Pagina's

maandag 6 juli 2015

Activiteit: ESPN Wide World of Sports - Kissimmee, Florida

Activiteit: ESPN Wide World of Sports
Adres:      700 South Victory Way, Orlando, FL 34747, Verenigde Staten



Zoals ik al vaker heb verteld hier op mijn blog bestond onze eerste reis naar Orlando uit 2 delen, tijdens het eerste deel verbleven we in het Hampton Inn Universal South hotel aan de Kirkman Road, dicht in de buurt van de International Drive en tijdens het tweede gedeelte logeerden we in het Disney’s All Star Movies Resort om zoveel mogelijk van het Walt Disney World Resort te kunnen beleven. Gedurende ons verblijf in het Walt Disney World Resort hadden we de beschikking over 2 Magic Your Way Tickets welke 10 dagen geldig waren inclusief de Water Park Fun and More optie. Bij de Water Park Fun and More optie zat tevens toegang tot het ESPN Wide World of Sports complex inbegrepen. Zelf vind ik het altijd leuk om stadions en wedstrijden te bezoeken (mijn vrouw gaat meestal alleen voor mij mee) en we besloten dan ook om een middagje naar dit grote sportcomplex van Disney toe te gaan.

Het ESPN Wide World of Sports is een atletiekcomplex welke maarliefst 220 hectare groot is. Het complex ligt in Kissimmee, vlakbij Orlando in Florida. In het totaal zijn er  op het complex 9 verschillende locaties te vinden waar gedurende het jaar talloze sportieve evenementen worden gehouden. In het begin heette het complex nog het Disney’s Wide World of Sports complex, maar in 2010 is het omgedoopt tot het ESPN-merk, waarbij het park een grote upgrade heeft gekregen met bijvoorbeeld HD-video scoreborden, een geheel nieuw audiosysteem en zelfs een productiefaciliteit om beelden van de wedstrijden in HD-kwaliteit uit te kunnen zenden. Normaal gesproken kost een ticket voor volwassenen $ 16,50, maar bij bepaalde belangrijke wedstrijden kunnen deze kosten stijgen. Wij hoefden dus geen extra tickets te kopen, maar konden onze eigen tickets, waarmee we ook de pretparken bezochten, gebruiken om toegang tot het complex te krijgen.



Om vanuit het hotel bij het ESPN Wide World of Sports terecht te komen maakten we gebruik van de bussen van Disney. We hadden namelijk geen huurauto en waren dus afhankelijk van dit transportmiddel. Het duurde een behoorlijk lange tijd voordat we eindelijk een bus zagen die naar het ESPN Wide World of Sports complex reed. We zaten als enige in deze bus en hoopten maar dat het park geopend was en dat er iets te doen zou zijn. Na een korte rit kwamen we bij het complex aan en zagen langs de kant van de weg in grote rode en witte letters de tekst ESPN Wide World of Sports staan. Dit vond ik er erg mooi uitzien en ik kreeg nog meer zin om het complex te gaan bezoeken. Gelukkig zagen we wel wat auto’s op het parkeerterrein staan en zagen ook al wat bedrijvigheid en sporters langskomen. Het park was dus geopend en we konden gaan kijken wat er te beleven was.  Een grote ronde bol met de naam van het sportpark er op, welke ik veel vond lijken op de wereldbol van Universal Studios, stond zo’n 100 meter voor de ingang heette de bezoekers welkom.

Toen we eenmaal bij de ingang aankwamen werden onze tickets gescand en kregen we toegang tot het park. Aan de voorkant van het complex was een winkeltje waar allerlei sportspullen werden verkocht, waaronder een leuke oranje pet van Holland. Ik wilde deze pet eerst kopen, maar uiteindelijk heb ik dat toch niet gedaan, omdat ik liever wat mooie Amerikaanse baseballpetten wilde scoren. Toch was het leuk om zo ver van huis een petje van mijn vaderland in de winkel te zien en ik ben benieuwd of dat er ooit Amerikanen zijn geweest die deze pet hebben gekocht.




Het gebouw dat me gelijk opviel was het Champion Stadium, een baseballstadion met een capaciteit van 9.500 toeschouwers. Dit stadion is in 2007 en 2008 de thuishaven geweest van de Tampa Bay Rays en op dit moment is het elke lente de trainingslocatie van de Atlanta Braves. We liepen de trappen op en gingen er naar binnen, ik vind het altijd schitterend om een stadion binnen te lopen en te kijken naar het veld en de tribunes. Het is mooier wanneer de tribunes volgepakt zijn met supporters, maar een leeg stadion doet toch ook wel wat met me. Ik verbeeld me dan helemaal hoe het zou zijn wanneer het vol zit met juichende supporters en de sporters op het veld. Ik maakte een aantal foto’s en keek eens goed rond, het veld lag er mooi bij en alles was netjes onderhouden. Ik ging even zitten op een van de donkergroene stoeltjes en liet alles goed op me inwerken. Dit was toch wel echt weer een mooi stukje Amerika.

