Pagina's

zaterdag 16 september 2017

Restaurant: Hooters - New York City, New York

Restaurant: Hooters
Adres: 155 West 33rd Street, New York, NY 10001, Verenigde Staten


Op een van de middagen tijdens mijn laatste bezoek aan de stad New York City zijn we op een middag wat gaan eten en drinken bij Hooters in Manhattan. Ik was voorafgaande aan dat bezoek al naar een aantal andere vestigingen van Hooters geweest, waaronder in Orlando en Las Vegas, en eigenlijk viel elk bezoek me toch een beetje tegen. De naam Hooters doet meer vermoeden dan hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat in de restaurants. Vooral vergeleken met Twin Peaks en Tilted Kilt vind ik dat Hooters achterblijft, maar toch wilden we de vestiging in New York City ook een kans geven. We bezochten het restaurant rond het middaguur, zodat we er een kleine lunch inclusief een paar lekkere biertjes zouden kunnen gaan nuttigen.

Hooters is een restaurantketen van twee niet-beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven, namelijk Hooters of America, Inc. gevestigd in Atlanta, Georgia en Hooters Inc, gevestigd in Clearwater, Florida. Op 1 april 1983 is Hooters opgericht in Clearwater, Florida. Voor deze datum is bewust gekozen, omdat de 6 zakenlieden die het bedrijf opstartten dachten dat hun idee zou gaan mislukken en dat het dus een grote grap zou gaan worden. Het eerste restaurant opende op 4 oktober 1983 in een voormalig vervallen nachtclub welke was opgeknapt en verbouwd tot het Hooters-restaurant. In 1984 kocht Hugh Connerty de rechten van de 6 zakenlieden en hij heeft de keten uit weten te breiden tot aan het begin van de 21ste eeuw. In 2002 werd Hugh Connerty, voor een groot gedeelte, uitgekocht door een aantal investeerders uit Atlanta en zij startten vervolgens Hooters of America, Inc. op. Hooters, Inc. bleef in Tampa Bay, Chicago en Manhattan opereren en de rest van het land wordt nu door Hooters of America, Inc. bedient.





Het Hooters restaurant welke wij in Manhattan bezochten is dus een van de weinige vestigingen van Hooters, Inc. Om bij het restaurant terecht te komen liepen we vanuit het Tryp by Wyndham Times Square South (het hotel waarin we verbleven) in een kleine 10 minuten over 33th Street, 7th avenue en 35th Street. Door de bekende oranje neonverlichting zagen we dat het restaurant zich op de hoek van de straat bevond. Het was echter wel nog even zoeken naar de ingang van de zaak, hiervoor moesten we het gebouw omlopen en via de zijkant konden we het restaurant betreden. Ik liep eerst even een rondje door het gebouw, zodat ik een paar foto's kon schieten. De dames welke bij Hooters werken zijn er meestal niet van gediend wanneer er foto's van hen worden gemaakt dus dat deed ik dan ook maar niet. 

In het restaurant hingen tientallen televisies waarop sportwedstrijden werden vertoond, verder was het gedecoreerd met surfplanken, foto's van sporters en de oprichters van Hooters en natuurlijk ook met een aantal uilen. De rest van de groep was inmiddels al naar een tafeltje toe begeleidt en ik ging bij hen aan tafel zitten. De menukaarten werden uitgereikt en er werd gevraagd wat we wilden drinken. Ik was thuis al lid geworden van Hooters en daardoor had ik een birthday-coupon gekregen voor 10 gratis stukjes gefrituurde kip zonder botten (Boneless Wings), deze bon leverde ik in en ik vroeg of er een pittige saus over de kip heen kon. Gelukkig was dat geen probleem en er werd verder ook niet moeilijk gedaan vanwege de coupon. Tevens bestelden we er een bakje met blauwe kaassaus bij. Omdat we met zijn vieren niet genoeg hadden aan de 10 stukjes kip bestelden we er ook een bak met Tex Mex Nachos bij. 





