Pagina's

zondag 24 augustus 2014

Hotel: International Palms Resort and Conference Center – Orlando, Florida

Hotel: International Palms Resort and Conference Center Orlando
Adres: 6515 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Voorafgaande aan onze tweede reis naar Orlando waren we op zoek naar een hotel op een centrale locatie aan de International Drive. Tijdens onze eerste reis naar Orlando verbleven we in het Hampton Inn South of Universal Studios en dat is ons toen goed bevallen. We wilden nu echter naar een ander hotel en kwamen, mede door wat aanbevelingen op verschillende fora, terecht bij het International Palms Resort and Conference Center. Het hotel was tijdens onze vorige reis nog een Holiday Inn, maar was nu dus omgetoverd in het International Palms Resort and Converence Center. Het hotel bevond zich aan de 6515 International Drive, 32819 in Orlando en was een Walt Disney World Good Neighbor Hotel. Voor 13 nachten betaalden we € 591,61, dus de prijs viel alleszins mee.

Vanaf het Orlando International Airport was het een klein half uurtje rijden met de shuttlebus naar het hotel. We reden over de International Drive en onze mooie herinneringen van de eerste Orlando vakantie kwamen gelijk terug naar boven. We kwamen aan bij het hotel, dat uit een aantal verschillende gebouwen bestond. De lobby zag er gezellig uit, verschillende vlagen van landen uit de wereld hingen aan het plafond. Er stonden tafels en stoelen met een fontein en verschillende spellen in de lobby. Via een aantal trappen kwam je van de lobby uit bij de receptie. Er was een lange incheckbalie en een paar aparte balies voor de reserveringen van de tours en de gratis shuttleservice van het hotel naar de pretparken aanwezig.



We checkten onszelf in en ik vroeg of dat we een gerenoveerde kamer in het D Block konden krijgen, dat was gelukkig geen enkel probleem. We kregen kamer 3093 toegewezen en moesten om hier te komen de lobby door naar buiten om vervolgens langs twee gebouwen en het zwembad te lopen alvorens bij het D Block terecht te komen. Onze kamer bevond zich op de eerste etage en moesten via de lift naar boven toe. Wat me gelijk op viel was de geur in de verschillende gangen, het had op sommige plekken best wat frisser kunnen ruiken.

De kamer zag er goed uit, er stonden twee kingsize bedden, met een nachtkastje er tussen, een kast met verschillende laden, een lege koelkast en een magnetron er in en een flatscreen televisie er bovenop. Er stond ook een koffiezetapparaatje, een rond tafeltje met 2 fijne stoelen er naast, een kluisje en een kledingkast met strijkbout en strijkplank in de kamer. De badkamer was ook naar behoren, alles was mooi wit. Er was een ligbad met douche en een net toilet aanwezig, ook lagen er voldoende handdoeken en zeepjes in de badkamer, die elke dag werden aangevuld. Naast de badkamer was er bovendien een aparte wastafel.


Rondom het hotel en het zwembad was er veel mooie beplanting aanwezig, palmbomen en bloemen zorgden voor een fijne vakantiesfeer. Het zwembad zelf was erg mooi, een mooi groot bad met voldoende ligstoelen, een Pool Hut Bar, een terras waar je buiten kon eten (de Coral Key Patio) en zelfs een Alligator Alley waren aanwezig. Het hotel had ook een tweetal restaurants, namelijk Front Street Cafe (met dagelijks happy hour van 17:30 tot 19:00 uur) en Coral Key Bar and Grill. Bij deze restaurants zijn wij echter niet geweest, we hebben voornamelijk gegeten bij de restaurants aan de International Drive en in de pretparken.

Naast de functie van hotel was er ook een conferentie center aanwezig in het International Palms Hotel and Conference Center. Tijdens onze vakantie was er een poppenbeurs aan de gang in het conferentie center. Hier zijn we nog even wezen kijken, maar we vonden het er maar apart uit zien allemaal poppen met van die glazen ogen op een rijtje.



In het hotel, in het gebouw van de lobby, was er ook een kleine supermarkt aanwezig die allerlei verschillende soorten levensmiddelen en souvenirs verkocht. De artikelen waren niet goedkoop, maar het was wel heel fijn om alles bij de hand te hebben. Ook was er een Arcadehal en een aparte ruimte met computers en printers waar je gratis gebruik van mocht maken.

Het hotel was dus van alle gemakken voorzien. De renovatie van de verschillende ruimtes en kamers was nog steeds aan de gang en het hotel zal zich dus nog steeds verder gaan verbeteren. De 2 weken van ons verblijf in het International Palms Resort and Conference Center zijn omgevlogen. Er is zo veel te doen in Orlando, waardoor de tijd erg snel gaat. Het waren 14 fijne dagen en ons verblijf in het International Palms Resort is ons erg goed bevallen. Er was voor jong en oud genoeg te doen in en rond het hotel en de prijs van het verblijf viel heel erg mee.