Pagina's

vrijdag 22 augustus 2014

Themepark attractie: The Amazing Adventures of Spider Man, Islands of Adventure – Orlando, Florida

Themepark attractie: The Amazing Adventures of Spider Man, Islands of Adventure
Adres: 6000 Universal Blvd, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Een van mijn favoriete themagebieden in een pretpark is Marvel Super Heroes Island in het 2e park van Universal Studios in Orlando, Islands of Adventure. In het gebied staan alle actiehelden van Marvel centraal en zijn alle attracties ook op deze personages gebaseerd. In het gebied wordt heftige muziek gedraaid, een soort van breakbeat dat je kunt vergelijken met de muziek van The Prodigy. Hierdoor kom je in een mooi sfeertje terecht wanneer je het gebied binnen komt lopen. Er zijn bijna alleen maar thrillrides in het Marvel Super Heroes Island en de muziek en de sfeer passen daar heel goed bij.

Op alle gebouwen hangen grote borden met de bekende actiehelden, zoals The Incredible Hulk, Wolverine, Captain America, the Fantastic Four, X-Men, maar ook worden hun tegenstanders zoals Doctor Doom, Kingpin en Green Goblin daarop afgebeeld. Alle gebouwen lijken zo uit een comic boek te komen, waardoor het de schijn heeft alsof je zelf in een comic boek bent beland.

De beste attractie van het Marvel Super Heroes Island vind ik The Amazing Adventures of Spider Man. Deze attractie is geopend in 1999 en het is een dark ride waarbij je in een karretje plaatsneemt en een 3D bril op zet. Door de 3D bril wordt je volledig in het verhaal meegenomen en zit je er ook middenin. Ik vind het zelfs een van de betere attracties waar ik ooit in ben geweest en om jullie een idee te geven van de attractie zal ik het uitvoerig beschrijven.


De buitenkant van de attractie is een hoog gebouw genaamd de Daily Bugle, dit is de krantenuitgeverij waarvoor Peter Parker werkzaam is, met daarvoor een hele grote Spider Man. De naam van de attractie staat er in koeienletters onder en je moet hier onderdoor lopen om de Daily Bugle en de attractie binnen te gaan. Bij deze attractie hoort een single riders line die ik altijd neem, omdat mijn vriendin denkt ziek te worden in deze attractie en ik het dus alleen moet doen. Ik vind het altijd erg jammer dat ze niet mee gaat, want ze mist echt een hele leuke ride.

In de wachtrij begint het verhaal van de attractie, er wordt een nieuw voertuig door de Daily Bugle gepresenteerd, de Scoop genaamd, en er worden lovende verhalen over verteld. De wachtrij gaat door een leeg kantoor en opeens komen er live beelden op de televisieschermen waarin wordt bekend gemaakt dat New York wordt aangevallen door Doctor Octopus en zijn anti- zwaartekrachtkanon. Het Vrijheidsbeeld wordt ermee gestolen en Doctor Octopus en zijn handlangers dreigen het beeld te vernietigen wanneer de stad zich niet aan hen overgeeft. Alle kantoren van de Daily Bugle zijn leeg, dus er is geen enkele journalist meer in het gebouw aanwezig. De baas van de Daily Bugle, J. Jonah Jameson, wilt het nieuws toch in beeld brengen en verzoekt aan de mensen in de rij om als reporter op te treden en plaats te nemen in de Scoop voertuigen.

Voordat je in de Scoop plaatsneemt krijg je eerst een 3D bril uitgereikt. Wanneer iedereen klaar is vertrekt de Scoop richting Manhattan, in de lucht zie je een schaduw van Spider Man en ook komt het Spider Man symbool op de gebouwen. Het geluid van loeiende sirenes komt je tegemoet en opeens staat Spider Man recht tegenover je tussen alle wolkenkrabbers van Manhattan. Hij waarschuwt iedereen in de Scoop dat het erg gevaarlijk kan zijn en dat we voorzichtig moeten zijn.




De Scoop draait een paar keer hevig en komt dan uit bij de volgende scene waarbij je een pakhuis binnengaat waar Doctor Octopus en zijn handlangers, de Sinister Syndicate, de hand met fakkel van het Vrijheidsbeeld hebben liggen. Bij de Sinister Syndicate horen ook Electro, Scream, Hydro-Man en Hobgoblin. Wanneer de Scoop door hen wordt ontdekt wordt je door ze aangevallen en zie je ineens het hoofd van het Vrijheidsbeeld zweven, de Scoop draait vervolgens een aantal keer rond en komt dan in het riool terecht.

Spider Man is ook in het riool aanwezig, hij stuurt de Scoop terug naar de Daily Bugle en vecht tegen Hydro-Man. De scoop wordt weggeslagen door Hydro-Man en komt bij Dr. Octopus terecht. Ontsnappen lukt maar net en als je denkt dat je veilig bent is daar ineens Hobgoblin die de Scoop aanvalt met exploderende pompoenen. Al deze scènes volgen elkaar in rap tempo op.

In de volgende scene beland de Scoop in de straten van Broadway waar Spider Man het nog steeds aan de stok heeft met Dr. Octopus en zijn anti- zwaartekrachtkanon. Dr. Octopus schiet met dit kanon ook naar de Scoop waardoor de Scoop gewichtloos wordt en 120 meter (virtueel) de lucht in wordt gedreven. Spider Man probeert om de Scoop naar beneden terug naar de straat te krijgen, maar hij wordt telkens aangevallen door alle schurken. Het lijkt net echt alsof je heel hoog in de lucht zweeft, terwijl het karretje daadwerkelijk gewoon nog op de grond staat. Het zijn hele goede en realistische 3D effecten.




Dan ineens stopt Dr. Octopus het anti- zwaartekanon en valt het voertuig in een vrije val heel snel en diep naar beneden. Vlak voor de grond heeft Spider Man een web gespannen waarop de Scoop landt en het veilig terug op de weg belandt. Dr. Octopus en de andere schurken zijn gevangen in het web van Spider Man en hij neemt nog een foto van iedereen in de Scoop. Vervolgens keert de Scoop terug naar de Daily Bugle en zie je J. Jonah Jameson hangen aan het plafond. Hij is door Spider Man voor de grap geraakt met het anti- zwaartekrachtkanon. Vervolgens is het tijd om uit de Scoop te stappen en de volgende groep te laten genieten van de attractie.

The Amazing Adventures of Spider Man is echt een geweldige attractie. Ik hoop dat ik het voor jullie uitvoerig genoeg beschreven heb om een beeld te krijgen van het verhaal van de attractie. Elke keer wanneer ik in Islands of Adventure ben wil ik deze attractie doen en ik kan er geen genoeg van krijgen. Sla The Amazing Adventures of Spider Man dan ook zeker niet over, ook al staat er een lange rij. Er is een single riders line waar je ook met z’n tweeën in kunt staan, je hebt dan alleen de kans dat je niet bij elkaar in het wagentje zal zitten. Het is geweldig en behoort tot de top van de attracties van de themeparks in Orlando.