Pagina's

vrijdag 8 augustus 2014

Hotel: Palmer House a Hilton Hotel – Chicago, Illinois

Hotel: The Palmer House Hilton
Adres: 17 E Monroe St, Chicago, IL 60603, Verenigde Staten



Onze reis naar Chicago was een speciale reis, ik maakte deze reis samen met mijn ouders en mijn vriendin ter ere van het 30-jarig huwelijk van mijn ouders. Omdat het dus een speciale gelegenheid was wilden wij ook een speciaal hotel boeken midden in het centrum van Chicago. Tijdens mijn zoektocht naar een hotel bleek dat er in het centrum van de stad veel goede hotels zaten die vaak best redelijk gunstig waren geprijsd.

Na enige tijd te hebben gezocht kwam ik uit bij het Palmer House a Hilton hotel, dit hotel sprak mij in eerste instantie aan omdat het een hotel van de bekende Hilton keten was, het had 4-sterren en de ligging was gunstig. Ik las dat het Palmer House a Hilton hotel een beroemd en historisch hotel was in het Chicago Loop gedeelte van de stad en dat het lid was van de historische hotels van Amerika. De prijs viel me ook nog mee. Voor 3 nachten en 2 kamers betaalden we in het totaal € 684 en dan zaten dus midden in het centrum van Chicago, op een paar minuten afstand van de Miracle Mile.




Het hotel bevindt zich aan de 17 E. Monroe Street en bestaat uit drie gebouwen. Het eerste gebouw was op 26 september 1871 geopend en brandde 13 dagen later, op 9 oktober 1871 volledig af tijdens de Great Chicago Fire. Het werd opnieuw gebouwd en in 1875 kwam er een tweede gebouw bij. Een aantal jaar later, in 1925, kwam het derde gebouw erbij en het werd één groot hotel. In 1945 werd het hotel gekocht door Conrad Hilton en tot op de dag van vandaag behoort het hotel nog steeds tot de Hilton keten. Het hotel heeft 1.639 kamers en is het een na grootste hotel van Chicago. Tussen 2007 en 2009 is het hotel volledig gerenoveerd en op dit moment heeft het de naam Palmer House a Hilton Hotel.

Vanaf het vliegveld was het meer dan een uur rijden. Het was namelijk vrijdagmiddag en topdrukte in de stad. Na enige tijd in de shuttlebus te hebben gezeten kwamen we dan toch bij het hotel aan. Vanaf de buitenkant zag het hotel er heel goed uit, er waren verschillende ingangen en wij gingen via een zijingang met de roltrap naar binnen. Het zag er allemaal heel sjiek uit, we kwamen binnen in de lobby en ik keek mijn ogen uit. Zo’n mooi hotel had ik nog niet vaak gezien. Het was echt schitterend, een hele grote ruimte met plafondschilderingen, brede trappen met tapijt, gouden armleuningen en grote banken. Het zag er heel anders uit dan een 4-sterrenhotel in Nederland.




Het inchecken ging erg vlot, we werden snel geholpen en de dame die ons hielp was heel erg aardig. We kregen kamers op verschillende verdiepingen, maar dat maakte ons niet zo veel uit. Toen we de kamer (17-103) binnenkwamen bleek dat deze niet zo groot was als dat ik verwacht had. In de kamer stond een queensize bed met 2 nachtkastjes er naast, een mooi bureau met lades en een bureaustoel, een televisiekast met lades en een grote kledingkast met een kluis, een strijkplank en strijkbout er in. De televisiekast stond een beetje vreemd opgesteld, deze stond namelijk naast het bed, terwijl deze beter aan de kant van het voeteneind had kunnen staan. De kamer was verder van alle gemakken voorzien, alleen had deze voor mij wat groter mogen zijn. De inrichting van de kamer met het tapijt en het hout was wel precies zoals ik van tevoren had verwacht en dat paste ook goed bij de rest van het hotel.

De badkamer zag er goed uit, we hadden een wastafel met toilet en een ligbad met douche en een schoon douchegordijn. Ook lagen er verschillende zeepjes en shampoos die je kon gebruiken en waren er meer dan voldoende handdoeken aanwezig.


De kamer van mijn ouders was wel groter dan die van ons, je moet dus gewoon een beetje geluk hebben met welke kamer dat je krijgt en als je wilt kun je natuurlijk ook altijd om een andere kamer vragen, maar dat hebben wij niet gedaan. Alles was aanwezig, alleen had de kamer, zoals ik al eerder meldde, dus wat groter mogen zijn.

Alle ruimtes van het hotel waren op dezelfde manier ingericht, wanneer je bijvoorbeeld naar de liften ging dan kwam je in een ruimte met fijne stoelen, dik tapijt en soms zelfs een piano waar je op kon spelen. Er waren 6 liften dus echt lang hoefde je hier meestal niet te wachten. De dikke tapijten lagen door bijna het hele hotel, wanneer ze er niet lagen dan liep je op een marmeren vloer, wat er ook erg mooi uit zag.




In het hotel bevonden zich ook een aantal restaurants, maar hier hebben wij niet gegeten. In de buurt, in het centrum van Chicago, zijn heel veel restaurants waar we gebruik van hebben gemaakt. Bijvoorbeeld Chili's en Giordano's, deze beide restaurants kan ik aanraden. Wel zijn we naar de bar bovenin de hotellobby geweest, hier moesten we best lang wachten totdat we geholpen werden, maar uiteindelijk hebben we er toch best nog even gezellig gezeten.

Het Palmer House a Hilton hotel was een schitterend hotel, alle publieke ruimtes zagen er erg mooi uit en ik heb niet veel vaker zo’n mooie lobby gezien. Het is een klassiek hotel dat wel echt klasse uitstraalt. Het was een mooi hotel voor onze speciale gelegenheid waarvoor we naar Chicago waren afgereisd. De prijs voor zo’n mooi 4-sterrenhotel viel echt heel erg mee en ik kan iedereen een verblijf in dit hotel dan ook van harte aanbevelen.