Pagina's

dinsdag 9 oktober 2018

Amerikaans restaurant in NL: Taco Bell - Eindhoven

Amerikaans restaurant in NL: Taco Bell
Adres: Rechtestraat 62, 5611 GR Eindhoven


Op dit moment komen er steeds meer Amerikaanse restaurantketens naar Nederland toe. Het is hier al lang niet meer alleen McDonald’s en Burger King. Gedurende de afgelopen jaren zijn onder andere ook KFC, Dunkin Donuts, Five Guys, TGI Fridays en Taco Bell (weer) naar ons koude kikkerlandje toe gekomen. Ik vind het een hele leuke ontwikkeling en probeer zoveel mogelijk van die Amerikaanse restaurantketens te bezoeken. Sinds april 2017 is Taco Bell in Nederland te vinden. Op dit moment zijn er restaurants van dit Amerikaans-Mexicaanse concept gesitueerd in Tilburg, Breda en Eindhoven. De eerste vestiging staat in Eindhoven en daar ben ik afgelopen weekend eindelijk voor het eerst gaan eten. Het stond al een lange tijd op de planning om naar Taco Bell toe te gaan, maar telkens kwam er iets tussen. Gelukkig is het er nu dus wel van gekomen en ik kan jullie vast verklappen dat het de reis met de trein vanuit mijn woonplaats ook zeker waard is geweest! 

Taco Bell is een fastfoodketen van Amerikaans-Mexicaanse restaurants, de eerste vestiging werd in 1962 geopend in Downey, Californië door Glen Bell. Het was destijds nog slechts maar een kleine taco-kraam, maar groeide al snel uit tot een Internationaal concern. Op dit moment zijn er meer dan 6000 vestigingen van Taco Bell ter wereld te vinden, waarvan een kleine 300 buiten Amerika. Het restaurant heeft haar deuren ook geopend in onder andere Canada, Aruba, verschillende landen in Zuid-Amerika, Azië en Europa. Elk jaar bedient Taco Bell meer dan 2 miljard gasten en heeft het meer dan 175.000 werknemers in dienst. De restaurants zijn gespecialiseerd in Tex-Mex producten, zoals taco’s, burrito’s, nacho’s en quesadilla’s. Ik bezocht de keten voor het eerst op de International Drive van Orlando, een flink aantal jaar geleden, en sindsdien ben ik een echte fan van de keten geworden. Ik vond het dan ook super om te horen dat Taco Bell eindelijk naar Nederland toe kwam.




Vanuit het centraal station van Eindhoven was het een wandeling van een kleine 10 minuten om bij Taco Bell terecht te komen. Het was druk in de stad en we moesten echt even goed opletten hoe we moesten lopen. Gelukkig zagen we op een gegeven moment aan de rechterkant op de hoek van de straat een grote paarse bel hangen en toen wisten we dat we goed waren gegaan. We liepen er snel naartoe en ik werd enthousiast. Het restaurant bevond zich in een oud pand, welke wel volledig was gerenoveerd. We liepen er naar binnen en kwamen direct uit bij de kassa waar we onze bestelling door moesten geven. Ik keek even op het bord waarop het aangeboden menu stond afgebeeld en zag allerlei lekkere dingen staan. Ik vond het lastig om te kiezen en we besloten om een aantal verschillende gerechten te nemen, welke we samen zouden gaan delen. Na even in de rij gewacht te hebben waren we aan de beurt om onze bestelling door te geven.

Op een kartonnen blad welke op de toonbank lag stond beschreven hoe er besteld moest worden. De eerste stap was het kiezen van je menu, daarna moest je aangeven welk type vlees je wilde (pittige kip, gekruid gehakt, gegrilde kip, pulled pork of de vegetarische bonen). In de volgende stap moest er aangegeven worden hoe pittig het gerecht moest worden, met de keuze tussen mild, hot en fire. Als laatste moest er een keuze gemaakt worden tussen nachos en friet en tevens moest je aangeven wat je erbij wilde drinken. Een heel stappenplan dus, maar dat maakte het bestellen wel een stuk duidelijker. Wat ik bijzonder vond was het feit dat er naast frisdrank ook bier besteld kon worden (flesje Heineken en Sol), dat had ik nog nooit eerder bij een Amerikaanse fastfoodketen in Nederland gezien. Zelf had ik meer zin in Mountain Dew en daarom koos ik ook voor die frisdrank, maar ik vond het wel leuk dat de mogelijkheid tot het kopen van alcohol werd aangeboden.




