Pagina's

dinsdag 19 mei 2020

Restaurant: Rattle 'N Hum West - New York City, New York

Restaurant: Rattle 'N Hum West
Adres: 306 W 39th St, New York, NY 10018, Verenigde Staten


Op een van de avonden tijdens mijn afgelopen verblijf in New York City was het de bedoeling om samen met mijn vriendin op stap te gaan naar een aantal verschillende kroegen. Mijn ouders hadden die avond afgesproken met vrienden van hen, wie toevallig ook in New York waren, en dus hadden wij de tijd om iets samen te gaan doen. We waren in eerste instantie van plan om naar Beer Authority toe te gaan. We waren ook al op de locatie beland, maar omdat mijn vriendin haar identiteitsbewijs niet bij haar had mochten we van de beveiliger, die veel jonger was dan dat wij waren, er helaas niet naar binnen. Daar baalde ik wel van, vooral ook omdat we allebei al heel lang geen 21 jaar meer zijn. We besloten om dan maar op weg te gaan naar een ander café, in de hoop dat we daar dan wel zonder legitimatie te hoeven tonen toe werden gelaten. Op een kleine 2 minuten loopafstand van Beer Authority bevond zich een bar met de naam Rattle ’N Hum West en we wilden het daar dan maar eens gaan proberen. Het was zondagavond en we hadden allebei wel zin in een lekker drankje.

Rattle ’N Hum West is een café welke op een steenworp afstand ligt van Times Square in het stadsgedeelte Midtown West. De zaak moedigt haar gasten aan om ambachtelijk bier te drinken in plaats van het gebruikelijke in massa geproduceerde bier. Sinds het jaar 2008 is de kroeg aanwezig in de craftbier-scene van New York en het staat in de top 5 van beste bars in de stad. Tevens behoort Rattle ’N Hum tot de top 100 van beste cafés wereldwijd, volgens het tijdschrift Draft. De kroeg heeft 40 verschillende taplijnen, speciale flessen bier en ook een traditionele vat-pomp. Het bedrijf is er trots op dat ze het beste ambachtelijke bier welke over de hele wereld gebrouwd wordt schenkt op locatie. Naast de vele verschillende bieren worden er ook wijnen, bourbon en speciale cocktails geserveerd. Mensen kunnen er ook terecht om er iets te eten, zowel ontbijt, lunch, diner als snacks voor laat op de avond staan op het menu. Rattle ’N Hum probeert om een sfeer te creëren welke mensen bij elkaar brengt en daarbij het gevoel van thuis met een fijne ervaring te genereren. 

Tenzing Travel - Amerika



We wandelden door de stromende regen naar Rattle ’N Hum West, ik had op internet gezien dat het samen met Rattle ’n Hum East, maar ook met Beer Authority (waar we dus weggestuurd waren) één keten vormde. Ik vreesde dus dat het niks zou gaan worden om binnen te komen, maar tot mijn grote verbazing stond er bij Rattle ’N Hum West niemand aan de deur en we konden er dan ook zo naar binnen toe lopen. Gelukkig maar, want ik had weinig zin om nog veel langer in de regen rond te wandelen. Het was vrij donker in de zaak, er zaten wat mensen aan de bar naar de televisieschermen te kijken, maar aan de tafeltjes voor in de ruimte was het nog rustig. We besloten om aan een hoge tafel met 2 krukken plaats te nemen en ik keek even goed om me heen. De wanden waren zwart, en daarop waren allemaal verschillende logo’s van biermerken afgebeeld. Ik vond dat er erg leuk en speciaal uitzien. Wij zaten bij een logo van Stone Brewery, een brouwerij uit San Diego en Berlijn. Op de tafel lag een papiertje waarop het menu was beschreven en ik pakte deze er even bij.

De prijzen van de bieren waren aan de hoge kant, normaal gesproken kosten ze al het dubbele van wat we in Nederland betalen, maar bij Rattle ’N West ging er nog een schepje bovenop. Het goedkoopste bier kostte $ 8,00 (zonder taks en fooi), maar er stonden ook meerdere flessen van $ 50 en $ 60 op de lijst. Ik ging op zoek naar een biertje welke ik nog niet eerder gedronken had, voor een niet al te hoge prijs. Toen ik er eentje gevonden had liep ik naar de bar om te bestellen. Het duurde wel even voordat ik geholpen werd, terwijl het verder helemaal niet zo druk was. Dat vond ik vreemd, maar goed daar was verder niet veel aan te doen. Het biertje dat ik bestelde was helaas niet meer voorradig, dat gebeurt me eigenlijk wel veel vaker, omdat ik altijd op zoek ben naar iets speciaals. Ik moest op zoek naar een alternatief en na nog even op de lijst gekeken te hebben en advies te hebben gevraagd koos ik voor een glas Double Dry Hopped Double Citra Daydream van de brouwerij Other Half Brewing Co. Dit was een Imperial / Double IPA en kostte $ 10,00. 



Voor mijn vriendin bestelde ik een cider, zij houdt niet van bier, maar vindt zoete ciders wel heel erg lekker. Het werd een flesje No. 139 Dry Rosé Cider van Wölffer Estate Vineyard, welke ook $ 10,00 kostte. Voor een rondje, inclusief fooi en taks was ik dus bijna $ 25,00 kwijt, en ik hoopte maar dat de drankjes goed zouden gaan smaken. De cider was niet zo heel lekker, ik had er een slokje van geproefd en ik vond het wat muf qua geur en smaak. Mijn vriendin was er ook niet echt blij mee, maar ze dronk het toch maar rustig op. De IPA welke ikzelf had besteld was wel erg lekker, het was een erg fruitig en hoppig biertje, waarbij de citrus goed naar voren kwam. Ik genoot er van en binnen een mum van tijd had ik mijn glas leeg. Er was nog vrij veel van de cider over en daarom besloot ik om zelf nog maar een ander biertje erbij te bestellen. Dit keer wilde ik graag voor iets heel anders gaan en ik ging op zoek naar een stout. Het werd uiteindelijk een blikje Coco Baked van de brouwerij Sloop Brewing Co. en ook daar moest ik weer een bedrag van $ 10,00 voor betalen.

Gelukkig werd ik dit keer wat sneller en vriendelijker geholpen, dus dat vond ik wel fijn. Het biertje wat ik gekozen had was wat minder zwart van kleur dan dat ik eigenlijk verwacht had, maar de smaak was ook dit keer erg goed. Ik proefde koffie, een klein beetje chocolade en kokos, en het had wat weg van een vloeibare Bounty-reep. Het was vol en romig en ik was blij dat ik tweemaal de juiste keuze had gemaakt. Anders had ik het wel erg zonde van het geld gevonden, de bieren waren duur, maar gelukkig goed te drinken. Het was alleen wel heel jammer dat de cider toch wat minder zoet was dan gehoopt, we hadden wat dat betreft beter een ander drankje kunnen bestellen. Het hele flesje werd wel leeggedronken, maar ik denk niet dat ze die cider ooit nog eens zal bestellen. Nadat we de drankjes op hadden verlieten we het café, we vonden het er toch wat te donker en te duur en bovendien had ik ook nog wat andere zaken in de buurt gevonden waar we ook wat konden gaan drinken. De bieren bij Rattle ’N Hum waren lekker, echter vond ik de bar op zich toch wat minder leuk dan verwacht. Mijn eigen ervaring was minder dan de lovende verhalen die op internet staan.