Pagina's

maandag 1 juni 2015

Activiteit: The Original Farmers Market - Los Angeles, Californie

Activiteit: The Original Farmers Market
Adres:      6333 W 3rd St, Los Angeles, CA 90036, Verenigde Staten



De voornaamste reden waarom mijn vrouw (jazeker) en ik naar Anaheim, Californië gingen was het bezoeken van het Disneyland Resort. We verbleven 11 nachten in het Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground en hadden naast de dagen dat we naar de Disneyparken en Disneyhotels gingen nog een aantal dagen over welke we besteed hebben aan een aantal excursies. Een van deze excursies was een Los Angeles City Tour and Hollywood Experience welke werd uitgevoerd door Grayline.

We werden al vroeg opgehaald bij ons hotel en deden vervolgens een groot aantal bekende plaatsen in en rondom Los Angeles aan. Tegen het einde van de tour maakten we een laatste stop bij The Original Farmers Market, we zouden een kleine 2 uur eigen tijd hebben om te gaan eten en rond te kijken wat er allemaal te beleven en te kopen was. In eerste instantie leek het gewoon op een markt zoals we die ook in Nederland kennen, maar het bleek toch wel iets anders te zijn.



The Original Farmers Market was namelijk een permanente markt welke in de zomer van 1934 voor het eerst werd geopend. De markt is 7 dagen per week geopend en is een historisch monument van de stad Los Angeles en tevens een belangrijke toeristische attractie geworden. De markt bestaat uit een gebied met een  groot aantal kraampjes en stalletjes, er wordt voornamelijk voedsel verkocht, wat vaak ook ter plekke voor de bezoekers klaar wordt gemaakt. In het totaal zijn er meer dan 100 toeristische winkels, kruideniers en restaurants aanwezig op de Farmers Market.

Het was al laat in de middag toen wij bij The Farmers Market aankwamen en we hadden al behoorlijk wat trek. Veel van de producten die bij de kraampjes werden verkocht zagen er erg lekker uit en we wilden eigenlijk alles wel proberen.  De kraampjes en restaurants verkochten gerechten uit alle windstreken van de wereld en de namen van deze zaken waren ook erg divers, namen als Magic Nut and Candy Company,  Dragunara Spice Bazaar, Little Spain Gourmet Market, Normandie Bakery en Singapore’s Banana Leaf wisselden elkaar af. Het rook overal heerlijk en de geur was om de paar meter weer anders.



We besloten om eerst ergens een broodje te gaan eten en liepen naar T&Y Bakery, dit stalletje met nummer 222 bevond zich ongeveer in het midden van de markt, in de tweede rij met kraampjes en stond tussen Sticker Planet en Marconda’s Puritan Poultry in. Het bleek dat de eigenaren van deze bakkerij oorspronkelijk uit Rusland kwamen en ze gebruikten dan ook nog steeds authentieke recepten uit Rusland om hun brood en andere lekkernijen mee te maken. We kochten allebei een groot gevuld warm broodje en een chocolate chip cookie en hebben dit lekker voor het kraampje op staan eten. Het smaakte verrukkelijk, de vulling in het broodje was lekker gekruid en erg vers en de koekjes smolten heerlijk in onze monden. De prijs viel me heel erg mee, ik had verwacht dat het een stuk duurder zou zijn, maar we waren maar iets meer dan $ 12,00 dollar kwijt voor dit alles bij elkaar.

Nadat we de lunch op hadden liepen we weer verder over de markt en hebben bij een aantal kraampjes staan neuzen en besloten toen dat we eigenlijk ook nog wel zin in een ijsje hadden. We hadden al een aantal ijswinkeltjes gezien en één daarvan had de beste indruk op me gemaakt, de mensen mochten namelijk eerst het ijs proeven voordat zij een bestelling deden. Dit ijskraampje kwam dan ook direct weer bij me naar boven toen we op zoek gingen naar het ijs. Het ijswinkeltje had de naam Bennett’s Ice Cream en bevond zich aan de andere kant van de Farmers Market op de hoek van de East Patio op nummer 548, tussen het Ulysses Voyage Greek Restaurant en Bob’s Coffee and Doughnuts in.



Het ijswinkeltje met zijn rode en witte kleuren zagen we al vanaf een afstandje en ik was in mijn hoofd aan het bedenken welke smaken ik zou gaan bestellen. Toen we eenmaal bij Bennett’s Ice Cream aan waren gekomen zag ik door het raam dat het ijs terplekke op de locatie werd gemaakt, verse ingrediënten werden gemengd en gekoeld totdat er ijs ontstond, erg leuk om dit proces eens van dichtbij te zien! Mijn vrouw bestelde een bol Oreo Cookies N’Cream en een bol Chocolat Chip, zelf zat ik naar de menulijst te kijken en zag een aantal smaken met vreemde namen staan die ik wel eens wilde gaan proberen, ik koos dan ook voor de Fancy Nancy (koffie-ijs met banaan en caramel) en White Chocolat Raspberry. Enkele andere aparte smaken die op de lijst stonden waren Cherry Vanilla en Cabernet Sauvignon Sorbet, het schijnt ook dat Bennett’s Ice Cream met deze aparte smaken verschillende prijzen heeft gewonnen.

Toen we eenmaal begonnen waren aan onze ijsjes begreep ik heel goed waarom Bennett’s Ice Cream verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept met zijn ijsjes, het was namelijk heerlijk en ik heb nog niet veel vaker zo’n lekker vol ijs geproefd, waarvan de verschillende smaken ook echt te proeven waren en heel goed tot zijn recht kwamen. Alle 4 de bollen ijs die we hadden smaakten voortreffelijk en ik heb de jongens van Bennett’s Ice Cream dan ook een groot compliment gegeven toen we de zaak verlieten om verder op de Farmers Market te gaan kijken.


Een groot gedeelte van onze beschikbare tijd was inmiddels al verstreken en dus besloten we om, via The Grove wat naast The Original Farmers Market ligt, terug te lopen naar de bus om daarmee terug te rijden naar Anaheim. Veel van de mensen die ook met de tour van Grayline mee waren kwamen terug in de bus met zakken vol met eten dat ze op de markt hadden gekocht. Het was iedereen dus goed bevallen.

Wanneer je van lekker eten houdt is een bezoek aan The Original Farmers Market  indien je in  Los Angeles, Californië bent een leuke activiteit. Er worden heel veel verschillende soorten etenswaren verkocht en voor ieders smaak zijn er wel lekkere dingen te vinden. Daarnaast is het een gezellige markt waar ook andere dingen dan voedsel en drank te koop zijn en bovendien zijn de producten gunstig geprijsd.