Pagina's

zondag 10 augustus 2014

Activiteit: Duck Tours South Beach – Miami Beach, Florida

Activiteit: Duck Tours South Beach
Adres: 1661 James Ave, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten



Van het televisieprogramma Undercover Boss had ik een keer een aflevering gezien van Duck Tours, de eigenaar van het bedrijf ging undercover mee met een aantal tours om te zien hoe het er tijdens de tours daadwerkelijk aan toe gaat. Die aflevering is me bijgebleven en het leek me ook leuk om zelf een keer met een tour van Duck Tours mee te gaan. Bij de tours van Duck Tours stap je in een amfibie voer-/vaartuig die over het asfalt rijdt en door het water vaart. Dit had ik nog nooit gedaan en het leek me ook erg grappig om een keer mee te maken.

Voorafgaande aan onze reis naar Miami had ik voor ons 2 Go Miami Cards gekocht, met deze kaarten kun je tegen een vooraf betaalde prijs heel veel activiteiten in en rond Miami doen. Een van de activiteiten die je met de kaart kon doen was een tour met Duck Tours South Beach. Al snel besloten we om van deze tour gebruik te gaan maken. We moesten de tour echter wel reserveren, hiervoor moesten we naar het kantoor van Duck Tours op de 1661 James Avenue, 33139 in Miami Beach. Door onze Go Miami Cards te laten zien en een datum met tijdstip te noemen werd alles voor ons geregeld en gereserveerd.




We moesten opstappen aan het begin van Lincoln Road, daar stond de boot op wielen al voor ons klaar. Het zag er echt heel grappig en apart uit. Er stond al een flinke rij, dus het zou druk gaan worden tijdens de tour. Zoals bij bijna elke activiteit en attractie in de Verenigde Staten werden er eerst een aantal foto’s van iedereen gemaakt voordat er ingestapt werd, deze foto’s kon je na afloop van de tour kopen. Ik vind het jammer dat de prijs van deze foto’s altijd zo hoog is, wanneer de prijs bijvoorbeeld $ 5,00 zou zijn denk ik dat bijna alle foto’s worden verkocht en hoeven ze ook veel minder foto’s weg te gooien.

Toen we eenmaal allemaal waren ingestapt en de boot zo goed als vol zat met mensen van allerlei verschillende nationaliteiten was het tijd om te vertrekken. Onze tourguide begon met het vertellen over de tour en over de omgeving van Miami Beach en we hadden heel veel bekijks. Hij vertelde dat we soms als een eend moesten kwekken naar de mensen die naar ons keken, met de bedoeling dat er terug werd gekwekt. Dit hebben we gedurende de tocht heel vaak gedaan en meestal werd er ook terug gekwekt, dit vond ik zelf wel heel erg grappig.

Naast informatie over de omgeving van Miami Beach en Miami maakte onze tourguide ook erg veel grappen tussendoor, er werden grappige liedjes afgespeeld die betrekking hadden op de omgeving en er werd een quiz met vragen gedaan. Elke keer wanneer iemand een vraag goed had beantwoord werd en er een kleine prijs, een eendensnavel, uitgereikt.

We reden door Miami Beach richting Miami Downtown en Biscanye Bay, toen we eenmaal bij Biscanye Bay aan kwamen was het tijd om het water in te gaan. Voordat we het water in gingen werd er eerst weer een nieuw liedje afgespeeld, namelijk In the Navy van The Village People. De hele tour zat vol met dit soort humor. Het te water gaan was heel apart om mee te maken, we reden zo het water in. Ik hoopte maar dat alles goed zou gaan en gelukkig bleven we drijven en konden we varen.

We vaarden naar Fisher Island en Millionaire’s Row langs de huizen van de rich & famous. Ik vond het erg mooi om al deze kasten van huizen te zien en apart om te weten dat sommige van deze huizen bijna niet worden bewoond. Het indrukwekkendste huis vond ik het huis waar scènes van de film Scarface zijn opgenomen, dit komt voornamelijk omdat ik een groot fan van deze film ben. Het grootste en duurste huis wat op Millionaire’s Row stond was eigendom van Dr. Phil, niet de bekende man van telvisie maar Dr. Phillip Frost, de uitvinder van de Viagra pillen.



Ook vaarden we door een haven waar boten op een bepaalde plek gratis aangemeerd lagen en een klein stukje daarnaast was een van de duurste havens van Miami. Alle grote jachten lagen in het dure gedeelte, ze wilden dus echt laten zien dat ze deze dure plekken konden betalen, want anders ga je wel in het gratis gedeelte voor anker liggen.

Toen we weer de weg op gingen reden we richting Miami Beach en Ocean Drive. Onze tourguide maakte weer veel grappen en vroeg aan stelletjes onderweg om elkaar te kussen. Bijna iedereen deed mee en we kwekten er flink op los. Het was een hele gezellige boel en een leuke tour. Na een kleine anderhalf uur was de tour afgelopen en waren weer terug bij de instaplocatie op Lincoln Road.

De tour met Duck Tours South Beach was heel erg geslaagd, we hebben heel veel gelachen en ook veel gezien en geleerd over Miami en Miami Beach. Het te water gaan vond ik heel erg speciaal en ik heb er echt van genoten. Onze tourguide was goed en hij heeft van ons ook een mooie tip gekregen. In veel andere steden worden er ook tours door Duck Tours uitgevoerd en ik ben van plan om de tour vaker te gaan doen. Het is echt heel leuk voor jong en oud en ik kan het iedereen aanbevelen.