Pagina's

zaterdag 30 augustus 2014

Hotel: Hotel Beacon NYC – New York City, New York

Hotel: Hotel Beacon NYC
Adres: 2130 Broadway, New York, NY 10023, Verenigde Staten



Mijn eerste reis naar de Verenigde Staten maakte ik in september 2006 ter ere van het 25-jarig huwelijk van mijn ouders. Samen met mijn ouders, mijn neefje en zijn ouders gingen we naar the city that never sleeps. Vooraf had ik nog vliegangst, ik had al vele jaren niet meer gevlogen en zag er erg tegenop. Tijdens de gehele vlucht was ik erg zenuwachtig en ik was erg blij toen we uiteindelijk met onze vlucht van toen nog Continental Airlines waren geland op Newark. Toen wij het vliegtuig uitkwamen lag er iemand out op de grond met bloed uit zijn mond, die door middel van een defibrillator weer werd opgelapt. Zelf was ik juist erg blij dat we heelhuids waren aangekomen en dat we het hadden overleefd. Het was vreemd om de man te zien liggen en dit is mijn eerste herinnering aan Amerika en ik zal het ook niet snel vergeten. Ik was dan ook erg blij toen we eenmaal de customs door waren en naar ons hotel konden gaan.

Met een shuttlebus van SuperShuttle werden we naar het Hotel Beacon NYC gebracht, het was erg druk op de wegen en het duurde een kleine 2 uur voordat we uiteindelijk bij het hotel beland waren. Het hotel bevond zich op de 2130 Broadway at 75th Street, 10023, New York, vlakbij Central Park. De voorkant van het hotel zag er goed uit, een mooi hoog gebouw met veel etages wat precies in de stijl van Manhattan paste. We liepen onder een mooie blauwe overkapping van het Beacon hotel door en kwamen binnen in de lobby van het hotel.



Bij de receptie checkten we ons in en we hadden om 2 kamers naast elkaar gevraagd. We werden welkom geheten als de Lucky family from Holland en later bleek ook wel waarom. We kregen namelijk een gratis upgrade naar een 2 bedroom suite, een van de duurste kamers van het hotel! Dit was natuurlijk fantastisch! We gingen met de 2 liften naar boven en liepen naar onze kamer.

De kamer zag er erg mooi uit en er was genoeg ruimte voor ons zessen. In de suite waren er 2 slaapkamers, namelijk een grote slaapkamer met een kingsize bed, een flatscreen televisie, een mooie houten kast en nachtkastjes. In de 2e slaapkamer stonden een tweetal queensize bedden, een flatscreen televisie en ook alle andere meubelstukken die je in een slaapkamer verwacht. Daarnaast was er een aparte woonkamer met een grote flatscreen televisie, een tweepersoonsbank, een luxe stoel, een tafeltje met stoelen en een aparte keuken. In de keuken zat een koelkast en een magnetron ingebouwd en was verder van alle gemakken voorzien.

Tevens waren er 2 badkamers aanwezig in de suite, zodat we ’s ochtends niet al te lang op elkaar hoefden te wachten. De badkamers zagen er erg goed uit, ze waren voor een groot gedeelte van marmer en waren van alle gemakken voorzien. Er waren zeepjes en shampoo aanwezig van het merk Gilchrist & Soames en werden elke dag bijgevuld.  



We waren dus erg tevreden met de suite en we vonden het super dat we deze kamer toegewezen hadden gekregen. We hadden genoeg ruimte voor onze eigen privacy, maar konden tegelijkertijd gezellig bij elkaar zitten. Elke dag lag de krant van USA Today voor ons klaar, dus we werden ook nog op de hoogte gehouden van al het nieuws.

Het hotel had tevens een bar, de Beacon bar. Het was ook mogelijk om hier een lichte maaltijd te eten, maar de bar was voornamelijk gericht op het serveren van  cocktails, bier en wijn. Je kon hier ’s avonds heel gezellig zitten en genieten van de sfeer van New York.

Tegenover het hotel was er een Fairway Market supermarkt die 24 uur per dag geopend was, hier hebben wij elke ochtend het ontbijt gehaald. Lekkere vers gebakken broodjes en beleg. In de supermarkt was het van vroeg tot laat druk, ik stond er echt versteld van hoe veel mensen er laat op de avond nog boodschappen gingen doen. Boven de supermarkt was er een sportschool en wanneer je vanuit onze kamer door het raam naar beneden keek zag je de hele dag mensen sporten.




Naast het hotel bevond zich het Beacon Theatre, waar tijdens ons verblijf op een paar avonden een show aan de gang was. Veel chique geklede mensen bezochten deze shows. Zelf zijn wij niet in dit theater binnen geweest, wel zijn we naar een andere show op Broadway geweest, namelijk Disney’s Beauty and the Beast, waar ik een andere keer over ga schrijven.

Vanuit het hotel was een korte wandeling naar Central Park en alle winkels en attracties van de Upper West Side. Ook waren er verschillende metrostations in de buurt van waaruit we overal in New York konden komen.

Het overnachten in het Hotel Beacon NYC is me erg goed bevallen. Tijdens deze reis ben ik besmet geraakt met het Amerikavirus en sindsdien ben ik nog vaak terug naar het land geweest en zal ik er hopelijk ook nog vaak terug naartoe gaan. We hadden erg veel geluk dat we de grote suite toegewezen hadden gekregen en mede daardoor was onze reis naar New York onvergetelijk. Wanneer je een hotel op een locatie nabij Central Park wilt boeken dan moet je het Hotel Beacon NYC zeker in overweging nemen.






De onderstaande foto's maakte ik 10 jaar later, tijdens mijn 3e bezoek aan de stad New York: