Pagina's

vrijdag 8 september 2017

Activiteit: Safeco Field Tour - Seattle, Washington

Activiteit: Safeco Field Tour
Adres:      1250 1st Avenue South, Seattle, WA 98134, Verenigde Staten


Gedurende mijn tweede verblijf in de stad Seattle was ik op één van de dagen jarig. Op die dag mocht ik niks plannen, want alles werd voor me geregeld. Dat vond ik wel een beetje lastig, omdat ik normaal altijd alles helemaal vol plan, maar ik vond het ook wel een keer relaxed dat ik alles op die dag kon gaan laten gebeuren. Een van de verrassingen welke ik die dag heb gekregen was het bezoeken van het baseballstadion Safeco Field. Een rondleiding in het stadion stond op het programma en toen ik de verrassing te horen kreeg was ik meteen enthousiast. Het leek me leuk om het grote honkbalstadion te bezoeken en ik was benieuwd of dat er in het lege stadion enige sfeer zou hangen. Ik was daarvoor alleen nog maar bij het Angel Stadium of Anaheim en tijdens een wedstrijd in het AT&T Park van de San Francisco Giants geweest en nu kon ik dus eindelijk weer wat meer met elkaar gaan vergelijken.


Safeco Field is het baseballstadion van de Seattle Mariners, het werd op 15 juni 1999 geopend en is een vrij modern stadion. Het stadion heeft een dakconstructie welke ingetrokken kan worden, wanneer het dak dicht zit komt er wel nog steeds lucht vanuit de zijkanten het stadion binnen. Het duurt ongeveer 10 minuten om het dak in de volledig geopende of gesloten positie te krijgen. De capaciteit van het stadion betreft 47.943 toeschouwers. Het heeft een kleine $ 518 miljoen Dollar gekost om het stadion te bouwen. De naamgever van het stadion is Safeco Insurance, zij hebben $ 40 miljoen Dollar betaald om 20 jaar lang de naamgever van het stadion te mogen zijn. Het record van de meeste toeschouwers in het stadion is niet gevestigd tijdens een baseballwedstrijd, maar tijdens WrestleMania XIX, maarliefst 54,097 mensen waren bij dat evenement aanwezig. Er stonden destijds namelijk ook allemaal stoelen op het veld, rondom de ring.

Toen we bij het stadion aankwamen zag ik aan de buitenkant al gelijk weer allemaal versiersels en thematisering betreffende de Mariners en baseball, daar was ik direct van onder de indruk. Het lukt de Amerikanen elke keer toch wel weer om het stadion op zo'n manier op te vrolijken dat je gelijk zin hebt om een wedstrijd te gaan bekijken wanneer je bij het stadion aan komt. We moesten bij de grote merchandise-store verzamelen, want van daaruit zou de tour gaan vertrekken. Toen we compleet waren kon de tour gaan beginnen. De rondleiding bracht ons door de enorme catacomben van het stadion, we hebben alle verschillende ringen gezien en we zijn zelfs ook nog op het veld geweest. Ik vond het prachtig en vond het een heel leuk verjaardagscadeau. De tour duurde een kleine 2 uur en ik vond het zeker weten de moeite waard! Ik heb tijdens de tour een flink aantal foto's gemaakt en die wil ik jullie hieronder laten zien. 

Reizen Amerika