Pagina's

donderdag 28 augustus 2014

Activiteit: Orlando Premium Outlets International Drive – Orlando, Florida

Activiteit: Orlando Premium Outlets
Adres: 4951 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Elke vakantie plannen we wel een of twee dagen in om te gaan shoppen bij een groot outlet winkelcentrum. Dit doen we al sinds onze eerste reis naar de Verenigde Staten en het is altijd erg leuk, gezellig en goedkoop. In Orlando zijn we al enkele keren bij de Orlando Premium Outlets op de International Drive geweest. In het verleden heette dit winkelcentrum nog Prime Outlets International en omdat er 2 outlet winkelcentra in Orlando aanwezig zijn, en de andere outlets zich in het noorden van de International Drive bevinden werd er ook vaak South bij vermeldt. Op dit moment heet het winkelcentrum dus Premium Outlets International Drive en er zijn zo’n 180 verschillende outletwinkels aanwezig die spullen verkopen voor jong en oud en voor mannen en vrouwen.

Vanuit het hotel waar wij verblijven nemen we altijd de I-Ride trolley naar het winkelcentrum, deze I-Ride zet je precies voor het winkelcentrum af en komt je daar ook weer ophalen. Het is echter alleen altijd maar de vraag wanneer hij langskomt, omdat er geen vaste tijden zijn waarop ze bij een halte aankomen.

Voorafgaande aan je bezoek aan de Orlando Premium Outlets International Drive kun je online lid worden van de VIP Shopper Club, je krijgt dan een voucher in je e-mail waarmee je in het winkelcentrum een VIP coupon boek kunt krijgen, vol met extra kortingen. Al deze coupons kun je gewoon inleveren en de korting komt nog eens bovenop de korting die er al wordt gegeven. Soms moet je wel voor hoge bedragen kopen om recht te hebben op de korting, maar het is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Vergeet dan ook niet om vooraf lid te worden, want het kan je extra veel geld besparen.



In het winkelcentrum zijn er dus zo’n 180 verschillende winkels die bijna allemaal slechts een enkel merk verkopen. Van alle merken is er dus een aparte winkel, deze winkels zijn vaak opgedeeld in verschillende prijscategorieën. Het komt voor dat er in de gehele winkel een prijsstelling geldt van 1 halen en de 2e voor de halve prijs, of in de gehele winkel 20% tot 30% korting. Dit zijn slechts kleine kortingen, want een aantal winkels bieden namelijk ook 50%, 60% of zelfs 70% korting aan. Deze kleding en spullen hangen dan in aparte rekken of liggen in aparte schappen met daarbij de tekst clearance. Naar deze rekken en schappen ben ik altijd op zoek. Het duurt meestal niet lang voordat ik deze spullen gevonden heb en probeer dan altijd iets moois voor een lage prijs uit te zoeken. Je moet wel echt goed zoeken naar iets leuks, omdat er vaak al veel op is of er zijn alleen nog maar hele grote of te kleine maten aanwezig. Zelf heb ik maat M en dat is een erg gangbare maat, waardoor er vaak niet veel meer voor mij over is. Toch is het me wel al vaak gelukt om mooie kleding te scoren voor een erg lage prijs.

Bij de Orlando Premium Outlets International Drive hebben we een aantal favoriete winkels waar we altijd naar binnen gaan, voor mijn vriendin zijn dit de Victoria Secret Outlets (ze verkopen hier alleen niet echt veel setjes en dat vindt ze erg jammer), Guess, DKNY, BCBG Max Azria, Banana Republic Factory Store en Michael Kors, en voor mij zijn het de winkels van Tommy Hilfiger (hier slaag ik zo goed als altijd en ze hebben hier erg goede aanbiedingen), Nike Factory Store, Ecko Unltd en Calvin Klein. Naast deze winkels kijken we ook altijd bij alle andere bekende merken, waar je ook tegen mooie aanbiedingen aan kunt lopen.




Zoals in veel van de outlet winkelcentra is er ook een food court bij de Orlando Premium Outlets International Drive, dit is een hal met veel kleine restaurantjes aan de zijkanten waar je het eten kunt bestellen en vervolgens staan in het midden van de food court allerlei tafeltjes en stoelen waar je het op kunt eten. Enkele van mijn favoriete restaurants in dit winkelcentrum zijn Sbarro en Five Guys voor de lunch en Haagen Dasz en Auntie Anne's Soft Pretzels voor een tussendoortje.

Wij zijn nu 3 keer bij de Orlando Premium Outlets International Drive geweest en telkens kwamen we terug op de hotelkamer met erg veel tassen met kleding en andere spullen. Het bevalt ons elke keer goed en we besparen erg veel geld. Wanneer je het met de prijzen in Nederland vergelijkt kun je echt honderden dollars besparen. In Nederland vind ik winkelen niks aan en doe dat ook vrijwel nooit, in de outlets van Amerika vind ik het wel heel leuk, omdat ik er een sport van maak om zo goedkoop mogelijk mooie dingen te kopen. Neem dus wat minder kleding mee in jullie koffers en vul je koffers op de terugweg met alles wat je bij de Orlando Premium Outlets International Drive hebt aangeschaft.