Pagina's

maandag 18 augustus 2014

Restaurant: Earl of Sandwich – New York City, New York

Restaurant: Earl of Sandwich
Adres: 1290 6th Ave, New York, NY 10104, Verenigde Staten



Een van mijn favoriete sandwichshops uit de Verenigde Staten is Earl of Sandwich. Het is een ketenrestaurant dat oorspronkelijk uit Orlando komt. Het restaurant is opgestart door de werkelijke huidige Earl of Sandwich samen met zijn zoon en een investeerder. Het eerste restaurant van Earl of Sandwich werd geopend in 2004 in het Downtown Disney gebied in het Walt Disney World Resort in Orlando. Het restaurant  is zich nu steeds verder aan het uitbreiden en er zijn nu al verschillende vestigingen in Amerika en zelfs 2 in Europa, namelijk in Londen en in Disneyland Parijs.

Mijn eerste ervaring met Earl of Sandwich had ik in Disneyland Anaheim, waar ik een andere keer over ga schrijven. Het smaakte me toen zo goed dat ik nu voor elke reis die we maken opzoek of dat er een Earl of Sandwich in de buurt aanwezig is.

Tijdens een van onze reizen naar New York City stond een bezoek aan Earl of Sandwich op het programma om lekker te gaan lunchen. Het restaurant bevond zich op de 1290 6th Avenue,1290 Ave of the Americas, New York, in de buurt van het Rockefeller Center. Toen we een paar attracties in het Rockefeller Center (Top of the Rock en de NBC Studios Tour) bezocht hadden was het tijd om naar Earl of Sandwich toe te gaan.

We kwamen al snel bij Earl of Sandwich aan. Er waren bouwvakkers bezig met de weg voor het restaurant, waardoor het lastig was om er naar binnen te gaan. Aan de voorkant van het restaurant hing de bekende kreet van Earl of Sandwich, namelijk The World’s Greatest Hot Sandwich en ik denk zelf ook wel dat ze hier een heel eind gelijk in hebben. Ik vind de sandwiches namelijk ook heel erg lekker.

Toen we eenmaal in het restaurant waren bekeken we het menu eens goed om te bepalen wat we zouden gaan bestellen. Voorafgaande aan de reis had ik mezelf geregistreerd bij de E-club van Earl of Sandwich, Club Sandwich, en had daardoor een coupon voor een gratis brownie en omdat ik die maand jarig was kreeg ik ook nog eens een coupon voor een hele gratis sandwich.


Mijn vriendin bestelde de Hawaiian Barbecue Sandwich, deze bestond uit een warm broodje met gegrilde kip, ham, Zwitserse kaas, ananas en Hawaiiaanse barbecuesaus. Zelf bestelde ik een Italian sandwich met salami, ham, mortadella, mozzarella, tomaat en Italiaanse dressing. Deze beide broodjes werden geroosterd en warm in folie geserveerd.  We hadden er ook nog een ijsthee bij besteld, die we zelf konden bijvullen.

De smaak van de broodjes was weer heerlijk, de broodjes waren doormidden gesneden en het was echt een behoorlijke hap. Alle verschillende smaken van de ingrediënten die op het broodje zaten proefde je goed en doordat het broodje was geroosterd was de kaas gesmolten en dat vond ik zelf heel erg lekker.

Nadat we de broodjes opgegeten hadden had ik nog de coupon voor de gratis Chocolate Brownie, dus bestelde deze ook nog even. Het was een ronde brownie verpakt in plastic. Ik verdeelde de brownie in 2 stukken, zodat we er samen van konden genieten. Ik als chocolademonster vond het natuurlijk weer voortreffelijk smaken, van dat soort chocoladeproducten kan ik echt geen genoeg krijgen.

We bleven daarna nog even hangen in het restaurant, omdat er namelijk gratis wifi werd aangeboden. We stuurden een paar mails naar onze familie en keken even naar het laatste nieuws in Nederland. Wanneer je op vakantie bent krijg je daar meestal toch weinig van mee. Ik vond het een goede service van Earl of Sandwich dat er gratis wifi werd aangeboden, dit zie je steeds vaker en het is voor de klant toch een extra dienst.

Ons bezoek aan Earl of Sandwich in New York was erg goed. We hebben heerlijke warme sandwiches en een lekkere brownie gegeten en zijn even lekker tot rust gekomen. Doordat we de 2 coupons hadden hoefden we maar heel weinig te betalen, dus het was ook nog eens erg voordelig. Het restaurant heeft mij tot nu toe nog nooit teleurgesteld en ik kom er graag terug.