Pagina's

maandag 4 september 2017

Restaurant: Marble Slab Creamery - Waikoloa Village, Hawaii

Restaurant: Marble Slab Creamery
Adres: 69-201 Waikoloa Beach Dr #601, Waikoloa Village, HI 96738, Verenigde Staten

In Amerika zijn er een groot aantal ketens te vinden waar ijs wordt verkocht, een van mijn favorieten zijn Dairy Queen en Cold Stone Creamery, waar ik al eerder over geschreven heb. Echter wil ik ook allerlei andere ijssalons proberen, zoals Baskin Robbins, Ben & Jerry's, Carvel, Haagen-Dasz en Marble Slab Creamery. Bijna al deze ijssalons heb ik inmiddels een bezoek gebracht, alleen Carvel staat nog op mijn to-do-lijstje. Marble Slab Creamery heb ik tot op heden slechts éénmaal bezocht en ik heb er goede herinneringen aan overgehouden. Ik bezocht een vestiging van de keten in Waikoloa Village op Big Island in de staat Hawaii. Waikoloa Village is een dorpje welke eigenlijk volledig is gericht op toeristen. In het dorp zijn veel verschillende grote hotels, maar ook een winkelcentrum met een aantal verschillende restaurants, te vinden.

Marble Slab Creamery is een keten van zelfstandige franchisewinkels welke gespecialiseerd zijn in het serveren van ijs en een verscheidenheid aan andere desserts. Marble Slab Creamery begon oorspronkelijk als een alleenstaande vestiging, de naam daarvan was destijds nog Cones & Cream. Die vestiging werd in 1983 geopend in Houston, Texas. In 1986 begon Marble Slab Creamery met het gebruiken van een bevroren granieten plaat om daarop mix-in-toppings in het ijs te mixen. Later dat jaar werd Marble Slab Creamery gekocht door Ronnie Hankamer uit Texas, welke vervolgens de basis legde voor het franchiseconcept van het merk. Op dit moment zijn er een kleine 400 vestigingen van de ijssalon in de wereld te vinden, dus niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Canada, Schotland, Engeland, de Verenigde Arabische Emiraten en nog een aantal andere landen.




Op Big Island verbleef ik in het Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa, van daaruit was het een kleine 7 minuten wandelen naar Marble Slab Creamery. Het was een zonnige warme dag en we hadden al even in het mooie, maar rustige, openluchtwinkelcentrum gekeken. Van het slenteren en winkelen had ik trek in een lekker koud ijsje met stukjes chocolade gekregen en daardoor stelde ik voor om even naar Marble Slab Creamery toe te gaan, om te kijken wat er allemaal werd aangeboden. Ik kende de ijssalon toen dus alleen nog maar van naam en had het ijs ervan nog nooit geproefd. Ik was benieuwd naar de verschillende smaken en hoe het ijs zou gaan proeven. Toen we bij de vestiging van de ijssalon aankwamen kreeg ik er extra veel zin in.

Het logo van Marble Slab Creamery bestond uit een ijshoorntje met daarbovenop een roze bol ijs, daaromheen was een gele cirkel afgebeeld met de naam van de keten, veel duidelijker konden ze het natuurlijk niet maken. Dat logo stond op een vlag afgebeeld welke hing aan de voorkant van de zaak. Aan de buitenzijde van het gebouw hingen kleine groen-witte zonneweringen en voor de ramen stonden verschillende terrasjes opgeteld, waar we de ijsjes lekker op zouden kunnen gaan eten. We liepen de ijssalon binnen en het bleek dat er niks te doen was, we waren de enige 2 klanten en konden dus ook gelijk een keuze maken. Ik moest eerst nog even goed op de borden kijken wat er allemaal werd aangeboden. Er kon naast verschillende soorten ijsjes ook gekozen worden uit milkshakes en smoothies.




We kozen er voor om samen een kartonnen bakje met twee bolletjes ijs te delen. Het was wel nog even lastig welke soorten ijs we zouden gaan proberen. Er werden namelijk bijna 20 verschillende smaken ijs aangeboden en eigenlijk zag alles er wel lekker uit. Enkele Hawaiiaanse smaken die werden geserveerd waren kokosnoot, eiland koffie, zwarte walnoot en esdoorn. We wisten echter niet goed wat we daarvan moesten denken en besloten daarom om maar iets te kiezen wat we al kenden. We kozen voor een bakje met een tweetal verschillende smaken, namelijk Zwitserse chocolade (Chocolate Swiss) en vanille, tevens namen we er een topping bij. Er werden een flink aantal verschillende toppings aangeboden, waaronder M&M's, stukjes witte chocolade, stukjes karamel en Reece's Pieces. We kozen voor de laatstgenoemde, omdat we de chocoladestukjes met pindakaas lekker vonden.

Er werd gevraagd waar we vandaag kwamen en toen we zeiden dat we in Nederland woonden werden de medewerkers gelijk enthousiast. Grappig is dat altijd hoe mensen in Amerika reageren als je zegt dat je uit Nederland komt. Ik heb het idee dat ze bij elk land wat je opnoemt ongeveer hetzelfde zullen reageren. Na het afrekenen van iets meer dan $ 8,00 gingen we met het ijsje lekker op het terras zitten en aten deze op. De combinatie van het chocolade- en vanille-ijs samen met de Reese's Pieces was heerlijk. We genoten van het ijsje en baalden ervan toen het op was. Ik was erg tevreden met de smaak, alleen had ik voor het betaalde bedrag best wel wat meer ijs gewild. Maar goed, het was lekker en ik kon weer een ijssalon van mijn to-do restaurantlijstje afstrepen.