Pagina's

donderdag 4 augustus 2016

Activiteit: Seattle Aquarium - Seattle, Washington

Activiteit: Seattle Aquarium
Adres:      1483 Alaskan Way, Seattle, WA 98101, Verenigde Staten


Een van de eerste activiteiten die ik in Seattle heb gedaan was het bezoeken van het Seattle Aquarium. Dit aquarium welke in 1977 werd geopend op Pier 59 in het Elliott Bay Waterfront gebied van Seattle stond na het boeken van de reis gelijk hoog op mijn verlanglijstje van de te bezoeken activiteiten. Op de dvd van Stephen Fry in America had ik al het een en ander van het aquarium gezien en na het lezen van wat extra informatie op internet en in de boeken die ik heb over Amerika wist ik zeker dat we dit aquarium zouden moeten gaan bezoeken.

Elk jaar komen er meer dan 800.000 bezoekers naar het aquarium en daarmee is het echt een populaire toeristische attractie van Seattle. Een gedeelte van de bezoekers bestaat uit studenten, het aquarium voert onderzoek uit naar het zeeleven en de studenten kunnen in het aquarium leren over hun impact op het leven in zee,

 

Tickets voor het aquarium had ik vooraf thuis in Nederland gekocht middels de Seattle CityPASS, dit is een kaart met toegang tot een vijftal populaire attracties in Seattle, waaronder de Space Needle, het EMP Museum en dus ook het Seattle Aquarium, voor maar $ 74,00 per kaart. Met deze Seattle CityPASS hebben we tijdens onze reis behoorlijk wat Dollars bespaard. Bij elke attractie werd er een ticket uit het boekje gescheurd en we hoefden dus niet voor elke attractie tickets te kopen en in de rij te gaan staan.

Vanuit het Fairmont Olympic, waar we destijds verbleven, was het slechts een wandeling van een kwartiertje naar het Seattle Aquarium dus dat was goed te doen. Helaas viel het weer een beetje tegen, maar daar konden we verder ook weinig aan doen. Met de paraplu van het hotel gingen we op weg en kwamen al snel bij het aquarium aan. We hoefden niet achteraan in een lange rij aan te sluiten, omdat we dus al de tickets hadden, maar konden via een aparte rij het aquarium betreden.



Ik vond het gebouw er van de buitenkant mooi uitzien, een klassiek gebouw op een pier, zoals je ze ook in bijvoorbeeld San Francisco ziet. De binnenkant was veel moderner, maar ook erg mooi, na binnenkomst was er gelijk een groot aquarium met honderden verschillende vissen erin, dit aquarium werd de Window on Washington Waters genoemd, de vissen in de tank waren dus vissen die ook in de lokale wateren van de staat Washington zwemmen . Een grote groep mensen stond erbij te kijken en ik hoopte maar niet dat het overal zo druk zou zijn.

We liepen verder langs de Crashing Waves en kwamen langs een gift shop, vervolgens langs een aantal Touch Pools waar de dieren in het water dus aangeraakt mochten worden, dit was het gebied met de naam Life on the Edge. Hier stonden ook aquaria met een aantal kwallen en een hele grote octopus erin opgesteld, erg indrukwekkend om te zien!



Gelukkig was het verderop in het aquarium niet meer zo druk en konden we overal even rustig bij staan kijken. Via het Pacific Coral Reef en de Tropical Pacific liepen we naar buiten, in de buitenlucht zagen we onder andere zeemeeuwen, zeeleeuwen, zeeotters en rivierotters. Ik vond de bassins en de verblijven van de dieren mooi gemaakt, alleen vond ik de ruimte voor de dieren soms wat aan de iets te kleine kant. Aan de buitenkant van het Seattle Aquarium kon er ook nog verder worden doorgelopen naar een verdieping op een lager niveau. Op dit lagere niveau bevond zich het Family Activity Center, de Puget Sound Fish, het Underwater Marine Mammal Viewing gedeelte en de Underwater Dome. Vooral de Underwater Dome vond ik erg mooi om te zien, Allerlei vissen zwommen boven en langs ons heen en het leek net alsof we op de bodem van de oceaan stonden.

Na een kleine 2 uurtjes hadden we het hele aquarium gezien, ik vond de wisselwerking tussen het gebied binnen en buiten erg leuk gedaan. Het was jammer dat het niet zo mooi weer was in Seattle, anders hadden we denk ik wel wat langer in de buitenlucht blijven kijken, Zoals ik zei vond ik dat sommige ruimtes van de dieren iets te klein waren, maar verder vond ik het echt een prachtig afwisselend aquarium, Ik zou het jullie wel aan willen raden om het Seattle Aquarium te bezoeken wanneer jullie in Seattle zijn.