Pagina's

zaterdag 13 juni 2015

Themepark attractie: Waterworld: A Live Sea War Spectacular - Universal City, Californië

Themepark attractie: Waterworld: A Live Sea War Spectacular
Adres:                          100 Universal City Plaza, Universal City, CA 91608, Verenigde Staten



Wanneer we naar een pretpark gaan dan proberen mijn vrouw en ik ook altijd enkele shows van het park te bezoeken. Het is vaak een leuk tussendoortje en we kunnen even bijkomen van alle attracties die we al hebben gedaan en onszelf opladen voor de attracties die we verder nog zullen gaan doen.  Veel van de shows zijn echter weinig spectaculair, veel optredens hebben we al gezien of lijken op shows uit andere parken. De show Waterworld: A Live Sea War Spectacular was daarentegen wel zeer de moeite waard, het was een unieke show welke wij bezocht hebben in Universal Studios Hollywood in Californië.

De show Waterworld: A Live Sea War Spectacular is gebaseerd op de film Waterworld uit 1995 en werd geopend toen de film pas net in de bioscopen draaide. In tegenstelling tot de film, die door velen werd beschouwd als een grote teleurstelling, werd de show zeer zeker geprezen.  In 1996 won de show namelijk een Thea Award voor de “Most Outstanding Achievement” (meest opmerkelijke prestatie) van de Themed Entertainment Association. De show bleef door de jaren heen hoog gewaardeerd door de gasten van Universal Studios Hollywood en daardoor is er besloten om de show ook te bouwen in de parken Universal Studios Japan (2001) en Universal Studios Singapore (2010). De show wordt dus niet in de parken in Orlando opgevoerd en we zouden Waterworld: A Live Sea War Spectacular dan ook voor onze eerste keer in Hollywood gaan zien.



Voorafgaande aan onze reis naar Californië hadden we een tweetal Southern California CityPasses gekocht, waarmee we toegang hadden tot SeaWorld San Diego, Universal Studios Hollywood en 3 dagen tot de beide Disneyparken in Anaheim. We hoefden dus alleen nog maar vervoer vanuit ons hotel in Anaheim, het Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground, te regelen naar Universal Studios. We kozen voor transport via Grayline en werden dan ook vroeg bij ons hotel opgehaald en kwamen iets na tienen, het park was net geopend, aan bij de ingang van Universal Studios. We zagen op de borden van Waterworld staan dat de show gedurende de dag meerdere keren plaats zou gaan vinden en wij kozen er voor om de laatste show van de dag te bezoeken.

Zo gezegd, zo gedaan, we kwamen rond 16:30 uur aangelopen bij het grote stadion aan het begin van Universal Studios Hollywood. De show zou om 16:40 uur starten en zou zo’n 16 minuten gaan duren, de bus zou rond 17:00 uur vertrekken, dus wanneer alles precies volgens tijdschema zou verlopen dan moesten we het kunnen redden.  Het was al druk op de tribunes, maar gelukkig wisten we toch nog een plaatsje te vinden met een mooi overzicht, aan de zijkant van het podium. Per show kunnen er zo’n 2.500 personen plaatsnemen op de banken en ik denk dat er, toen de show die wij bezochten begon, een kleine 2.300 plaatsen bezet waren. Het podium met daaromheen het met 5,3 miljoen liter water gevulde bad zagen er prachtig uit, de setting van de film was op een perfecte manier nagebootst en we waren klaar voor de start van de show.



De show begon met een warm-up van enkele castmedewerkers die elkaar met emmers water nat probeerden te gooien. Gelukkig zaten wij hoog en droog en werden we dus niet door het water geraakt. Het was echter erg lekker warm en zonnig weer, dus de mensen die nat werden die waren ook snel weer droog. Toen het publiek opgewarmd was klonk er een stem die vertelde dat de poorten tot de attractie gesloten waren en dat de show begon.

Vanaf een afstand zagen de mannen die op de uitkijk stonden op de grote, met gevonden materiaal in elkaar geknutselde, atol (vlot) een vrouw terugkeren van haar verkenningstocht naar droog land, het was Helen die in een kleine speedboot de voorstelling binnen kwam gevaren.  Ze had een zak vol met grond bij zich en vertelde dat ze droog land had gevonden, maar dat ze ook achterna werd gezeten en gezocht door de “Evil Smokers” die geleid werden door Deacon.  Deacon was vastberaden om als eerste droog land te vinden en hij was er zeker van dat nog geen enkele ontdekkingsreiziger tot nu toe was teruggekeerd tijdens de zoektocht naar droog land.



Enkele seconden nadat Helen haar woorden had uitgesproken waren daar de “Smokers” al, die met hun jetski en waterski’s de jacht op Helen hadden ingezet, er werd geschoten in het water en Helen probeerde met haar speedboot weg te komen. De andere atolbewoners probeerden Helen te helpen en met waterkanonnen te verdedigen. Enkele andere “Smokers” kwamen door de poorten van het atol heengevaren en schoten met een mitrailleurvuur de toren waarop Helen stond kapot en er ontstond een grote vuurbal. Het was schitterend en door de muziek en het geschreeuw toch ook best spannend om te zien.

Deacon werd opgeroepen en kwam met een airboat het atol binnengevaren, het publiek jouwde hem uit, maar daar leek hij maling aan te hebben. Hij stapte uit de boot en sloeg een golfballetje in het publiek, vervolgens kwam er een conversatie tussen Helen en Deacon en werden er wat grappen met het publiek gemaakt. Vervolgens kwam daar ineens The Mariner op een jetski uit het water om Helen te redden. The Mariner werd op zijn beurt weer achterna gezeten door een “Smoker” op een jetski , maar hij liet zich niet grijpen. Helen wist vervolgens te ontkomen en er ontstonden enkele gevechten tussen de “Smokers”, Deacon, The Mariner en Helen. Er werd met van alles geschoten en op verschillende plaatsen ontstond er vuur.



Plotseling kwam er een groot watervliegtuig de show binnengevlogen en landde op het water, dit zag er echt zeer spectaculair uit en ik had dit zelf nog nooit eerder tijdens een show gezien. De achtervolging en gevechten tussen Helen, The Mariner en  Deacon bleven doorgaan, Deacon leek te winnen, The Mariner kon zich nog maar net ergens aan vasthouden voordat hij naar beneden viel en Helen was inmiddels aan de andere kant van het podium beland. Op het moment dat Deacon toe wilde slaan schoot Helen vanaf een afstand op Deacon en vloog hij in de fik. The Mariner wist zichzelf op te hijsen en Deacon viel in het water. Er waren een aantal ontploffingen en er ontstond brand, het vuurtje ging heel langzaam naar een grote benzinetank die in de atol stond opgesteld. Gelukkig was Helen met haar speedboot nog net op tijd om The Mariner op te pikken en door de poorten naar buiten te varen. Toen ze net weg waren, op weg naar droog land, vatte het hele atol vlam en werd het heel lekker warm op de tribunes. Het zag er grandioos uit en ik vond het een geweldige show.

De acteurs kwamen één voor één nog het podium op en werden voorgesteld, helaas konden we hier niet meer bij blijven kijken omdat we onze bus moesten halen. We hadden immers maar weinig tijd en hadden geen zin om de bus te missen. Gelukkig stond de bus er nog toen we er aankwamen en zeiden we tegen elkaar dat de show Waterworld: A Live Sea War Spectacular heel erg de moeite was om te bezoeken. Mis de show dus niet, het is een grote aanrader!