Pagina's

zondag 1 maart 2015

Activiteit: Seaport Village - San Diego, Californië

Activiteit: Seaport Village
Adres:       849 West Harbor Dr., San Diego, CA 92101, Verenigde Staten



Toen ik bezig was met de planning van onze reis naar San Diego was ik op zoek naar activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt van ons hotel, het Holiday InnSan Diego on the Bay. Een van de activiteiten die naar voren kwam tijdens mijn zoektocht op internet en in de verschillende reisgidsen over USA was het bezoeken van Seaport Village.

Seaport Village is een complex met allerlei soorten winkels, restaurants en cafés in de buitenlucht aan het waterkant van de Stille Oceaan, welke grenst aan de San Diego Bay. In het totaal zijn er meer dan 70 winkels, restaurants en galerijen in het complex aanwezig en het heeft een grote van 8.000 vierkante meter.  


Het gehele gebied van Seaport Village bestaat uit een groot aantal vrijstaande gebouwen van allerlei verschillende architectonische stijlen, van traditioneel Mexicaans tot Victoriaans. Het is ontworpen als een autovrije omgeving en er ligt voor  zes kilometer aan kronkelende paden welke de verschillende gebouwen aan elkaar verbinden. Het is gelegen op loopafstand van het San Diego Convention Center en de terminal voor cruiseschepen en het lag dan ook op loopafstand van ons hotel.

Om vanuit ons hotel bij Seaport Village terecht te komen liepen we langs het water richting het centrum van San Diego, Californië. We kwamen langs de USS Midway Museum, welke we eerder al hadden bezocht, en na vervolgens nog enkele minuten te hebben gelopen kwamen we aan op onze plaats van bestemming. Het adres van Seaport Village was 849 West Harbor Drive, en het lag op de kruising van de Harbor Drive en Kettner. Aan de voorkant van het complex bevond zich het parkeerterrein waar op het moment dat wij er aankwamen vrij veel auto’s stonden. Het was rond het middaguur en veel mensen waren in Seaport Village aanwezig om er te gaan lunchen. Zelf zouden wij er ook gaan lunchen, maar we wilden eerst even kijken wat er allemaal te doen was en welke restaurants er waren.


De meeste van de aanwezige winkeltjes waren gericht op de toeristen, er werden veel souvenirs en prullaria verkocht van de stad San Diego. Het merendeel van de winkels had een naam die paste bij het strand, de haven en de zee, zoals Mystic Mermaid, San Diego Surf Co, Seaport Island Fashion en Seaport Shoe Company. De enige winkel  van een bekende keten was Harley Davidson San Diego. Dit blijf ik altijd een stoere winkel vinden en het is mooi om te zien wat er allemaal van het Harley Davidson merk te koop is.

Het was heel gezellig om tussen alle winkeltjes door te lopen en overal even te kijken. Naast de winkels waren er ook een paar galerijen aanwezig, waar schilderijen en andere kunstwerken werden verkocht. Er hingen een aantal mooie schilderijen bij over Amerika, San Diego en Californië, maar voor ons schoot het niet op om er een te kopen, omdat we er ook nog mee terug naar Nederland zouden moeten gaan en ik het vervelend vond om het in het vliegtuig mee te nemen.



Tevens was er een grote draaimolen aanwezig in Seaport Village. Verschillende kinderen genoten ervan om rond te draaien in deze mooie oude  carrousel.  Zelf zijn wij er niet in geweest, maar het zag er wel heel erg leuk uit. Naast de winkels en galerijen bevonden zich  een groot aantal restaurants en eetgelegenheden in Seaport Village.  Zoals eerder vermeld wilden we hier gaan lunchen en we gingen dus op zoek naar een leuk en betaalbaar restaurant. Dit was nog een hele opgave, omdat de meeste restaurants  aan het water vrij hoge prijzen hanteerden. Naast deze “Bay View dining” restaurants waren er ook nog een aantal kleine restaurants en een foodcourt aanwezig. Uiteindelijk kozen we voor de Seaport Grill, bijna aan het einde van Seaport Village, en hebben hier lekker een paar sandwiches gegeten.


Na onze lunch bleven we nog even in Seaport Village om de rest van het complex te bekijken. Vanaf de waterkant hadden we een heel mooi zicht op de Coronado Bridge boven het water van de baai van San Diego. De locatie was schitterend en ook het weer was goed toen wij er waren. Vanwege de warmte deden de mensen lekker rustig aan, waardoor er een hele relaxte sfeer hing in het hele gebied.

Ik vond het leuk om even naar Seaport Village toe te gaan. In het totaal zijn wij er, inclusief lunch, een kleine 2 uur geweest. Van de winkeltjes moet je niet veel verwachten, het is leuk om er even te kijken, maar er wordt niet veel bijzonders verkocht. De restaurants aan de waterkant zijn erg duur, maar bij verschillende eetgelegenheden aan de binnenkant van Seaport Village kan er wel betaalbaar gegeten worden. Het is een mooi gebied om even rond te lopen en het uitzicht vanaf de kade en de locatie zijn schitterend. De sfeer die er hangt is erg goed en het past goed bij het klimaat van San Diego. Ga er zelf gerust naartoe, maar plan er geen gehele dag voor in.