zou zijn als dat ik normaal gesproken van Amerikaanse hotels gewend ben. Maar goed, het probleem was opgelost en ik was tevreden. De volgende dagen die we in het hotel en de stad New York beleefden waren super. Ik vond het elke keer weer fijn om vrijwel direct wanneer we uit het hotel liepen bij Times Square terecht te komen. Veel van de bezienswaardigheden van de stad waren binnen een korte wandeling te bereiken en bovendien bevond het metrostation Times Square / 42 St zich op 6 minuten lopen vanaf onze verblijfsplaats. In de nabije omgeving van het hotel waren tientallen restaurants en cafés te vinden, dus we hoefden niet om te komen van de trek. Het hotel zelf had ook een eetgelegenheid, namelijk Red Moon, een Aziatisch restaurant, waar ikzelf alleen even aan de bar heb gezeten, maar niks heb gegeten.

Ik heb genoten van mijn afgelopen reis naar New York, het was een mooie week, waarbij ik in een modern, knus hotel verbleef. De betaalde prijs voor een viersterrenhotel was niet al te hoog, waardoor de kamers toch wel wat klein waren. De upgrade van een kamer maakte veel goed. Het was jammer dat het zo warm was in de kamer en dat onze ruimte niet meteen volledig compleet was. De locatie van het Night Theater District was echter uitstekend en de geboden service was ook goed. Ik probeer om nooit tweemaal in hetzelfde hotel te slapen, dus ik kan niet zeggen dat ik er de volgende keer weer zal overnachten, maar dat heeft niks met het hotel te maken. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar hotel in New York, direct naast Times Square, dan kan ik het Night Theater District zeker aanraden. Kijk voordat je boekt wel even naar welk type kamer je gaat kiezen, aan te raden is om voor een “Superior Queen Bed” te gaan, omdat je daar toch wat meer ruimte hebt. Het was een fijn verblijf en ik kijk toch wel met een goed gevoel terug op de reis en het hotel.