Pagina's

maandag 9 maart 2015

Restaurant: Shake Shack – Miami Beach, Florida

Restaurant: Shake Shack
Adres:          1111 Lincoln Rd, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten



Voorafgaande aan onze reis naar Miami Beach was ik op zoek naar een aantal hamburgerketens in de buurt van ons hotel waar we nog nooit eerder waren geweest. Ik vind het leuk om naar veel verschillende fastfoodketens te gaan in de Verenigde Staten, zodat ik zo veel mogelijk vergelijkingsmateriaal heb en ook zelf ervaar waar de hamburgers het lekkerste zijn.  Na enige tijd zoeken kwam ik uit bij het restaurant Shake Shack, ik kende de keten toen nog niet, maar las wel veel positieve verhalen er over op internet.

Shake Shack is een keten van fastfoodrestaurants welke in 2000 begon als een food cart (een wagen van waaruit voedsel wordt verkocht) in het Madison Square Park in New York City. Deze food cart werd steeds populairder en in 2004 won Shake Shack de veiling om een permanente kiosk in het park te plaatsen. Sinds die tijd is het menu steeds verder uitgebreid en worden er nu met name hamburgers, hotdogs, friet en milkshakes verkocht. Niet alleen het menu is uitgebreid, maar ook het aantal vestigingen van Shake Shack breidt zich steeds verder uit. Op dit moment is het ketenrestaurant al in verschillende staten van Amerika aanwezig en zijn er zelfs internationaal een aantal locaties geopend. Een van de locaties in de Verenigde staten bevindt zich dus in Miami Beach en daar ben ik samen met mijn vriendin op een regenachtige middag gaan lunchen.




Vanuit ons hotel, The Dorchester, liepen we naar de bekende winkelstraat Lincoln Road. Shake Shack bevond zich op iets meer dan een kwartier lopen vanaf ons hotel op de 1111 Lincoln Road, 33139, Miami Beach, Florida. De lucht was donker en er stond een harde wind, we hadden tijdens de reis al poncho’s gekocht, want het regende al eerder erg hard en hadden deze poncho’s gelukkig meegenomen op weg naar Shake Shack. Het regende nog niet toen wij aankwamen bij het restaurant, maar dat zou niet lang meer gaan duren.

Aan de buitenkant van het restaurant hing in grote groene neonletters de tekst Shake Shack en de deuren stonden voor ons open om het restaurant binnen te gaan. De indeling van het restaurant zag er grotendeels gelijk uit als de indeling van andere fastfoodketens, aan de wanden hingen borden met het menu er op en er was een grote counter waar de bestellingen op werden genomen met daarachter de keuken. Er stonden een aantal hoge tafels met krukken, maar er waren ook genoeg lage tafels met stoelen aanwezig.



Aan de hand van de borden die aan de wanden hingen maakten we een keuze wat we zouden gaan bestellen. Mijn vriendin koos de Shack Stack burger, dit was een cheeseburger en een Shroom Burger (een gefrituurde portobello paddenstoel, gevuld met gesmolten kazen) op een broodje met sla, tomaat en ShackSaus, ook bestelde ze er een bakje met friet bij. Ik vond het een vreemde keuze, omdat ik dacht dat ze de portobello paddenstoel niet lekker zou vinden, maar ik ging er van uit dat ze het menu goed gelezen had. Zelf koos ik voor de SmokeShack, dit was een dubbele cheeseburger met gerookte bacon, rode pepertjes  en ShackSaus. Ik was op dat moment niet op dieet en dus bestelde ik er ook een bakje kaasfriet (friet met een gesmolten kaassaus er overheen) bij. Tevens bestelden we er allebei een beker met frisdrank bij. Alles moest los besteld worden, want er werden geen volledige menu’s bij Shake Shack verkocht. Helaas kon ik op internet geen coupons vinden en was er ook geen mogelijkheid om lid te worden van dit restaurant, we moesten dus het volledige bedrag afrekenen en betaalden iets meer dan $ 30,00. Best een behoorlijk hoog bedrag vond ik, voor wat normaal gesproken twee menu’s zouden zijn.

 Even nadat we onze bestelling hadden doorgegeven ging onze buzzer al af en konden we ons eten bij de counter ophalen. De bakjes met friet hadden van mij wel iets groter gemogen, maar het zag er allemaal wel heel lekker uit. Mijn vriendin was erg blij met de kreukelfrietjes, want die had ze al heel lang niet meer gegeten en ze vond deze erg lekker. De kaasfrietjes smaakten ook heel erg goed, ik had dit nog nooit eerder gegeten, maar werd er toch wel positief door verrast. De meningen over de burgers waren verdeeld. Mijn vriendin bleek het menu toch niet zo heel goed te hebben gelezen, want ze was niet blij met de portobello paddenstoel die bij haar cheeseburger zat. Ik vond dit erg rot voor haar en heb haar wat van mijn SmokeShack gegeven  in ruil voor de portobello. Zelf vond ik mijn cheeseburger met bacon wel heel erg lekker. Het vlees was lekker sappig en mals en de bacon was lekker hard gebakken. Ook de paddenstoel smaakte goed, al was mijn eigen SmokeShack toch wel lekkerder.



Toen we zo goed als alles opgegeten hadden keken we naar buiten en zagen dat het inmiddels heel erg hard aan het regenen was. We hadden geen zin om in deze regenbui naar buiten te lopen en deden met ons resterende eten en drinken heel erg rustig aan. Veel mensen kwamen helemaal doorweekt het restaurant binnen en dit was nou niet echt het weer dat ik vooraf van Miami Beach had verwacht. Het bleef maar regenen en we zaten al best een lange tijd binnen in het restaurant, we wilden nog ergens een ijsje gaan eten als dessert, maar daarvoor moesten we dus wel naar buiten gaan. Er zat niet veel anders op en na enige tijd besloten we om toch maar onze poncho’s aan te trekken en de regen te trotseren. Weg van Shake Shack, het restaurant dat me voornamelijk bij is gebleven vanwege het slechte weer.

Het eten bij Shake Shack vond ik best wel lekker. De kaasfrietjes waren goed en ook mijn SmokeShack burger was erg lekker. Mijn vriendin was vooral erg blij met de kreukelfrietjes, maar ze was iets minder gelukkig met de door haar gekozen burger. Ik vond het echter wel een vrij duur fastfoodrestaurant, vooral gezien de hoeveelheden die werden geserveerd. Ik denk wel dat ik Shake Shack nog een keer een kans zal gaan geven, hopelijk zijn de weersomstandigheden op dat moment dan wel een stuk beter.