Pagina's

woensdag 20 augustus 2014

Hotel: Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground – Anaheim, Californië

Hotel: Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground
Adres: 1380 S Harbor Blvd, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten



Voor onze reis naar Anaheim was ik op zoek naar een hotel in de buurt van het Disneyland Resort. In eerste instantie keek ik naar de Disneyhotels zelf, maar deze bleken toch erg duur te zijn en ik kon helaas geen goede aanbieding vinden. Door veel mensen op verschillende fora werd het Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground aangeraden. Ik ben op de website van het hotel gaan kijken en ik vond het er inderdaad goed uitzien, het hotel lag op loofafstand van het Disneyland Resort en de prijs viel nog enigszins mee. Voor 11 nachten betaalden we in het totaal € 750,00.

Het hotel bevond zich aan de 1380 S Harbor Blvd, CA 92802 in Anaheim. Vanaf San Diego werden wij met de Lux Bus, waar ik een andere keer over ga schrijven, gebracht naar het hotel in Anaheim. Eenmaal bij het hotel aangekomen zag het er hetzelfde uit als op de foto’s die ik had gezien. Het hotel bestond uit een aantal verschillende gebouwen, een van deze gebouwen was de receptie waar we in moesten checken. Vooraf had ik wat op internet besteld en laten afleveren bij het hotel, dit lag netjes voor me klaar en werd door de receptioniste aan mij overhandigt.


Het inchecken ging snel en vriendelijk en we kregen een kamer toegewezen achter het grotere zwembad van het hotel. Het hotel had namelijk 2 zwembaden, een groter bad en een kinderspeelplaats met water. De kamer die we toegewezen hadden gekregen stelde ons wat teleur. De inrichting van de kamer (2-212) zag er wat oubollig uit, met een smerig tapijt en ouderwetse gordijnen. Ook zag de badkamer er wat oud en smoezelig uit, dus besloten wij om terug te gaan naar de receptie.

Bij de receptie legden we het verhaal over de kamer uit en we zeiden dat we het zonde van onze vakantie zouden vinden om 11 nachten in die kamer te verblijven. De receptioniste keek even in de computer en gelukkig was er een andere kamer voor ons beschikbaar. Dit was een kamer in een van de andere gebouwen en zou zijn gerenoveerd. We liepen naar het gebouw en moesten op de eerste etage zijn, helaas was er geen lift aanwezig en moesten we met onze koffers de trap omhoog. Dit was best even sjouwen. De witte muren zaten ook vol met zwarte strepen, vanwege alle koffers die er tegenaan waren gestoten en langs waren geschaafd.  



Onze nieuwe kamer (5-201) zag er inderdaad een stuk beter uit, de kleuren waren frisser, het was er schoner en de kamer had een mooie lichtinval door de hoge ramen die er in zaten.  De meubels waren van een lichte kleur hout en de volledige inrichting was een stuk beter dan in de eerste kamer. In de kamer stonden 2 kingsize bedden en ook was er een aparte ruimte met een kinderbedje, die wij niet nodig hadden. Er stond een mooie grote flatscreen televisie, een lege koelkast, een koffiezetapparaat, een tafeltje met 2 stoelen, een ladekast, een kledingkast en een bureau met stoel in de kamer. Ook was er een kluisje en een strijkplank met strijkbout in de kamer aanwezig.

Ook zag de badkamer er een stuk beter uit dan bij de eerste kamer. We hadden nu 2 wastafels, waardoor we allebei lekker een wastafel voor onszelf hadden en we niet op elkaar hoefden te wachten. De kleuren van de badkamer waren ook een stuk beter gekozen, waardoor het er wat moderner uitzag. In de badkamer was er verder een ligbad met douche er in verwerkt, een hele grote spiegel en natuurlijk een toilet aanwezig. Ook lagen er voldoende handdoeken opgestapeld die elke dag werden aangevuld.



Rondom het hotel, tussen de gebouwen door, bevonden zich wat kleine fonteintjes en veel groen. Hierdoor kreeg je een echte vakantiesfeer. Echter liep achter het hotel ook een snelweg, probeer dus om een kamer te krijgen aan de andere kant van deze weg, zodat je geen last hebt van overlast door nachtelijk verkeer.

In het grootste gebouw van het hotel was er een kleine Arcadehal, waar je allerlei spelletjes kon doen. Daarnaast was er een supermarktje, waar je wat levensmiddelen en souvenirs kon kopen. De prijzen waren hier wel wat aan de hoge kant. In hetzelfde gebouw was er een wasserette gevestigd, met een aantal wasmachines en wasdrogers. Hier hebben wij onze kleding één keer gewassen, het was echter zo warm in dit hok dat je beter buiten kon blijven wachten.


Wij hebben niet bij het hotel gegeten en volgens mij kon dit ook helemaal niet. In de buurt, op loopafstand, van het hotel bevond zich de Anaheim Gardenwalk, met een aantal goede restaurants, ook kon je natuurlijk naar Downtown Disney gaan om te dineren. Tevens lag het Mimi’s Cafe naast het hotel en hier kon je terecht voor alle maaltijden op een dag.

De bus van de Anaheim ART stopte ook bij het hotel, echter reed deze bus vanuit het hotel slechts één enkele route, waardoor je beter bij het Disney Transportation Center op kon stappen, want daar stopten alle bussen en alle routes. Het duurde echter wel heel lang om met deze bussen ergens te komen, maar wanneer je geen huurauto hebt is het een redelijk alternatief.

Ondanks het probleem met onze eerste toegewezen kamer hebben we toch een hele fijne tijd gehad in het Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground. We hebben vanuit het hotel veel dingen bezocht en vielen elke avond lekker in het grote bed in slaap. De tweede kamer die we kregen was gewoon goed en van alle gemakken voorzien. Het is vooral een hotel voor gezinnen, maar wij hebben met z’n tweeën ook erg veel lol gehad.