Na een aantal minuten besloten we om het stadion te verlaten en te kijken wat het complex nog meer te bieden had. We kwamen langs de ESPN Wide World of Sports Grill, waar we die middag konden gaan lunchen, en langs het Welcome Center (waarop beelden van het WK voetbal werden vertoond). Ook zagen we vele voetbalvelden, American Footballvelden en andere sportvelden in het Hess Sports Fields-gedeelte van het park. Ik hoopte dat er wat voetbalwedstrijden aan de gang waren, maar helaas was dit niet het geval. Dit gedeelte van het park was heel erg groot, overal zagen we verschillende sportvelden liggen, maar het was het er ook vrij rustig en we gingen er vanuit dat er op die dag geen wedstrijden zouden gaan plaatsvinden.





We liepen verder naar het Baseball Quadraplex (4 professionele baseballvelden) en de Softball Diamond (6 softballvelden, welke ook voor baseball voor de jeugd worden gebruikt) met daartussen 10 tennisbanen en zelfs een tennisstadion. Op het complex was ook nog een mooie grote Cross Country Course en een Track and Field complex waar allerlei vormen van atletiek konden worden beoefend. Ik vond alles er schitterend uitzien, maar overal was het erg rustig. Hier en daar waren er wel wat mensen aan het sporten en spelen, maar er waren geen officiële wedstrijden aan de gang.  Het was een doordeweekse dag en ik denk dat we beter in het weekend hadden kunnen gaan, want dan zouden er meer wedstrijden zijn geweest.

Op het terrein stonden nog een aantal grote gebouwen, waaronder het HP Field House. We besloten om een kijkje te gaan nemen in deze hal, we zagen een aantal andere mensen er naar binnen gaan en dachten dat er hier wel iets te doen zou zijn. Het HP Field House is een arena dat voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. In het totaal heeft het 5.000 zitplaatsen en het is 6.500 m2 groot. Het bleek dat de mensen die de hal binnen gingen bezig waren met het opbouwen van een veld voor een bepaalde sportwedstrijd, helaas waren ze pas net begonnen en konden we dus niet zien om wat voor een wedstrijd het zou gaan. De hal zelf zag er erg mooi uit, tribunes konden uit worden geschoven, zodat er echt een redelijk groot stadion zou ontstaan. Het zou bijvoorbeeld ook gebruikt kunnen worden voor een concert. Verderop in de hal was een klein museum te vinden met spullen van sporters die zij hadden gedoneerd aan een man met een ernstige ziekte. Deze man was ook op veel van de foto’s terug te zien. De collectie bevatte onder andere een shirt van de Braziliaanse voetballer Pelé, bokshandschoenen van Muhammad Ali en enorme basketbalschoenen van Patrick Ewing.





Een ander groot gebouw op het ESPN Wide World of Sports complex was het Jostens Center. Het Jostens Center is een sporthal van 4.160 m2 oppervlakte en bestaat uit een zestal basketbalvelden ofwel 12 volleybalvelden. Ook hier gingen we naar binnen en dit was het eerste gebouw waar er daadwerkelijk werd gesport. Er was namelijk een groot basketbaltoernooi aan de gang in deze hal tussen verschillende collegeteams uit Florida en hier hebben we een geruime tijd bij staan kijken. Het was mooi om te zien dat sommige van deze basketballers al heel erg goed waren, het dunken ging een aantal van hen goed af en ook het gooien van driepunters was voor sommige van de spelers een fluitje van een cent. Graag zou ik zelf eens naar een NBA wedstrijd gaan, maar dat is er tot op het moment van vandaag helaas nog niet van gekomen.

Nadat we een aantal wedstrijden hadden bekeken besloten we om wat te gaan eten bij het ESPN Wide World of Sports Grill. In dit restaurant hingen vele grote schermen waarop allerlei sportwedstrijden werden getoond. Het viel me op dat er hier toch wel veel ongezonde gerechten werden verkocht, dat had ik eigenlijk niet verwacht. We aten een hotdog en een hamburger en liepen vervolgens naar het Playstation Pavillion in het restaurant. Op deze Playstation spelcomputers heb ik het nieuwe Fifa voetbalspel gespeeld en na 2 gewonnen derby’s met mijn favoriete Nederlandse team kon mijn dag niet meer stuk. Na het spelen van deze game besloten we om terug te gaan naar het hotel, want we zouden later die dag nog een wedstrijd minigolf gaan spelen op de banen van de Fantasia Gardens in het Walt Disney World Resort.

Het ESPN Wide World of Sports complex vond ik een heel erg mooi sportpark. De velden lagen er allemaal erg mooi bij en de faciliteiten waren tot in de puntjes geregeld. Het Champion baseballstadion vond ik prachtig om te zien en ook de verschillende hallen zagen er erg goed uit. Ik vond het indrukwekkend hoe Disney er in is geslaagd om zo’n mooi sportcomplex neer te zetten en ik snap wel dat veel professionele teams er graag komen spelen en trainen. Helaas was er op de dag dat wij er waren, behalve het basketbaltoernooi wat leuk was om mee te maken, niet veel te beleven.  Het is denk ik beter om het complex in het weekend te bezoeken, wanneer er meer wedstrijden worden gespeeld. Bij een lang verblijf in het Walt Disney World Resort is het bezoeken van een middagje ESPN Wide World of Sports een erg leuke activiteit.