Pagina's

dinsdag 9 juni 2015

Activiteit: Balboa Park - San Diego, Californië

Activiteit: Balboa Park
Adres:      1549 El Prado, San Diego, CA 92101



De belangrijkste reden waarom mijn vrouw en ik naar San Diego gingen was het bezoeken van SeaWorld San Diego, we verbleven echter meer dan een week in de stad in het zuiden van Californië en dus moesten we nog een aantal dagen vol zien te plannen met andere activiteiten. Ik wist al wel dat er ook een grote dierentuin (San Diego Zoo) aanwezig was in de stad en toen ik me eenmaal meer in de stad ging verdiepen kwam ik er achter dat er nog veel meer in en rondom de stad te doen was. Naast de San Diego Zoo bevond zich namelijk een groot park, wat ons ook wel de moeite waard leek om naartoe te gaan.

Dit grote park was het Bilboa Park, dit park met een oppervlakte van meer dan 490 hectare aan grond is een van de oudste stadsparken van de Verenigde Staten. Sinds 1835 is de locatie van het park, dat gewijd is aan openbare recreatie, namelijk al openbaar bezit. Het park is vernoemd naar Vasco Núñez de Balboa, de Spaanse ontdekkingsreiziger die leefde van 1475 tot 1519. In het park hebben verschillende exposities plaatsgevonden, zoals de California Pacific International Exposition (1935) en de Panama-California Exposition (1915), welke allemaal architectonische bezienswaardigheden in het park hebben achtergelaten. Het park, samen met de historische gebouwen vanuit de exposities, werd in 1977 uitgeroepen tot een National Historic Landmark District en werd vervolgens ook geplaatst op het Nationale Register van Historische Plaatsen. Voor ons was dit reden genoeg om een middagje in het park te gaan kijken.



Vanuit het hotel waar wij destijds verbleven, het Holiday Inn San Diego on the Bay, gingen we met de gratis shuttle naar de San Diego Zoo. Nadat we de prachtige Zoo, waar ik een andere keer over zal schrijven, hadden bezocht liepen we naar het Balboa Park. De dierentuin ligt eigenlijk aan de achterkant van het park en het was dan dus ook maar enkele meters lopen voordat we in het Balboa Park waren beland.

We kwamen als eerst langs de Balboa Park Carrousel, welke al in 1910 werd geopend en de “Miniature Railroad”, een kleine trein welke in 3 minuten een rondje reed door een gedeelte van het Balboa Park. Het waren twee leuke attracties voor kinderen, het was een mooie zonnige dag en veel families stonden dan ook bij deze attracties te kijken. Zelf liepen we verder naar het “Spanish Village Art Center”, dit was een groot plein met daaromheen allerlei exposities van kunstenaars. De tegels op de grond waren in verschillende kleuren geschilderd en het was een hele vrolijke, kleurrijke boel. We stonden nog bij een aantal schilderijen te kijken en ik dacht bij mezelf dat ik dat ook wel zou kunnen schilderen, want het was lang niet altijd even mooi.



Nadat we het “Spanish Village Art Center” uitliepen kwamen we terecht in een heel groot gebied met allerlei musea, mooie tuinen en attracties. De gebouwen zagen er allemaal schitterend uit en het leek net alsof we in een ander land dan Amerika waren beland. De Spaanse sfeer van de stad San Diego kwam hier weer heel goed naar voren. Enkele prachtige gebouwen die we zagen waren het Casa del Prado theater, het Natural History Museum, het San Diego Museum of Man en het San Diego Museum of Art. We wilden eigenlijk wel bij een van deze musea naar binnen gaan, maar we hadden slechts een paar uurtjes de tijd en we wilden de rest van het park ook nog graag zien.

Een stukje verderop stonden er allemaal huisjes opgesteld van verschillende landen, deze huisjes waren onderdeel van de “United Nations Association San Diego”, we hebben overal gekeken maar helaas hebben we geen House of Holland of House of The Netherlands kunnen vinden. Wel stonden er huisjes van onder andere Spanje, Hongarije, Italië en Denemarken.  Het waren de International Cottages en elk huisje was ingericht naar het land waar het betrekking op had.



We liepen weer wat verder door naar het einde van het park en kwamen opnieuw uit bij een gedeelte met een aantal musea, het bleek dat er in het gehele Balboa Park een kleine 20 musea aanwezig waren.  In dit gebied stond onder andere het Air and Space Museum, het Automotive Museum  en de Hall of Champions. Deze musea spraken mij nog meer aan dan de musea welke we al eerder in het park voorbij hadden zien komen en ik baalde er van dat ik niet eerder wist dat er zo veel in het park was te doen. In dit deel van het park stond ook het grote Starlight Musical Theatre, het zag er schitterend uit en het leek me erg mooi om hier eens een optreden te zien.

De tijd tikte inmiddels al aardig door en we zouden binnen een half uurtje door de shuttlebus van het hotel op worden gehaald. Dit vond ik erg jammer, want het park was heel erg mooi en ik had er nog wel wat langer willen blijven. We liepen via de Japanese Friendship Garden langzaam terug naar de plaats waar we zouden worden opgehaald  en genoten van de omgeving en de fijne sfeer die door het mooie zonnige weer in het park hing.



Onderweg kochten we nog een heerlijk verfrissend drankje bij Daniel’s Coffee Cart, aan de voorkant van het San Diego Natural History Museum. De ijskoffie smaakte heerlijk, het was een soort kruising tussen een milkshake en een frappuccino, het was heel erg lekker en het maakte ons bezoek aan het Balboa Park ook helemaal compleet. Toen we weer terug op de plek beland waren waar we op werden gepikt zeiden mijn vrouw en ik tegen elkaar dat we niet gedacht hadden dat het Balboa Park zo prachtig zou zijn.

Het Balboa Park is dus heel erg mooi. Het is een groot park waar ontzettend veel is te doen. Helaas hadden wij slechts enkele uren de tijd om van het park te genieten, dit was eigenlijk veel te kort. Wanneer je er de tijd voor neemt om alles in het park goed te kunnen bezichtigen dan heb je zeker 2 volle dagen voor nodig.  De omgeving, de gebouwen en de tuinen van het park zijn schitterend en sla Balboa Park dan ook zeker niet over wanneer er een vakantie naar San Diego is geboekt.