Pagina's

maandag 8 augustus 2016

Hotel: Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa - Waikoloa Village, Hawaii

Hotel: Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa
Adres: 69-275 Waikoloa Beach Dr, Waikoloa Village, HI 96738, Verenigde Staten



Tijdens mijn reis naar Hawaii ben ik naar 3 verschillende eilanden geweest, de reis begon op Oahu, vervolgens naar Maui en eindigde op the Big Island. Ik was eigenlijk maar weinig tijd kwijt met het vinden van een hotel op the Big Island. Graag wilde ik een keer verblijven in een hotel van Marriott en op het grootste eiland van Hawaii bevond zich een mooi hotel van deze keten waar we konden gaan logeren. We zouden 5 nachten op het eiland blijven en wilden naast het bezoeken van verschillende activiteiten op het eiland ook rustig bij het hotel kunnen zwemmen in de zee, maar ook in zwembaden. Het Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa leende zich hier uitstekend voor en dus besloten we om het hotel te boeken. De prijs van het verblijf in een kamer voor een duur van 5 nachten, van 17 juni tot 22 juni, was $ 1.003,73, vrij fors, maar we hadden het er graag voor over. 

Vanaf het Kona International Airport, waar wij destijds geland waren, was het iets langer dan een half uurtje rijden naar het hotel. Onderweg kwamen we langs vele zwarte vlakten, van versteend lava, we zagen lavatubes aan de ene kant en de zee aan de andere kant. Dat vond ikzelf echt heel indrukwekkend, ik had dat versteende lava daarvoor natuurlijk nog nooit zo met eigen ogen gezien. Toen we in de buurt van het hotel kwamen werd de omgeving ineens veel groener, palmbomen stonden langs de weg en we werden welkom geheten op het Waikoloa Beach Resort. Op het resort bevonden zich een aantal hotels, samen met een shoppingmall met restaurants. Het was een mooi toeristisch gebied dat vooral voor de Amerikaanse toeristen is opgezet, maar zelf hou ik er ook heel erg van.


Nadat we bij het hotel aan waren gekomen parkeerden we onze auto op het grote parkeerterrein en gingen op weg richting de check-in balie. Ik vond het mooi om te zien dat een groot gedeelte van de lobby onoverdekt was, dat kon natuurlijk omdat het op het gedeelte van het eiland waar wij verbleven vrijwel altijd droog is. We werden hartelijk welkom geheten door het hotelpersoneel en kregen allebei een lei van schelpen uitgereikt. Onze kamer was al klaar, we kregen de sleutels uitgereikt en gingen op weg naar kamernummer 5110. Na een korte wandeling en een ritje in de lift kwamen we bij onze kamer aan. Ik had een Garden 1 King Guest room geboekt en was erg benieuwd hoe dat die kamer eruit zou zien.

De kamer zag er mooi en netjes uit, hij was wel wat kleiner als dat ik vooraf had gedacht, maar uiteindelijk gewoon prima. Er stond een mooi strak opgemaakt kingsize bed in de kamer met zicht op de tuin, aan de voorzijde van de kamer was er een zitgedeelte met een rietenbank in Hawaiiaanse stijl samen met eenzelfde soort salontafeltje er voor opgesteld. Voor het salontafeltje stond een groot houten bureau met een flinke televisie erop, een stoel eronder en de standaard dingen zoals een telefoon, boekjes en informatie van het hotel en de omgeving en een leeslampje. Alles paste wel heel erg goed bij elkaar en was mooi afgewerkt, de Hawaiiaanse stijl kwam overal in terug. De kamer zorgde echt voor het vakantiegevoel en dat vond ik erg prettig.


Tussen de kamer en de badkamer was er een soort van tussenruimte, met daarin een kluis, een koelkastje, een koffiezetapparaat en een granieten wastafel met grote spiegel en verschillende benodigdheden die tijdens en na het douchen zouden kunnen worden gebruikt. De badkamer zelf was een beetje aan de klein kant, in de badkamer bevond zich een bad, met daarin de douche en direct naast het bad bevond zich het toilet. Ik vind het zelf altijd fijner als het toilet en de douche zich in aparte ruimtes bevinden, maar dat was hier dus niet het geval. 

De Hawaiiaanse stijl kwam in het gehele hotel terug en dat zorgde echt voor een heel relaxed gevoel, echt het Aloha-gevoel kwam naar boven. In de avond werden er vele fakkels aangestoken, die je overal in Hawaii ziet, maar dat zorgde toch echt elke keer weer voor een hele speciale sfeer. De verschillende zwembaden van het resort lagen er erg mooi en netjes bij en hier zijn we dan ook een paar keer wezen zwemmen, vooral de hot tubs waren erg lekker. Op enkele meters afstand van het hotel bevond zich ook het strand, ook daar was het erg goed vertoeven, er konden verschillende activiteiten op het water worden gedaan, maar het was ook een heerlijke plek om te relaxen. 

De 5 nachten in het Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa zijn helaas omgevlogen, we hebben er een erg mooie tijd gehad, maar na de 5 nachten moesten we helaas weer gaan. We gingen weer bijna terug naar Nederland, maar hadden eerst nog een tussenstop in Seattle. Het Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa ademt de sfeer van Hawaii, het is geen goedkoop hotel, maar ik vond het wel heel erg mooi en het paste precies bij de reis die we destijds maakten. Ik heb ervan genoten en bezoekers van the Big Island die een mooi hotel zoeken om eropuit te kunnen gaan maar ook willen relaxen bij het hotel kan ik een verblijf in het Waikoloa Beach Marriott Resort & Spa dan ook zeker aanraden.