Pagina's

dinsdag 12 augustus 2014

Hotel: Holiday Inn San Diego on the Bay – San Diego, Californië

Hotel: Holiday Inn San Diego on the Bay
Adres: 1355 N Harbor Dr, San Diego, CA 92101, Verenigde Staten



Voor onze reis naar San Diego wilde ik graag een mooi hotel gelegen aan het water, op een goede locatie nabij het centrum van de stad tegen een goede prijs boeken. Al snel kwam ik uit bij het Holiday Inn San Diego on the Bay hotel. Op verschillende fora werd dit hotel ook aangeprezen en ik wist dan ook snel dat het dit hotel zou gaan worden.

Het hotel was gelegen aan de 1355 N Harbor Drive, 92101 in San Diego en kostte voor 6 nachten € 564. Ik werd lid van de IHG Rewards club en Priority Club van Holiday Inn en boekte het hotel. Op internet had ik een code gevonden voor een gratis upgrade voor leden van deze club en gaf deze code aan tijdens de boeking.




Een van de voordelen van het Holiday Inn San Diego on the Bay hotel was de gratis shuttleservice van en naar het vliegveld. Toen wij geland waren op het San Diego International Airport en naar buiten liepen stond de shuttlebus al voor ons klaar. Het was slechts een korte rit van minder dan een kwartier naar het hotel. Het was al avond en het was mooi om de skyline van San Diego tegemoet te rijden.

Het inchecken ging vlot en ik liet voor de zekerheid nog even zien dat ik lid was van de club van Holiday Inn. We kregen kamer 1441 toegewezen, een mooie kamer op de hoogste etage, de Priority Floor, van het hotel met uizicht over zee. Onze kamer bevond zich in de North Tower van het hotel, dit hele gebouw was pas net gerenoveerd en zag er goed uit. Het gratis lid worden van de IHG Rewards club had dus echt zijn vruchten afgeworpen en ik was erg blij dat ik het had gedaan. Sindsdien wordt ik eigenlijk altijd lid van de rewards club van een hotel wanneer ik een kamer ga boeken.


In de kamer stond een mooi groot kingsize bed met 2 nachtkastjes er naast, een dressoir met een flatscreen televisie er op met daarnaast een bureau met bureaustoel en koffie- en theefaciliteiten. Ook stond er een grote fijne stoel met voetenbankje in de kamer en een klein tafeltje er naast. De gehele inrichting bestond uit lichte kleuren, zoals wit, grijs en zandkleur. Hierdoor had de kamer een hele zachte, schone en frisse uitstraling. Ook had de kamer een balkon, waarop je heerlijk kon zitten en genieten van het uitzicht van de baai van San Diego en de Star of India.  

De badkamer was middels een schuifdeur afgescheiden van de kamer, dit vond ik zelf iets minder maar we hebben er uiteindelijk geen last van gehad. De badkamer had dezelfde kleuren als de kamer en bestond uit een wastafel, een douche en toilet. Helaas geen ligbad, maar dat was geen ramp. Het zag er goed en schoon uit en er waren verschillende zeepjes die elke dag aangevuld werden.


De buitenkant van het hotel was lichtroze gekleurd met lichtblauwe balkons. Samen met de vele palmbomen rondom het hotel had het de ultieme vakantie-uitstraling. Het hotel had een mooi zwembad met ligbedden en gratis handdoeken. Ook was er een fitnessruimte waar alle hotelgasten gebruik van mochten maken.

In en rondom het hotel waren een aantal restaurants gevestigd, zoals Ruth Chris Steakhouse, Hazelwoods on the Bay en Elephant & Castle. Iets verder weg van het hotel, maar nog steeds op loopafstand, bevond zich het Gaslamp Quarter met vele restaurants en cafés. We hoefden dus niet ver te lopen om ergens te gaan eten.


Naast de airport shuttle had het hotel ook een gratis shuttle naar verschillende andere activiteiten in San Diego, zoals de San Diego Zoo, Seaport Village en SeaWorld. Hier hebben wij ook een paar keer gebruik van gemaakt en ik vond het een hele goede service.

Het Holiday Inn San Diego on the Bay was een heel fijn hotel om te verblijven. Inmiddels is het hotel overgenomen door Wyndham en heet het Wyndham San Diego Bayside. Alles ziet er echter nog precies hetzelfde uit en is er, behalve de naamverandering, niet veel aan het hotel verandert. Wanneer je dus op zoek mocht zijn naar een goed hotel op een mooie locatie in San Diego aan het water en dichtbij het centrum van de stad dan kan ik het voormalige Holiday In on the Bay (nu Wyndham San Diego Bayside) van harte aanbevelen.