Pagina's

maandag 4 augustus 2014

Hotel: Affinia Manhattan – New York City, New York

Hotel: Affinia Manhattan
Adres: 371 7th Ave, New York, NY 10001, Verenigde Staten



Gedurende mijn eerste reis naar New York City verbleven wij in het Beacon hotel, een mooi en goed hotel aan de 2130 Broadway at 75th Street. Het hotel lag echter niet helemaal in het centrum van de stad en voor mijn tweede reis naar New York wilde ik daarom een wat meer centraal gelegen hotel in de buurt van Times Square boeken. Na enige tijd speuren op het internet ontdekte ik het Affinia Manhattan hotel met het adres  371 7th Ave, 10001, New York, gelegen op 10 minuten lopen van Times Square en recht tegenover Madison Square Garden.

Het hotel was pas volledig gerenoveerd en had 4 sterren, voor een verblijf van 7 nachten in een Deluxe guest room betaalden we in het totaal $ 1.628,71. Deze prijs voor een 4 sterrenhotel midden in het centrum van New York, een kleine € 175 per nacht, vond ik eigenlijk nog wel meevallen. Het was op dat moment een van de voordeligste 4 sterrenhotels die ik kon vinden die er ook nog eens erg goed en mooi uit zag. Nadat ik de kamer had geboekt, rechtstreeks via de website van het hotel, kreeg ik een e-mail met een melding dat wanneer ik mijn boeking op Facebook zou plaatsen we een gratis cocktail zouden krijgen. Dit deed ik dan ook en al snel kreeg ik een voucher voor de gratis cocktail in mijn mail. Dit had ik nog nooit zo meegemaakt met het boeken van een hotelkamer en ik vond het een erg goede manier van marketing.




Het Affinia Manhattan Hotel is een van de 5 Affinia hotels in New York City. Op verschillende plekken in de stad liggen dus nog 4 andere Affinia hotels, waarvan wij alleen Affinia Dumont in de buurt van het Empire State Building hebben gezien. Dit hotel lag dan ook op een korte loopafstand van ons eigen Affinia Manhattan hotel.

Vanuit het Newark vliegveld was het, mede door het erg drukke verkeer, iets langer dan een uur rijden om bij het Affinia Manhattan hotel terecht te komen. Bij binnenkomst in het hotel werd ik al gelijk vrolijk, het zag er namelijk allemaal erg goed uit. De lobby was vrij groot en modern ingericht, met loungebanken, tafels en kroonluchters. Het inchecken duurde best wel een tijdje, ik had een aantal extra’s geboekt en ze waren best lang bezig met dit alles te verwerken. Ook kregen we de coupon voor de cocktail die we op elk gewenst moment in de bar van het hotel konden gaan nuttigen, dus dat hoefde niet gelijk na het inchecken.

We kregen kamer 1809 toegewezen, een mooie kamer op een hoge verdieping van het hotel. Hier had ik expliciet om gevraagd, zodat we ’s nachts zo min mogelijk last zouden hadden van de geluiden van de straat. De kamer zag er erg goed en modern uit, de gehanteerde kleuren waren wit, met bruin, groen en grijs. Heel apart, maar ook best wel mooi. Er stond een redelijk groot bed, een tweepersoonszitbank, een glazen tafel, een paar aparte zitjes, een witleren stoel en een bureau met nog een extra stoel in de kamer. Ook hing er een flatscreen televisie aan de wand met daar schuin onder de airconditioning. Tevens hadden we een leeg koelkastje op de kamer en een kledingkast met kluisje en badjassen er in. Voor New York begrippen was de kamer echt groot en het was ook heel erg schoon.



Vooraf kon je op de internetsite van het hotel aangeven wat voor een soort kussen en andere dingen je op de kamer wilden hebben en ik checkte dan ook gelijk of de door mij bestelde kussens op bed lagen. Het klopte precies en dat vond ik erg grappig. Het waren van die extra’s die je toch niet vaak ziet bij andere hotels en dat maakte het Affinia Manhattan hotel ook wel echt een goed 4-sterrenhotel.

De badkamer was helaas wat minder groot, deze was eigenlijk gewoon klein. Bij binnenkomst liep je gelijk tegen de wc aan, daarvoor was een wastafel met spiegel en daarnaast de douche. Op zich alles wat je nodig hebt, maar je moest er niet met z’n tweeën in gaan staan. Helaas waren er geen kleine zeepjes aanwezig in de badkamer, maar hingen er vaste flessen aan de muur. Ik vind het altijd leuk om zeepjes van het hotel mee te nemen voor thuis als aandenken, maar dat zat er hier dus niet in.

Het hotel en de kamer zagen er dus erg goed uit. Het hotel had ook een restaurant, maar daar zijn wij niet geweest. Er zijn heel veel restaurants in de buurt voor alle maaltijden van de dag en daar hebben wij gebruik van gemaakt. De cocktail hebben we wel gedronken in de bar, dit was heel gezellig en de bar zag er ook goed uit. Het paste precies bij de rest van het hotel.


Het pakket wat ik voor mijn vriendin had geregeld was toch niet helemaal goed doorgekomen bij de receptie van het hotel, terwijl ik hier nog lang voor bij de receptie had gestaan en er ook nog eens over had gebeld. Op het moment dat het klaar had moeten staan stond er namelijk niks in de kamer, hier baalde ik toen ontzettend van.  Later hebben ze het gelukkig toch nog goed weten te maken door alles na ons bezoek aan een restaurant toch te bezorgen en uiteindelijk heb ik er niks voor hoeven te betalen. Dat vond ik dan toch nog wel een goede service van het hotel.

Buiten dit was het Affinia Manhattan Hotel gewoon een heel goed hotel, de lobby zag er erg mooi uit, de kamer was groot en modern ingericht en bovendien ook erg schoon. De locatie van het hotel was heel erg goed, veel bezienswaardigheden hebben we te voet kunnen bezoeken, en de prijs viel ook wel mee. De service wat betreft de door mij bestelde extra’s had dus beter gekund, maar door het uiteindelijk toch kosteloos te verzorgen hebben zij daar veel van goed weten te maken. Voor een volgende keer denk ik dat ik het Affinia Manhattan hotel best wel weer zou boeken, we hebben er een fijne tijd gehad.