Normaal gesproken is het logisch dat eerst de drankjes worden besteld en daarna pas de etenswaren, maar in dit geval liep dat dus even anders. Wel wilden we natuurlijk ook iets te drinken bij het eten bestellen en we kozen voor een flesje Shiner Bock bier, een Ommagang White Ale biertje, een Orange Short Margarita en voor mezelf een Cigar City Jai Alai blikje bier. De naam van het biertje vond ik leuk klinken en daarom besloot ik het te bestellen. Bovendien vond ik het ook wel grappig dat het in een blikje zou worden geserveerd, dat gebeurt niet vaak in restaurants. Na even gewacht te hebben werden de drankjes geserveerd. We spraken even met de serveerster en vertelden dat we uit Nederland kwamen. Natuurlijk was ze gelijk helemaal enthousiast en ze vertelde dat ze er graag ook een naartoe wilde gaan (net zoals alle andere serveersters in Amerika vertellen, of ze zijn er al eens geweest of er woont familie).

Op een gegeven moment was ik bezig met het maken van een foto van alle verschillende taps met bieren achter de bar. De serveerster kwam vervolgens naar me toe en vertelde dat de bardame het niet leuk vond wanneer er een foto van haar werd gemaakt. Ik zei vervolgens dat ik een foto van de taps maakte en liet deze ook aan haar zien. De bardame was wel erg vol van zichzelf en ook redelijk arrogant. Gelukkig was onze serveerster een stuk aardiger en we maakten even een grapje over de hele situatie. Niet veel later werden de door ons bestelde gerechten geserveerd. Het bord met nacho's zag er erg goed uit. De nacho's waren bedekt met zure room, guacamole, cheddar-kaas, bruine bonen, tomaat, jalapeƱos, sla, pico de gallo en chipotle saus. Het bordje met de stukken kip zag er ook smakelijk uit, en ik had zin om met het opeten van de gerechten te gaan beginnen.





De combinatie van de pittige stukken kip samen met de saus van blauwschimmelkaas was heel erg lekker. Wat stukjes selderij had het gerecht helemaal compleet gemaakt, maar die waren er helaas niet bij geserveerd. Die combinatie van pittige kip, blauwschimmelkaas en selderij ken ik van Buffalo Wild Wings en ik moet zeggen dat toen ik het voor de eerste keer proefde ik echt verrast was. Ik had niet verwacht dat die combinatie zo lekker zou zijn. Maar goed, bij Hooters werd er dus geen selderij geserveerd bij de Boneless Wings en dat vond ik jammer. Het was natuurlijk ook weer geen al te groot probleem, want het gerecht was gewoon lekker. De Tex Mex Nacho's waren ook heerlijk, de verschillende toppings pasten allemaal goed bij elkaar en de combinatie van de chips samen met het bier was erg goed.

De combinatie was zelfs zo goed, dat ik er nog een biertje bij bestelde, namelijk de Bronx American Pale Ale, ook in blik. Verder werd er ook nog een Pomegranate Ice Tea bij besteld. We bleven rustig dooreten en op een gegeven moment was alles helaas op. Beide gerechten moesten met de handen gegeten worden en al onze handen zaten helemaal onder het saus, dat vond ik wel grappig om te zien. Op een gegeven moment kregen we de rekening uitgereikt, ik was nog bezig met het drinken van mijn tweede biertje, maar dat was geen probleem. Ondanks de korting van $ 12,99 vanwege de Boneless Wings moesten we toch nog een bedrag van $ 59,01 betalen, we hadden een aantal prijzige drankjes gedronken. We rekenden dit bedrag, inclusief een leuke fooi, af en gingen vervolgens op weg naar onze volgende activiteit.

Ik vond het gezellig in Hooters, maar ben er nog steeds niet heel erg van onder de indruk . Veel van de medewerksters zijn verwaand, maar gelukkig hadden wij nu wel een aardige serveerster. Wanneer ik met vrienden in Amerika ben dan zal ik vast nog wel een keer een vestiging van Hooters gaan bezoeken, het is echter geen must. Het eten en drinken is wel lekker, maar de totale ervaring kan beter. Het restaurant kan echt wel het een en ander leren van nieuwere spelers in de markt zoals Twin Peaks en Tilted Kilt.