Pagina's

woensdag 6 augustus 2014

Themepark attractie: Journey to Atlantis, SeaWorld – San Diego, Californië

Themepark attractie: Journey to Atlantis, SeaWorld
Adres: 500 Sea World Dr, San Diego, CA 92109, Verenigde Staten



Het SeaWorld park in San Diego is een pretpark met zeezoogdieren en attracties en bevindt zich in het zuidwesten van Californië. In de Verenigde Staten zijn er 3 SeaWorld parken waarvan het park in San Diego de oudste is. SeaWorld San Diego is namelijk in 1964 geopend en heette toen nog SeaWorld California. In eerste instantie was het park nog heel erg klein en waren er slechts een paar dolfijnen, zeeleeuwen en een paar zoutwateraquaria aanwezig in het park. Door de jaren heen is het park erg gegroeid en op dit moment bestaat het park uit een groot aantal shows met dieren, veel dierenverblijven en ook een aantal attracties.

Een van de leukste attracties van het SeaWorld park in San Diego vond ik Journey to Atlantis. Journey to Atlantis is een kruising tussen een dark water ride en een waterachtbaan, waarbij je in een bootje zit wat tevens ook een wagentje is. Deze attractie is in 2004 geopend in SeaWorld San Diego (in 1998 in SeaWorld Orlando) en is gebaseerd op de gezonken stad Atlantis.

Aan de buitenkant van de attractie zie je de hoge torens staan van waaruit de bootjes hard naar beneden richting het water schieten. Het is erg steil en je ziet dat je erg nat kunt gaan worden. Ook zie je hoe de bootjes langzaam omhoog worden getakeld, hierdoor krijg je al een apart gevoel in je buik wanneer je in de wachtrij aansluit om de attractie te gaan doen.


Voor en tijdens de wachtrij zijn er een aantal aquaria opgesteld waarin allerlei vissen, waaronder haaien, zwemmen. Dit worden de Windows by the Sea genoemd. Deze aquaria hebben dezelfde inrichting als de rest van de attractie en passen dus erg goed bij het geheel.

Wanneer je vanuit de wachtrij eenmaal naar binnen loopt ga je eerst onder een grote boog met de naam van de attractie, Atlantis, door en vervolgens kom je in een ruimte met muurschilderingen en oudheden. Er hangen verschillende gouden platen aan de muur en het lijkt echt op het interieur van de gebouwen uit de gezonken stad, zoals je dit op televisie ook vaak ziet. Natuurlijk is het nooit bewezen dat deze stad überhaupt ooit heeft bestaan, maar je hebt er voor jezelf wel een bepaald beeld van.

Op een gegeven moment wordt de wachtrij steeds donkerder en smaller en uiteindelijk kom je buiten uit in het gebied waar je in het bootje kunt stappen. In elke boot zijn er 4 rijen, waar je met z’n tweeën naast elkaar kunt zitten. Op drukke dagen kan er in 3 bootjes achter elkaar ingestapt worden. De capaciteit van de attractie is dus wel redelijk, maar lang niet zo groot als bijvoorbeeld de Jurassic Park River Adventure in de parken van Universal Studios.



Wanneer je in het blauw gouden bootje bent gestapt kan de attractie beginnen, eerst ga je een klein stukje rechtdoor om vervolgens heel langzaam omhoog getakeld te worden. Je ziet de mooie blauwe lucht van San Diego en wanneer je de bocht omdraait heb je een schitterend zicht over het SeaWorld San Diego park, dit zicht is echter maar van korte duur want voordat je het weet stort je met een noodgang enkele tientallen meters naar beneden het water in. Na deze drop van enkele seconden is de kans vrij groot dat je nat bent geworden.

Vervolgens vaart het bootje rustig een stukje verder en je ziet andere bootjes het water in storten. In de boot wordt er een verhaal verteld over Atlantis en je vaart een gebouw binnen. In dit donkere gebouw, wat heel erg oud lijkt, gaat het verhaal over Atlantis verder. De boot gaat langzaam naar een plateau en blijft dan plotseling stil staan. Opeens schiet de boot in het donker naar boven, het plateau blijkt namelijk een lift te zijn, en opeens sta je weer hoog in de lucht en kun je mijlenver zien. De boot schiet weer hard naar beneden en gaat door bochten en door het water. De stem in de boot feliciteert je dat je de rit hebt overleefd. Langzaam gaat de boot dan verder richting het platform waar je de attractie moet verlaten en de volgende groep in kan gaan stappen.

Het is echt een hele leuke attractie om te doen, de kans om nat te worden is aanwezig, maar dat maakt in het lekkere warme weer van San Diego niet zo veel uit. Je bent immers toch zo weer droog. Het is een leuke afwisseling van alle dieren en dierenshows in het park en het is wel echt de moeite waard om er even voor in de rij te gaan staan op drukke dagen.