Pagina's

zaterdag 13 oktober 2018

Activiteit: M&M's World Las Vegas - Las Vegas, Nevada

Activiteit: M&M's World Las Vegas
Adres: Showcase Mall, 3785 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten


Op het moment van plaatsing van dit bericht is het 13 oktober 2018, dit is de dag waarop in Amerika National M&M Day wordt gevierd. Het leek mij daarom leuk om speciaal voor deze dag mijn blog aan M&M’s World in Las Vegas te wijden. M&M’s World is een keten van winkels welke gespecialiseerd zijn in chocolade en merchandise van het wereldberoemde merk M&M’s. In de Verenigde Staten zijn er een drietal vestigingen van de keten te vinden, namelijk in New York, Orlando, en dus ook in Las Vegas. In Las Vegas staat de eerste vestiging van M&M’s World, deze winkel werd in 1997 in de Showcase Mall naast het MGM Grand geopend. De winkel in Las Vegas heeft in het totaal 4 etages, waarvan de eerste etage een cadeauwinkel is met allerlei leuke M&M’s artikelen. Er worden M&M’s in tientallen verschillende kleuren verkocht en tevens kun je er een hele nieuwe garderobe van kledingstukken kopen welke met M&M’s zijn bedrukt.

M&M’s zijn chocolaatjes van Amerikaanse oorsprong met een gekleurde buitenlaag en een kleine witte letter “m” erop bedrukt. M&M’s staat voor Mars & Murrie’s, dit zijn de achternamen van de uitvinders of eigenlijk kopieerders van de chocoladesnoepjes, Forrest Mars (de stichter van het bedrijf) en Bruce Murrie (zoon van de baas van Hershey Chocolate, met 20% aandeel in het product). Forrest Mars zag namelijk in de jaren 30 van de vorige eeuw, gedurende de Spaanse burgeroorlog, soldaten kleine chocoladesnoepjes met de naam Smarties eten. Deze snoepjes hadden een krokant suikerlaagje eromheen, waardoor ze niet in de hand smolten. Het idee is gekopieerd en in 1941 ontving Forrest Mars een patent op het productieproces dat hij had bedacht om de snoepjes te kunnen maken. Ze werden in de Tweede Wereldoorlog verstrekt aan de Amerikaanse soldaten en door de jaren heen is het een wereldwijd bekend product geworden.

Rondreizen door de Verenigde Staten | FOX.nl 



Deze wereldwijde naamsbekendheid heeft er dus toe geleid dat er inmiddels verschillende vestigingen van M&M’s World zijn geopend. De vestiging in Las Vegas bezocht ik inmiddels al meerdere malen en elke keer vind ik het weer een feest om er in rond te lopen. Ik heb er zelf echter nog nooit M&M’s gekocht, omdat de prijs van de snoepjes veel hoger ligt dan in de supermarkt. De vestiging van de winkel in Las Vegas onderscheid zich van de andere M&M’s World’s doordat er onder andere een 4D bioscooptheater in de zaak is gevestigd. Deze film met de naam “I Lost My M In Vegas” is gratis voor elke bezoeker van de winkel te bekijken en ik heb hem zelf ook eens gezien. In de film, welke zich in Las Vegas afspeelt, wordt getoond dat de rode M&M zijn “m” vergokt en vervolgens probeert hij samen met de gele M&M om deze “m” weer terug te krijgen. Ze beseffen namelijk  hoe belangrijk het is om een M&M te zijn en dat de “m” van groot belang is.

Ik vond het erg speciaal om die 4D-film in een winkel midden op de Strip van Las Vegas te zien, en dat kon eigenlijk ook alleen maar in Sin City. Ik heb hier in Nederland nog nooit een bioscoop in een winkel gezien en ik denk ook niet dat dat ooit gaat gebeuren. Mede door dat soort gekkigheden hou ik ook zo van Amerika en dan met name van Las Vegas. De winkel zelf is verder een genot voor alle zintuigen. De chocoladegeur welke er hangt is heerlijk, de producten in alle verschillende kleuren maken je heel vrolijk en de thematisering en inrichting van de zaak met allerlei attributen en poppen van M&M’s maken het samen dat ik graag in de winkel kom. Zie hieronder de foto’s welke ik van M&M’s World Las Vegas heb gemaakt en geniet van alle kleuren. Ik heb nu eigenlijk wel trek gekregen in een geel zakje M&M’s Peanut en denk dat ik er zo maar eens een ga halen. Dat moet ook wel  kunnen op zo’n dag als vandaag, het is tenslotte maar eenmaal per jaar National M&M Day.