Pagina's

zaterdag 21 maart 2015

Amerikaans restaurant in het buitenland: Texas Roadhouse - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Amerikaans restaurant in het buitenland: Texas Roadhouse
Adres:                                                             LG112-2, The Dubai Mall, Dubai



Al jarenlang wilde ik bij een van de vestigingen van Texas Roadhouse gaan eten. Echter is het er nooit van gekomen, omdat er geen vestigingen van dit restaurant eenvoudig voor ons te bereiken waren of kozen we er uiteindelijk toch voor om naar een ander restaurant te gaan.  Op internet bleef ik goede verhalen lezen over het restaurant en dus stond het Texas Roadhouse bovenaan mijn lijstje om te gaan bezoeken tijdens onze volgende reis naar Amerika.

Ik zou echter niet zo lang hoeven te wachten, want toen ik onze afgelopen reis naar Dubai aan het plannen was kwam ik er achter dat er heel veel Amerikaanse restaurants in deze deelstaat van de Verenigde Arabische Emiraten zijn te vinden.  Een van deze Amerikaanse restaurants was Texas Roadhouse, dit restaurant bevond zich in het grootste winkelcentrum ter wereld, namelijk de Dubai Mall. Tijdens een van onze dagen in Dubai zouden wij een bezoek gaan brengen aan de Dubai Mall en ik hoefde dan ook niet lang na te denken over waar we zouden gaan dineren. Een bezoek aan Texas Roadhouse werd op de planning geschreven en ik keek er erg naar uit.




Texas Roadhouse is dus oorspronkelijk een ketenrestaurant uit Amerika dat gespecialiseerd is in steaks en ribs en is ingericht naar een Westernthema . Het hoofdkantoor van het restaurant staat in Louisville, Kentucky en in de Verenigde Staten zijn er zo’n 400 vestigingen van het restaurant te vinden.  Het eerste restaurant werd in de beginjaren 90 geopend en het aantal restaurants is de jaren die daarop volgden snel gegroeid.  In september 2011 opende Texas Roadhouse haar eerste vestiging in het buitenland, namelijk de vestiging in Dubai, waar ik samen met mijn ouders en vriendin ben gaan eten.

Het was nog een flinke zoektocht om uiteindelijk bij het restaurant terecht te komen. Mijn vriendin en ik waren in de middag al op zoek gegaan naar het restaurant, omdat het winkelcentrum zo groot was en alles niet zo makkelijk te vinden was.  Het restaurant bevond zich op het lower ground niveau in het noordwesten van het winkelcentrum, aan de kant van de Dubai Fountains en de Burj Khalifa (de grootste fonteinenshow en het hoogste gebouw ter wereld). Toen we in de avond terug naar het restaurant gingen wisten we gelukkig dus al hoe we moesten lopen.



Toen we eenmaal bij het restaurant aan waren gekomen bleek het er al behoorlijk druk te zijn. We werden door een host naar onze tafel gebracht en alles zag er heel erg Amerikaans en Texaans uit. Ik vond het super om te zien dat de Amerikaanse restaurants ook zo geliefd zijn in Dubai, want bijna alle tafeltjes waren bezet. We werden naar een booth gebracht en kregen de menukaarten uitgereikt. Op de tafel stond een grote emmer met pinda’s, ik had op internet gelezen dat deze pinda’s ook altijd bij de restaurants in Amerika op tafel staan en dat de schillen daar op de grond werden gegooid, bij het restaurant in Dubai stond er echter een lege emmer naast waar we de schillen in moesten gooien.

Voordat we in de menukaarten konden kijken kregen we een mandje met een aantal heerlijke kleine zoete broodjes met kaneelboter geserveerd. We wilden hier gelijk van proeven, de smaak van deze broodjes was heerlijk en de kaneelboter paste er erg goed bij. We besloten om maar geen voorgerecht te bestellen, omdat het samen met de broodjes, de pinda’s en het hoofdgerecht waarschijnlijk teveel zou zijn en we het hoofdgerecht niet op zouden kunnen krijgen.




