Pagina's

zaterdag 2 augustus 2014

Amerikaans restaurant in het buitenland: Starbucks – Paradise Island, Bahama’s

Amerikaans restaurant in het buitenland: Starbucks
Adres: Paradise Island, Bahama’s



De laatste jaren is de Amerikaanse koffieketen Starbucks hard aan de weg aan het timmeren in Nederland. Op veel stations is er inmiddels al een vestiging van deze koffieketen en binnenkort zal het ook bij verschillende tankstations langs de snelwegen worden verkocht. Ook zie je steeds vaker een vestiging van Starbucks in het centrum van grote steden en kunnen en producten van Starbucks in de supermarkten worden gekocht.

In het buitenland is Starbucks ook al jaren lang een begrip op koffiegebied, zo ook op het Atlantis resort op Paradise Island in de Bahama’s. Op alle kamers van het hotel staat namelijk een koffiezetapparaatje met zakjes Starbuckskoffie, waarmee je dus je eigen koffie kunt zetten. De smaak hiervan is toch wat anders dan de koffie die je bij de keten zelf haalt. Ook zijn er verschillende vestigingen van Starbucks aanwezig in en rond de hotels, waaronder een vestiging in Marina Village. Marina Village is een straat met veel winkels en restaurants, deze restaurants zijn veelal de minst dure van het resort.



Bijna elke ochtend gingen wij ontbijten bij Starbucks in Marina Village. De ochtendwandeling er naartoe was altijd heerlijk, het zonnetje was xnet op en de Caribische muziek werd al afgespeeld, het was een mooie vakantiesfeer. De vestiging van Starbucks had buiten een terras, maar je kon ook binnen zitten. In eerste instantie hadden wij onze iPad nog bij, maar helaas was er geen wifi meer aanwezig bij deze vestiging van Starbucks. Een jaar eerder waren wij er ook geweest en toen konden we nog wel gebruik maken van gratis wifi. Voor internet moest je namelijk extra betalen op het resort en de leiding van Atlantis wilde waarschijnlijk niet dat iedereen van het gratis wifi van Starbucks gebruik zou blijven maken.

Elke dag stond er een ontbijtmenu op de toonbank met verschillende broodjes er op, zoals een sausage egg & cheese biscuit,  een turkey bacon English muffin, ham & egg breakfast brioche, oatmeal (havermoutpap) en een bagel breakfast sandwich. De meeste van deze broodjes kostten zo’n $ 8,00 waar dan ook nog eens 15% fooi bij kwam. Zelf vond ik dit aan de prijzige kant, want de broodjes waren echt niet zo groot.

Mijn vriendin bestelde vrijwel elke ochtend een oatmeal met gedroogd fruit en een grote groene thee. Volgens haar was dit heel erg lekker en vulde het ook goed. Zelf bestelde ik meestal een normale bagel met cream cheese en in eerste instantie nog jelly, maar helaas bleek dat ze bij deze Starbucks geen jelly hadden. Ook nam ik elke ochtend een van de verschillende koffiesmaken, met de Caffè Mocha als mijn favoriet.




In de vitrine lagen ook erg veel lekkernijen, die we niet altijd hebben kunnen weerstaan. De verschillende muffins, donuts, banana bread en brownies zagen er zo goed uit dat we ook hier een paar keer van hebben gesnoept. We waren op vakantie dus dan mocht het volgens ons wel.

Een aantal van de personeelsleden van het Atlantis resort kwamen ook elke dag bij Starbucks ontbijten of een koffie halen. Ik vroeg mezelf af of dat zij hier ook voor moesten betalen en of dat het voor hen even duur zou zijn. Ze gaven meestal een pasje aan de caissière die er vervolgens wat mee in de kassa deed. Het leek mij dat er voor hen andere prijzen werden gehanteerd, want anders zou het salaris zo op zijn, wanneer ze er elke dag zouden ontbijten en misschien ook wel lunchen.



Zoals bij zo veel Starbucks in de wereld stond er ook bij deze Starbucks een kast vol met producten en artikelen die te koop waren, zoals verschillende koffiesoorten, glazen en bekers van Starbucks Bahama’s. Ik snap wel dat mensen deze bekers sparen, het is leuk om van elke stad of land waar je geweest bent een beker van Starbucks te hebben. Echter had ik dan gelijk moeten beginnen met sparen, nu heeft het voor mij zelf geen nut meer. Ik heb wel een Starbucks beker, maar die is van de stad waarin ik zelf woon.


Ontbijten bij Starbucks in Marina Village op het Atlantis resort in de Bahama’s kan ik iedereen die geen al te dikke portemonnee heeft aanraden. Het is een van de minst dure locaties van het resort om te ontbijten, je kunt er rustig binnen zitten of op het terrasje aan de haven, de dranken zijn lekker en het voedsel is goed. De lekkernijen zijn ook heerlijk, alleen niet zo heel erg gezond. Je kunt natuurlijk ook op het resort naar een ontbijtbuffet gaan, maar dan ben je met z’n tweeën bijna 5 keer zo veel kwijt. Wanneer wij ooit voor een derde keer naar het Atlantis resort op de Bahama’s zullen gaan dan zullen wij weer bij deze Starbucks gaan ontbijten.