We kozen voor de Combo 1, dit was de “Grilled Stuft Burrito” met milde saus, nachos en Mountain Dew, en de Combo 2, de 2 Tacos combo bestaande uit een tweetal tacos gevuld met gehakt, sla, kaas, groenten en hete saus, daar werd tevens friet en ook een blikje Mountain Dew bij besteld. Ook kozen we nog voor een losse “Crunch Wrap Supreme”, dit was een tostada gevuld met sla, pulled pork, tomaat, nachos, kaassaus, hete saus en zure room.  In het totaal moesten we voor de gehele bestelling slechts € 22,40 afrekenen. Dat was lekker goedkoop uit eten. We moesten onze naam doorgeven en vervolgens werd de bestelling in de keuken voor ons gemaakt. Na slechts een paar minuten gewacht te hebben werd onze naam al omgeroepen en konden we de bestelling in ontvangst nemen. Ik dacht dat het meisje welke de bestelling aan ons uitreikte Amerikaans was en dat vond ik wel grappig. Dat gaf toch weer wat meer Amerikaanse ervaring aan het geheel.

We besloten om bovenin het restaurant te gaan zitten en namen plaats aan een wankel tafeltje bij het raam, met uitzicht op alle winkelende mensen in de grote winkelstraat voor ons. Het eten wat op het dienblad voor ons lag zag er ontzettend lekker uit en ik had zin om te beginnen met eten. De burrito deelde ik in 2 stukken en gaf de ene helft af terwijl ik zelf een van de tacos overhandigd kreeg. We hadden allebei ook een bakje guacemole erbij besteld en ik besloot eerst om een paar nachos met die guacemole op te eten. Het viel me op dat die saus heel koud was, maar doordat de nachos met pittige kruiden waren bestrooid, was die combinatie juist erg lekker. Toen ik de eerste hap van de burrito nam wist ik direct dat we een goede keuze hadden gemaakt om naar Taco Bell toe te gaan. De smaak was hetzelfde als die van het eten in Amerika en ik genoot ervan. De combinatie van de kip met rijst, kaas, bonen en pico de gallo in de burrito was heerlijk en precies de smaak waarop ik hoopte.




We waren vol lof over datgene dat we aan het eten waren en we hadden dus niet voor niks een uur in de trein gezeten. Nadat ik mijn halve burrito op had begon ik aan de taco en ook die was erg lekker. De hete saus in combinatie met de frisse sla en tomaat, samen met de koude saus en pittig gehakt was erg goed. Allerlei verschillende smaken vormden samen een lekker Tex-Mex gerecht. Helaas was de taco niet zo groot en had ik het binnen enkele happen op. De nachos werden ook in een aardig tempo weggewerkt en al snel kwam het einde van mijn combo in zicht. Het blikje Mountain Dew paste er erg goed bij, de zoete smaak van het frisdrankje, zorgde voor een goede afwisseling met het pittige eten. Gelukkig hadden we de extra Crunch Wrap Supreme nog besteld en dat gerecht bleek het topgerecht van de middag te worden. We pakten het papieren zakje uit waarin de gevulde tostada zat en deelden het in 2 stukken. Ik had toen al snel in de gaten dat het heerlijk zou gaan smaken.

De vulling van pulled pork met nachos en vooral de cheddar kaassaus was verrukkelijk. Het was wel een knoeiboel, maar dat maakte me niks uit. Ik genoot van de maaltijd bij Taco Bell en voelde me voor even weer een beetje in Amerika. Het beste gerecht hadden we voor het laatst bewaard en ik baalde ervan toen alles op was. Eigenlijk wilde ik nog wel wat extra’s bestellen, maar mijn maag zat al behoorlijk vol. Er werden ook nog wat desserts en zoetigheden met chocolade aangeboden, maar daar zou ik bij een volgend bezoek aan Taco Bell in Nederland dan wel voor kiezen. Die volgende keer gaat er ook zeker komen. Voor nu zal ik daarvoor weer naar Noord-Brabant af moeten reizen, maar ik hoop dat er in de nabije toekomst een vestiging van Taco Bell dichter bij huis zal worden geopend. Mijn bezoek aan het restaurant van Taco Bell in Eindhoven heeft er voor gezorgd dat ik heerlijk heb gegeten en alweer uitkijk naar mijn volgende ervaring met een Amerikaanse keten.