Pagina's

donderdag 28 mei 2015

Themepark attractie: Jungle Cruise, Magic Kingdom - Lake Buena Vista, Florida

Themepark attractie: Jungle Cruise
Adres:                          1180 Seven Seas Dr, Lake Buena Vista, FL 32830, Verenigde Staten



Een hele leuke attractie in het hoofdpark van het Walt Disney World Resort in Florida (Magic Kingdom) vind ik Jungle Cruise. Het is een rustige tocht in een bootje langs allemaal dieren die te vinden zijn in en langs een aantal grote rivieren in Zuid-Amerika, Azië en Afrika. De attractie bevindt zich in het Adventureland-gedeelte van het park en het is een erg populaire attractie bij zowel de jongere als oudere gasten van het park.  Vanwege de populariteit van de attractie is er in Magic Kingdom voor gekozen om er een Fastpass-attractie van te maken, zodat bezoekers niet per se heel lang in de rij hoeven te staan voordat zij in een van de bootjes plaats kunnen nemen.

Toen mijn vriendin (nu nog heel even) en ik voor de eerste keer naar het park Magic Kingdom in Orlando gingen verbleven wij in het Disney’s All Star Movies Resort, vanaf dit hotel bracht een Disneybus ons gratis naar de entree van het park. We waren er al heel vroeg en maakten gebruik van de Disney’s Extra Magic Hours, waardoor wij als hotelgasten wat eerder het park in mochten. We deden als eerste alle Fastpass-attracties, waaronder dus Jungle Cruise. Er stond nog geen rij toen wij bij de attractie aankwamen (vanaf de rotonde aan het einde van Mainstreet, U.S.A. tweemaal linksaf slaan wanneer dat kan) en konden met een paar andere mensen gelijk in een van de bootjes stappen.


In het gedeelte van de wachtrij zijn we dus maar heel even geweest, de thematisering was natuurlijk weer geweldig. Het leek echt alsof we op een cruise gingen met The Jungle Navigation Co. Er was veel hout gebruikt om de wachtrij te bouwen en overal stonden antieke voorwerpen, gereedschappen en uitrustingen die normaal gesproken met een jungle cruise mee zouden worden genomen.  Het leek op een soort van buitenpost waar de tickets voor de jungle cruise konden worden gekocht en waar vanuit de cruise dus ook vertrok.

We stapten in een boot met de naam Congo Connie, elke boot had een andere naam, zo heb ik ook Nile Nellie, Amazon Annie en Senegal Sal voorbij zien komen. Deze namen vond ik erg grappig en leuk gevonden door Disney. We werden aan boord geholpen door onze schipper en toen iedereen zat zwaaiden we even naar de mensen die nog stonden te wachten en hierna kon de tocht beginnen. De schipper stelde zichzelf voor en vertelde dat we als eerste naar het Zuid-Amerikaanse regenwoud oftewel het Amazonegebied zouden varen. We zagen grote vlinders zitten op een boomstam, deze vlinders waren animatronics, net zoals alle andere dieren die tijdens deze attractie zijn te zien. De schipper maakte een aantal grapjes over de omvang van de vlinders en het aantal dagen met regenval in het Amazonegebied per jaar. Het was wat aan de flauwe kant, maar ik moest er toch ook wel om lachen.



We voeren vervolgens langs een paar kleine watervallen en kwamen terecht in Centraal-Afrika in de Congorivier. Een Afrikaans kamp stond opgesteld en een grote python hing in een van de bomen.  De boot voer verder langs een tent die inmiddels door gorilla’s werd bezet, de mensen hadden in paniek de plaats verlaten en de apen hadden er een grote rotzooi van gemaakt.  Na deze scene voeren we ineens over een andere Afrikaanse rivier, namelijk de Nijl, langs deze rivier zagen we een olifant, impala’s, zebra’s, giraffen en een aantal leeuwen, die een zebra aan het opeten waren.

Tijdens de volgende scene van de attractie kwamen we langs een grote paal waar verschillende mensen van angst in waren geklommen, een grote neushoorn en nog een paar andere dieren stonden namelijk onderaan de paal te wachten en hadden wel zin in een lekkere maaltijd. Dit vond ikzelf een van de leukste scenes van de attractie, het was erg grappig om alle mensen achter elkaar in de paal te zien hangen.



Aan de zijkant van de rivier, op het zand, lagen een paar krokodillen van het zonnetje te genieten. Gelukkig bleven ze stil liggen en gingen ze niet het water in. Het water kwam echter wel dicht bij ons in de buurt, de boot voer namelijk richting een grote waterval en de schipper wist het water nog maar net te ontwijken. Een aantal mensen die aan de linkerkant van de boot zaten leken wel wat nat te worden, maar het was lekker warm dus zij waren ook zo weer droog. We voeren langs een neergestort vliegtuigje en een aantal nijlpaarden die in het water lagen, de schipper raakte wat in paniek en schoot vervolgens een aantal keer met zijn neppistool om de nijlpaarden weg te jagen. Het was wel heel erg komisch wat hij deed.

De attractie leidde ons verder naar een koppensnellersgebied, met inboorlingen die op trommels aan het spelen waren en muziek maakten, de schipper deed net alsof we werden aangevallen, maar gelukkig was dat niet het geval. We voeren onder een waterval door en de mensen aan de linkerkant van de boot werden wederom een beetje nat.



Inmiddels waren we in Zuidoost-Azië in het land Cambodja beland, we voeren een donkere tempel binnen en zagen een tijger, een aantal cobra’s, een hele grote spin, aapjes en een groot aantal schatten,  Aziatische poppen en muurschilderingen. De aapjes waren met de schatten aan het spelen en hadden de grootste lol. Toen we weer eenmaal buiten waren stonden en zaten er een aantal olifanten in en langs het water, vooral de olifant die onder de waterval zat vond ik heel erg mooi gemaakt. Na deze olifanten zagen we nog één animatronic langs het water staan en vervolgens waren we weer bij het punt beland van waaruit we waren vertrokken. Het was voor ons tijd om de boot te verlaten en de volgende groep in te laten stappen. Het was inmiddels al een stuk drukker geworden bij de attractie, want nu stond er wel al een behoorlijke rij.

Dit was voor mij de eerste keer Jungle Cruise, na deze keer heb ik de attractie nog een keer in Anaheim (een speciale keer, waar ik een andere keer over schrijf) en nogmaals in Magic Kingdom tijdens ons 2e bezoek aan het Walt Disney World Resort gedaan, ik vind het een hele leuke attractie en het is zonde dat deze attractie niet in Disneyland Parijs staat. Verder is Jungle Cruise in alle Disneyparken ter wereld te vinden. Misschien is het in Parijs vaak te koud voor de attractie, maar mogelijk dat er een overdekte versie kan komen (dat plan is er trouwens wel al eens geweest).  Ik zou deze attractie in Magic Kingdom in ieder geval niet overslaan, het is erg leuk voor het hele gezin!