Amerikaans restaurant in het buitenland: Pizza Hut
Adres: 154 Rue de Beggen, 1220 Luxembourg, Luxemburg
Het leek me heel erg leuk om een keer naar Luxemburg te gaan, het is een land op een paar uurtjes rijden van Nederland en qua natuur en landschappen vond ik de beelden op internet en televisie altijd heel erg mooi. Een tijdje geleden zijn mijn vrouw en ik dan ook voor een weekend naar Luxemburg vertrokken en sliepen daar in het Amerikaanse ketenhotel DoubleTree by Hilton, waar ik een andere keer over zal schrijven. Vanuit dit hotel hebben we een aantal bezienswaardigheden van het land bezocht en hebben veel mooie dingen gezien. Een van de routes die we reden duurde echter minder lang dan we vooraf hadden gedacht en dus waren we veel te vroeg bij het restaurant waar we eigenlijk pas later op de avond wilden gaan eten. We besloten om door te rijden naar het hotel en daar op te zoeken welke restaurants er in de buurt lagen.
In de binnenstad van Luxemburg-Stad hadden we al een Pizza
Hut gezien en dus stelde ik voor om een Pizza Hut op te gaan zoeken. De
dichtstbijzijnde Pizza Hut was echter niet de locatie in de binnenstad, maar
een locatie met de naam Pizza Hut Beggen op 5 minuten afstand van ons hotel met
de auto. Behalve een keer in Orlando waren we verder nog nooit bij dit
pizzarestaurant geweest. Van die keer in Orlando wist ik nog wel dat de bediening
het toen vreemd vond dat wij pasta in plaats van pizza bestelden, dus ik
besloot om deze keer toch een pizza te gaan eten en had daar ook wel trek in.
Pizza Hut is een Amerikaanse restaurantketen welke dus ook
een internationale franchise heeft. Het restaurant staat bekend om zijn pizza’s
en bijgerechten en is onderdeel van Yum! Brands, net zoals bijvoorbeeld
Kentucky Fried Chicken (KFC) en Taco Bell. Op dit moment zijn er meer dan 6.000
restaurants van Pizza Hut in de Verenigde Staten gevestigd en zijn er ook nog
eens meer dan 5.000 in bijna 100 landen van de rest van de wereld te vinden.
Een van deze landen is Luxemburg en alleen dit kleine landje heeft al 6 vestigingen van Pizza Hut. Wij aten dus in
de vestiging in Beggen en het is ons goed bevallen.
Het gebouw van het restaurant zag er vanaf de buitenkant precies
hetzelfde uit als alle andere restaurants
van Amerikaanse fastfoodketens met een drive-thru. We parkeerden onze auto aan
de achterkant van het restaurant en zagen dat het nog niet echt druk was met
gasten. Het was die dag behoorlijk fris en regenachtig, maar buiten stonden wel
nog steeds de terrassen opgesteld. We gingen gewoon lekker warm binnen zitten
en werden door het personeel van het restaurant welkom geheten. Toen ze merkten
dat wij geen Frans maar Engels spraken raakten ze toch wel een beetje in
paniek. Er was slechts één meisje in het restaurant die Engels sprak en zij
liep dan ook mee naar onze tafel.
Het restaurant bestond uit 3 delen, een gedeelte aan de
achterkant van het restaurant met fijne rode banken en zicht op de
parkeerplaats, een gedeelte met losse tafels en stoelen met een Playstation 4
voor de kinderen en een saladebar in het midden (die wij pas zagen, nadat we
afgerekend hadden) en een gedeelte voor het afhalen van pizza’s in het voorste deel
van het restaurant. Wij namen plaats in het achterste gedeelte, zodat we zicht
hadden op onze auto en in dit gedeelte was het ook minder druk dan in het
andere deel van het restaurant.
We kregen de menukaarten uitgereikt en gelukkig stonden er ook
Engelse teksten onder de gerechten. Op de menukaart stonden veel lekkere pizza’s
en pastagerecht en ik vond het erg lastig om een keuze te maken. De desserts
die op de kaart stonden zagen er ook erg goed uit en we besloten om allebei een
kleine pizza te nemen, zodat onze buikjes nog genoeg ruimte over hadden om na
de pizza nog een nagerecht te bestellen.
Mijn vrouw koos voor de kleine Antillaise panpizza met
gegrilde kip, ananas, tomatensaus en mozzarella. Zelf bestelde ik een kleine
Barbecue pizza met een Italiaanse bodem (omdat ik niet zo van die dikke pizza’s uit een pannetje hou) met rode uien, gehakt, champignons, verschillende
kruiden, mozzarella en barbecuesaus. Ook bestelden we er een fles water en een
grote 7up bij. Er werd direct een bonnetje op onze tafel gelegd, waarop onze
bestelling van de drankjes stond geschreven. De pizza’s stonden er niet op,
maar ik ging er van uit dat het zo in orde was.
De pizza’s smaakten er g goed, ze waren goed qua temperatuur
en de ingrediënten waarmee de pizza’s waren belegd waren vers en lekker. Mijn vrouw had de
panpizza in een mum van tijd op en volgens mij baalde ze er in eerste instantie
van dat ze geen mediumpizza had besteld, maar ze bleek later toch wel
behoorlijk vol te zitten. Zelf deed ik
het iets rustiger aan, maar ook ik zat behoorlijk vol toen ik mijn bordje
netjes had leeggegeten.
Toen we het bordje tot aan de laatste druppel chocoladesaus leeg
hadden gegeten wilden we vragen om de rekening. Echter keken de mensen van de
bediening telkens de andere kant op en we besloten maar om zelf naar de kassa
te lopen. Bij de kassa stond de manager en ik zei in het Engels tegen hem dat
we wilden betalen. Hij snapte er echter niks van, want hij sprak alleen Frans
en geen enkel woord Engels. Dat vond ikzelf eigenlijk wel heel erg slecht van
hem en ook ongepast in een restaurant. In Nederland hebben we het toch maar
goed dat we buitenlandse talen op school leren. Opeens kwam een van de
serveersters met het bonnetje waarop onze drankjes stonden aangelopen en gaf
deze aan de manager, toen pas wist hij wat we bedoelden en liet het bedrag zien
wat we moesten betalen. Inclusief fooi betaalden we € 30,00, dit vond ik niet
duur, want we hadden lekker gegeten en gezellig gezeten in het Amerikaanse
ketenrestaurant in Luxemburg.