Pagina's

zondag 21 juni 2015

Amerikaans restaurant in het buitenland: Pizza Hut – Beggen, Luxemburg

Amerikaans restaurant in het buitenland: Pizza Hut
Adres:                                                            154 Rue de Beggen, 1220 Luxembourg, Luxemburg



Het leek me heel erg leuk om een keer naar Luxemburg te gaan, het is een land op een paar uurtjes rijden van Nederland en qua natuur en landschappen vond ik de beelden op internet en televisie altijd heel erg mooi.  Een tijdje geleden zijn mijn vrouw en ik dan ook voor een weekend naar Luxemburg vertrokken en sliepen daar in het Amerikaanse ketenhotel DoubleTree by Hilton, waar ik een andere keer over zal schrijven. Vanuit dit hotel hebben we een aantal bezienswaardigheden van het land bezocht en hebben veel mooie dingen gezien. Een van de routes die we reden duurde echter minder lang dan we vooraf hadden gedacht en dus  waren we veel te vroeg bij het restaurant waar we eigenlijk pas later op de avond wilden gaan eten. We besloten om door te rijden naar het hotel en daar op te zoeken welke restaurants er in de buurt lagen.

In de binnenstad van Luxemburg-Stad hadden we al een Pizza Hut gezien en dus stelde ik voor om een Pizza Hut op te gaan zoeken. De dichtstbijzijnde Pizza Hut was echter niet de locatie in de binnenstad, maar een locatie met de naam Pizza Hut Beggen op 5 minuten afstand van ons hotel met de auto. Behalve een keer in Orlando waren we verder nog nooit bij dit pizzarestaurant geweest. Van die keer in Orlando wist ik nog wel dat de bediening het toen vreemd vond dat wij pasta in plaats van pizza bestelden, dus ik besloot om deze keer toch een pizza te gaan eten en had daar ook wel trek in.

Pizza Hut is een Amerikaanse restaurantketen welke dus ook een internationale franchise heeft. Het restaurant staat bekend om zijn pizza’s en bijgerechten en is onderdeel van Yum! Brands, net zoals bijvoorbeeld Kentucky Fried Chicken (KFC) en Taco Bell. Op dit moment zijn er meer dan 6.000 restaurants van Pizza Hut in de Verenigde Staten gevestigd en zijn er ook nog eens meer dan 5.000 in bijna 100 landen van de rest van de wereld te vinden. Een van deze landen is Luxemburg en alleen dit kleine landje heeft al  6 vestigingen van Pizza Hut. Wij aten dus in de vestiging in Beggen en het is ons goed bevallen.

Het gebouw van het restaurant zag er vanaf de buitenkant precies hetzelfde uit  als alle andere restaurants van Amerikaanse fastfoodketens met een drive-thru. We parkeerden onze auto aan de achterkant van het restaurant en zagen dat het nog niet echt druk was met gasten. Het was die dag behoorlijk fris en regenachtig, maar buiten stonden wel nog steeds de terrassen opgesteld. We gingen gewoon lekker warm binnen zitten en werden door het personeel van het restaurant welkom geheten. Toen ze merkten dat wij geen Frans maar Engels spraken raakten ze toch wel een beetje in paniek. Er was slechts één meisje in het restaurant die Engels sprak en zij liep dan ook mee naar onze tafel. 


Het restaurant bestond uit 3 delen, een gedeelte aan de achterkant van het restaurant met fijne rode banken en zicht op de parkeerplaats, een gedeelte met losse tafels en stoelen met een Playstation 4 voor de kinderen en een saladebar in het midden (die wij pas zagen, nadat we afgerekend hadden) en een gedeelte voor het afhalen van pizza’s in het voorste deel van het restaurant. Wij namen plaats in het achterste gedeelte, zodat we zicht hadden op onze auto en in dit gedeelte was het ook minder druk dan in het andere deel van het restaurant.

