Pagina's

vrijdag 5 oktober 2018

Activiteit: San Antonio Missions National Historical Park - San Antonio, Texas

Activiteit: San Antonio Missions National Historical Park
Adres: 6701 San Jose Dr, San Antonio, TX 78214, Verenigde Staten


Het blogbericht van vandaag staat in het teken van een van de bezienswaardigheden van San Antonio welke ik heb bezocht, namelijk het San Antonio Missions National Historical Park. Ik bracht een bezoek aan dit park op de dag waarop ik later in de middag zou gaan winkelen bij de Tanger en Premium Outlets van San Marcos. Voorafgaande aan de reis was ik via het lezen van internetberichten en reisboeken over San Antonio op zoek gegaan naar enkele interessante gebouwen en parken om te bezoeken, en het San Antonio Missions National Historical Park kwam daarbij meerdere malen naar voren. Ik las dat het park deel uitmaakte van de UNESCO-werelderfgoedlijst en dat het samen met een aantal andere Spaanse grensmissies in San Antonio behouden zal gaan blijven. Ik vond dat interessant om te lezen en besloot dan ook om een bezoek aan het park in te plannen en was daarbij erg benieuwd naar wat ik er zou gaan zien.

Het San Antonio Missions National Historical Park was vroeger een buitenpost welke werd opgericht door katholieke religieuze ordes om het christendom onder de plaatselijke bevolking te verspreiden. Deze missies maakten deel uit van een kolonisatiesysteem dat zich uitstrekte over het Spaanse zuidwesten in de 17e, 18e en 19e eeuw. In geografische volgorde vanuit het noorden naar het zuiden van het park liggen de Missies: Mission Concepción, Mission San Jose, Mission San Juan en Mission Espada. Het Espada-aquaduct, ook onderdeel van het park, ligt ten oosten van Mission San Juan, aan de overkant van de rivier. De vijfde en tevens bekendste missie in San Antonio, de Alamo, maakt geen deel uit van het park. Op 5 juli 2015 werd het San Antonio Missions National Historical Park, samen met de Alamo-missie in San Antonio, uitgeroepen tot een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Het park werd op 1 april 1983 geopend en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 600.000 mensen.

FOX Rondreizen Verenigde Staten 


Vanuit het hotel waar we verbleven was het een klein kwartiertje rijden naar het San Antonio Missions National Historical Park. In de buurt van het park zijn we echter nog gestopt om te ontbijten bij Golden Corral. Na die eerste maaltijd van de dag was het slechts nog enkele minuten rijden naar de entree van het park. We konden onze auto gratis parkeren en voor het bezoek aan het park hoefden we verder ook helemaal niks te betalen. Grote touringcars stonden op de parkeerplaats in rijen naast elkaar, er waren een aantal schoolreisjes met veel kinderen in het park aanwezig, maar enkele van de bussen zaten ook vol met ouderen en toeristen. We verlieten de auto en liepen rustig naar het Visitor Center van het park. Na daar even rondgekeken en wat informatie verzameld te hebben liepen we naar buiten en gingen op weg naar de verschillende missies. Het zonnetje scheen lekker en de temperatuur was aangenaam, ik vond het heerlijk om in het park rond te lopen.

Het park bestond dus uit een viertal verschillende Missies, de best bewaarde was de Misión Nuestra Señora de la Purísima Concepción de Acuña, kort gezegd Mission Concepción. Deze missie werd in 1716 opgericht als Nuestra Señora de la Purísima Concepción de los Hainais in Oost-Texas en is vervolgens in 1731 verplaatst naar San Antonio. De Missie werd op 15 april 1970 uitgeroepen tot nationaal historisch monument. Er is nog steeds een kerkgemeenschap inclusief aartsbisschop actief en er worden zondagsmissen gehouden in de Missie. Ik vond het mooi om de oudheid van het gebouw te zien, ondanks dat het op bepaalde punten was gerestaureerd. Een andere Missie was de Misión San José y San Miguel de Aguayo (Mission San José), deze werd opgericht in 1720 en stond naast het bezoekerscentrum van het park. De oude kerk welke in 1768 werd gebouwd stond ook nog steeds in het park en was in dezelfde stijl als de rest in de omgeving gebouwd.




De derde Missie van het park was de Mission San Juan Capistrano, deze werd in 1716 opgericht als Misión San Jose de los Nazonis in Oost-Texas. De Missie werd hernoemd en verhuisde in 1731 naar San Antonio. Van het kleine gebouw was helaas niet zo heel veel meer over, maar toch vond ik het wel interessant om te zien. De laatste Missie in het San Antonio Missions National Historical Park was de Misión San Francisco de la Espada (Mission Espada), deze werd in 1690 opgericht als San Francisco de los Tejas in de buurt van het huidige Augusta en in 1721 hernoemd tot de San Francisco de los Neches. De Missie werd in 1731 verplaatst naar San Antonio en het kreeg destijds de huidige naam. Deze Missie vond ik veel lijken op de zijkant van de Mission San Juan Capistrano. Het waren allemaal soort van kerken met klokken en kruisen. Het was duidelijk dat alle gebouwen gericht waren op de katholieke religie.

Ik vond het leuk en interessant om alle oude gebouwen te zien en was onder de indruk van de staat van het gehele park. Ik heb verschillende informatieborden in het park gelezen en ben gedurende de tijd dat ik in het San Antonio Missions National Historical Park was toch wel een stuk wijzer geworden over de geschiedenis van de locatie en omgeving. Het was een keer een andere activiteit dan dat ik normaal gesproken in Amerika verricht, maar toch vond ik het voor de afwisseling wel erg leuk om er te zijn geweest. Doordat het lekker en mooi weer was hebben we rustig over de paden van het park kunnen lopen en alles kunnen bezichtigen. In het totaal zijn we iets minder dan een uur in het park geweest. We hadden nog wel langer kunnen blijven, maar wilden ook nog gaan shoppen in de outlets. Bezoekers van de stad San Antonio die ook nog iets cultureels willen gaan doen kan ik van harte aanbevelen om een dagdeel naar het San Antonio Missions National Historical Park toe te gaan.