Pagina's

zondag 28 augustus 2016

Activiteit: Woodbury Common Premium Outlets - Central Valley, New York

Activiteit: Woodbury Common Premium Outlets
Adres:      498 Red Apple Ct, Central Valley, NY 10917, Verenigde Staten


Toen ik voor de tweede keer naar de stad New York ging wilde ik wat andere dingen gaan bezoeken en zien als tijdens mijn eerste verblijf in de stad. Winkelen vind ik normaal gesproken in Nederland niet veel aan, maar ik hou er wel van wanneer kleding en spullen erg zijn afgeprijsd, daarom vind ik winkelen in Amerika ook niet erg en eigenlijk zelfs wel leuk. Ik was al eerder naar outlet-shoppingcenters in Orlando en Las Vegas geweest en was benieuwd of er in of rondom de stad New York ook een outlet-shoppingcenter was te vinden. Na een korte tijd op internet gezocht te hebben bleek al snel dat ik voor een outlet nabij New York moest gaan naar de Woodbury Common Premium Outlets, dit is een outlet op een uurtje rijden vanuit Manhattan, mits het verkeer natuurlijk mee zit.

Ik plande het bezoek aan de Woodbury Common Premium Outlets onder voorbehoud in, want eerst moest ik nog uitzoeken hoe we er moesten gaan komen. We hadden namelijk niet de beschikking over een auto en dus dacht ik eraan om met het openbaar vervoer richting het shoppingcenter te reizen. Echter was ik ook van plan om een New York Explorer Pass van de website van Smartdestinations aan te schaffen en toen ik goed keek naar welke activiteiten er allemaal met de pass werden aangeboden zag ik dat er ook een Woodbury Common Shopping Trip & VIP Coupon Book bij zat. Dat vond ik natuurlijk erg fijn en ik besloot dan ook om de New York Explorer Pass aan te schaffen. Ik koos voor de meest uitgebreide pass, waarbij je 10 verschillende attracties kunt doen. Deze pass kocht ik voor $ 178,49 per persoon, normaal is de prijs wat hoger, maar ik maakte gebruik van een couponcode welke ik op internet had opgezocht.

Tenzing Travel - Amerika

De bus naar de Woodbury Common Premium Outlets zou gaan vertrekken vanaf gate #310 van de Port Authority Bus Terminal, op 42nd Street & 8th Avenue. We sliepen destijds in het Affinia Manhattan hotel en vanuit het hotel was het iets langer dan een kwartiertje lopen naar de opstapplaats. Tickets voor de bus hadden we de dag ervoor al opgehaald door onze New York Explorer Passes te tonen bij de City Sights NY Ticket Desk bij Madame Tussauds, dus dat hoefden we niet meer te doen. De bus vertrok op verschillende tijden en wij kozen ervoor om de bus van 8:30 uur te nemen. We moesten dus vroeg op, maar zo zouden we wel genoeg tijd om te shoppen hebben.

Toen we bij de Port Authority Bus Terminal aankwamen vroegen we aan een van de medewerkers waar de bussen naar de Woodbury Common Premium Outlets zouden staan en we werden netjes de weg gewezen. Er stonden al veel andere mensen te wachten in de garage, niet alleen mensen die naar de outlets gingen maar vanuit de opstapplaats vertrokken er ook verschillende bussen van Gray Line City Sightseeing NY bus tours met toeristen die iets anders gingen doen. Door middel van een bordje werd aangegeven in welke rij wij moesten gaan staan en niet veel later dan toen wij aankwamen gingen de deuren van de bussen open en kon er gaan beginnen met instappen.


De bus zat snel vol en na een klein kwartiertje gewacht te hebben vertrokken we richting het shoppingcenter. Het duurde inderdaad iets langer dan een uurtje voordat we bij de Woodbury Common Premium Outlets arriveerden. We hadden een couponboekje meegekregen en ik had natuurlijk al gekeken waar we korting zouden krijgen. We liepen direct richting de winkel van Michael Kors, er waren aanbiedingen en na enige tijd gezocht te hebben had mijn vriendin eindelijk een mooie donkerblauwe tas gevonden. Natuurlijk was ik zo lief om die tas aan haar cadeau te doen, maar ondanks dat het een aanbieding was vond ik de tas nog steeds niet echt goedkoop, maar goed af en toe een cadeautje moet kunnen vind ik.

De outlets lagen op een erg mooie locatie, in de groene heuvels. Alles zag er erg leuk, netjes, verzorgd en ook nog vrij nieuw uit. De winkels waren voornamelijk gebouwd uit hout met af en toe een paar bakstenen en het zag er daarom best gezellig uit. Er was ruimte genoeg op de paden en straten tussen de verschillende zaken en qua winkels was er ook keuze genoeg. Het shoppingcenter bestond uit een paar honderd shops en ook een kleine 20 restaurants waar we wat konden gaan eten, van Shake Shack tot Applebees en van Au Bon Pain tot Chipotle. Het waren eigenlijk allemaal restaurants waar ik van hou en graag kom wanneer ik in Amerika ben.


We waren natuurlijk vrij vroeg in het shoppingcenter en daardoor was het nog lekker rustig, we konden overal goed kijken en zoeken naar mooie aanbiedingen en dat hebben we dan ook gedaan. Uiteindelijk slaag ik iedere keer bij Tommy Hilfiger, daar kijk ik altijd bij de clearance items en koop dan meestal blouses en shirts, zo ook bij de Woodbury Common Premium Outlets. Met een flink gevulde tas liepen we uit de winkel naar buiten. Verder kochten we nog bij Banana Republic, Guess, Armani Exchange, American Eagle Outfitters en nog een paar andere winkels. Het waren allemaal flink afgeprijsde kledingstukken en we werden er zelfs een beetje hebberig van. Tussen het shoppen door hebben we een lekkere hotdog gegeten bij Nathan's en een ijsje bij Häagen Dasz. Wanneer ik nu op de website van de outlet kijk  dan zie ik dat deze beide restaurants nu niet meer aanwezig zijn in het shoppingcenter, maar er zijn nog steeds wel genoeg andere dingen te eten.

Na flink wat uurtjes in de Woodbury Common Premium Outlets rondgelopen en geshopt te hebben besloten we om de bus retour richting Manhattan te nemen. Het was iets over 16:00 uur en we hadden zin om terug naar New York City te gaan. Na even gewacht te hebben bij de halte waar we ook af waren gezet kwam de bus er al aan en we namen plaats op een van de vrije stoelen. Waar we geen rekening mee hadden gehouden was het feit dat het spitsuur net was begonnen en de terugreis heeft dan ook behoorlijk veel langer geduurd dan de heenreis. Vrijwel de hele terugweg hebben we in de file gestaan en pas na 18:00 uur kwamen we weer aan bij de Port Authority Bus Terminal.

Ik vond ons bezoek aan de Woodbury Common Premium Outlets erg geslaagd, we hebben veel gekocht voor mooie prijzen en de outlet zelf is ook heel mooi. Het vervoer van en naar het shoppingcenter toe was erg goed geregeld en ik was blij dat we het met de New York Explorer Passes hebben kunnen doen. Mensen die al vaker in New York zijn geweest en toch ook een keer naar een Amerikaans outletcenter willen kan ik van harte aanbevelen om een dag of een halve dag in te plannen voor een bezoek aan de Woodbury Common Premium Outlets, de prijzen zijn veel lager dan in Manhattan en het is ook een leuke afwisseling.