We kregen de menukaarten uitgereikt en gelukkig stonden er ook Engelse teksten onder de gerechten. Op de menukaart stonden veel lekkere pizza’s en pastagerecht en ik vond het erg lastig om een keuze te maken. De desserts die op de kaart stonden zagen er ook erg goed uit en we besloten om allebei een kleine pizza te nemen, zodat onze buikjes nog genoeg ruimte over hadden om na de pizza nog een nagerecht te bestellen.



Mijn vrouw koos voor de kleine Antillaise panpizza met gegrilde kip, ananas, tomatensaus en mozzarella. Zelf bestelde ik een kleine Barbecue pizza met een Italiaanse bodem (omdat ik niet zo van die dikke pizza’s uit een pannetje hou) met rode uien, gehakt, champignons, verschillende kruiden, mozzarella en barbecuesaus. Ook bestelden we er een fles water en een grote 7up bij. Er werd direct een bonnetje op onze tafel gelegd, waarop onze bestelling van de drankjes stond geschreven. De pizza’s stonden er niet op, maar ik ging er van uit dat het zo in orde was.

Enige tijd nadat de drankjes waren geserveerd kwamen ook de pizza’s op tafel. De Antillaise zat inderdaad in een pannetje.  De pizza was in 4 stukken gesneden en onze serveerster schepte een stuk pizza op het bord van mijn vrouw. Mijn pizza was ook in 4 stukken gesneden en leek qua omvang groter dan de Antillaise. Dit kwam natuurlijk omdat mijn deeg volledig was uitgerold en het deeg van de Antillaise was rondom de pan omhoog gevouwen. Op de Antillaise leek dan ook meer beleg te zitten, al zal dit ook wel allemaal precies afgesteld zijn.



De pizza’s smaakten er g goed, ze waren goed qua temperatuur en de ingrediënten waarmee de pizza’s waren belegd  waren vers en lekker. Mijn vrouw had de panpizza in een mum van tijd op en  volgens mij baalde ze er in eerste instantie van dat ze geen mediumpizza had besteld, maar ze bleek later toch wel behoorlijk vol te zitten.  Zelf deed ik het iets rustiger aan, maar ook ik zat behoorlijk vol toen ik mijn bordje netjes had leeggegeten.

We wilden toch nog een dessert bestellen en kozen er voor om er samen een te delen, na het opnieuw bekijken van de menukaarten kozen we voor de Brownie à la Mode, dit was een lekkere warme brownie met een bolletje vanille-ijs, koekjes, chocoladesaus en vanillesaus. Al snel werd het bordje met 2 lepels geserveerd en konden we van het dessert gaan genieten. Het smaakte verrukkelijk en ik voelde me voor even weer in Amerika.



Toen we het bordje tot aan de laatste druppel chocoladesaus leeg hadden gegeten wilden we vragen om de rekening. Echter keken de mensen van de bediening telkens de andere kant op en we besloten maar om zelf naar de kassa te lopen. Bij de kassa stond de manager en ik zei in het Engels tegen hem dat we wilden betalen. Hij snapte er echter niks van, want hij sprak alleen Frans en geen enkel woord Engels. Dat vond ikzelf eigenlijk wel heel erg slecht van hem en ook ongepast in een restaurant. In Nederland hebben we het toch maar goed dat we buitenlandse talen op school leren. Opeens kwam een van de serveersters met het bonnetje waarop onze drankjes stonden aangelopen en gaf deze aan de manager, toen pas wist hij wat we bedoelden en liet het bedrag zien wat we moesten betalen. Inclusief fooi betaalden we € 30,00, dit vond ik niet duur, want we hadden lekker gegeten en gezellig gezeten in het Amerikaanse ketenrestaurant in Luxemburg.

Ik vond het leuk en lekker om een keer bij Pizza Hut buiten Amerika gegeten te hebben. Er was voldoende keuze en het was eigenlijk heel lastig kiezen. De pizza’s smaakten goed en het dessert was heerlijk. Over de prijs was ik ook meer dan tevreden en in de toekomst wil ik wel eens vaker bij Pizza Hut gaan eten. Het enige minpunt van het restaurant in Luxemburg vond ik dat er door bijna al het personeel zo gebrekkig Engels werd gesproken, hier moeten ze toch eens wat aan gaan doen.