Allereerst werd de bestelling van de drankjes opgenomen, we bestelden een fles bruisend water, een Pepsi, een Mnt Dew, en een Original House Lime Margarita. Volgens mijn moeder zat er geen alcohol in de Margarita, dat geloofde ik wel want er stond ook geen bier (waar ik eigenlijk zin in had) of wijn op de kaart. Het is echter niet zo dat er helemaal geen alcohol gedronken kan worden in Dubai, want in ons hotel, het Atlantis Hotel The Palm, werd er wel alcohol geschonken.

Na enige tijd op de menukaarten te hebben gekeken besloten we om onze bestelling door te geven. Mijn vriendin bestelde de Smokehouse Burger met champignons, uien, 2 soorten (American en Jack) kaas, BBQ saus en friet, mijn moeder de Beef Brisket Dinner met aardappelpuree  en mijn vader en ik de half ribs en de full ribs met friet. We mochten er ook een aantal bijgerechten bij bestellen en bestelden er een huissalade, koolsalade en een gepofte aardappel bij. De ribs zagen er op de menukaart heel apart uit, het was een groot breed bot waar al het vlees omheen zat. Volgens de kaart waren het “Award-winning Beef Ribs” en ik was erg benieuwd hoe het zou gaan smaken.



Tijdens het wachten op de hoofdgerechten ging ineens een groot gedeelte van het personeel van het restaurant op een rij staan, het viel me toen op dat ze allemaal een T-shirt aanhadden met daarop de tekst “I Love My Job”.  Countrymuziek werd gestart  en plotseling begonnen ze allemaal te linedancen. Het zag er heel erg grappig uit, vooral ook omdat het grootste gedeelte er niet echt zin in leek te hebben.  Ze deden het echt omdat het moest, maar het enthousiasme spatte er niet van af. Dit dansen schijnen ze in Amerika ook te doen bij Texas Roadhouse, ik denk echter wel dat het er daar wat enthousiaster aan toe zal gaan.

Na de dans werden onze hoofdgerechten geserveerd. Het zag er allemaal heel erg goed en lekker uit, de Smokehouse Burger van mijn vriendin was erg groot en dik en ook lekker sappig, precies zoals het hoort.  Het vlees van het Beef Brisket-gerecht was erg mals met een lekker sausje er overheen, dit gerecht stond op de menukaart onder de country dinners en daar paste het dan ook precies bij. De ribs die mijn vader en ik kregen zagen er exact zo uit als op de menukaart en ik had dit gerecht nog nooit gegeten. Normaal gesproken eet ik vaak de baby back ribs (spare ribs), maar dit was toch wel heel iets anders. Het was echter wel ontzettend lekker, het vlees viel heel eenvoudig van het bot af, ik hoefde het maar even aan te raken met mijn vork of het kwam er al van af. De smaak leek een beetje op dat van stoofvlees of draadjesvlees en het was echt verrukkelijk. De lekkere gekruide frietjes, de saus  en de koolsalade maakten het gerecht compleet. Het was superlekker en ik snapte ook wel waarom iedereen altijd zo positief is over de restaurants van Texas Roadhouse.




We hebben best een tijdje lekker zitten eten voordat alle borden leeg waren. We waren blij dat we geen voorgerechten hadden besteld, want de porties waren Amerikaans. We besloten om de rekening te vragen en ik gaf het kaartje van mijn blog aan de manager van het restaurant, met daarbij de mededeling dat ik over het restaurant zou gaan schrijven. We kregen de rekening en in het totaal moesten we 365 AED (zonder fooi) betalen, dit bedrag hebben we naar boven afgerond waardoor we in het totaal iets meer dan € 85 hebben betaald.

Ons bezoek aan Texas Roadhouse in de Dubai Mall was erg geslaagd, ik ben blij dat ik dit restaurant op onze planning heb gezet. Ik vind het altijd leuk om in een Amerikaans restaurant te eten waar ik nog nooit eerder ben geweest en nu was het helemaal leuk omdat het in Dubai was. Het eten was ontzettend lekker en de service was goed. Het dansen had wat enthousiaster gemogen, maar zo was het ook wel weer grappig. Texas Roadhouse heeft mij niet teleurgesteld en ik hoop in de toekomst bij een van de vestigingen van dit restaurant in Amerika te gaan eten.